De senaste årens förda politik har skapat ett kallt samhälle utan medmänsklighet!

Om mindre än en timme stänger vallokalerna och hur det än går så har vi i alla fall gjort vårt yttersta för att få människor att ta rätt beslut och rösta för en förändring. Jag betvivlar dock på att vi idag får några svar på vem som kommer att leda landet och jag är tämligen säker på att SD inte kommer att få 50% av rösterna samt att Jimmie Åkesson aldrig kommer att accepteras som statsministerkandidat av de övriga partierna. Däremot tror jag att partiet kommer att få fortsätta med sin vågmästarroll, men med fler mandat än tidigare. Vem som blir statsminister – Stefan Löfvén eller Ulf Kristersson gör egentligen detsamma just nu för jag tycker att de är lika goda kålsupare båda två och jag är glad så länge Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet hålls borta från inflytande.

Redan nu börjar de olika mätinstitutens prognoser komma in och precis som vid förra valet är det de institut som hade fel då som återigen tippar rödgrön seger, så jag tar det med en nypa salt.

Jag tycker att det är glädjande att både norska och danska politiker visat intresse för att svenskarna ska rösta på SD och häromdagen skickade även Italiens premiärminister Salvini en hälsning på Facebook till Åkesson med önskan om framgång i valet. Oavsett hur det går idag så har Sverigedemokraterna tagit några rejäla steg framåt vilket ligger helt i tiden eftersom många länder i Europa gör detsamma. Hela kontinenten är på väg åt höger, men för vissa tar det längre tid än andra att nå ända fram. Att hela media-etablissemanget är vänsterstyrt underlättar inte processen direkt.

I media ältas så klart valet hela dagen och rasism samt nazism hörs till höger och vänster. Har de inte lärt sig något sedan tidigare valet kan man fråga sig? Nej det har varken journalister eller övriga partiledare konstigt nog.

Flera SD-representanter har under dagen blivit påhoppade och utsatta för hot, men även Moderaternas kandidat Ann Heberlein skrev tidigare idag att hon blev påhoppad av en hotfull man när hon delade ut röstsedlar utanför vallokalen i Lund. Han skrek okvädesord och uppträdde väldigt hotfullt, till slut fick hon ringa polisen och hennes man som kom till undsättning. Det som är mest makabert med hela historien är att representanter för övriga partier som också stod och delade ut röstsedlar bara tittade på – ingen gjorde något för att ingripa! Vad är det för samhälle vi har fått? Härom veckan blev två ungdomar misshandlade på McDonalds av ett invandrargäng – jag minns inte om de tillhörde SDU eller AfS, men det gör detsamma för poängen är att det var samma visa där med att ingen ingrep fast det var fullt av gäster på restaurangen.

När jag var liten brukade jag under sommarhalvåret springa ut till vattentunnan varje morgon för att rädda de insekter som flöt omkring där och kämpade för sina liv – flugor, humlor, flygmyror, skalbaggar och till och med getingar som är den enda insekt som jag avskyr. Min far brukade säga att jag skulle strunta i det, men det kunde jag inte eftersom jag i min barnsliga naivitet tyckte att alla har rätt att leva och jag minsann skulle rädda dem. Om jag skulle se en person som blev attackerad – verbalt eller fysiskt så hade jag agerat oavsett om personen var ljus eller mörk samt oavsett vilket parti personen sympatiserade med. Det handlar om att stå upp för sina medmänniskor, en viktig egenskap som jag även försöker föra över till mina barn. Därför blir jag extremt upprörd över dessa händelser där människor fegt bara står och ser på – förfärligt!

Detta är inget samhälle jag vill att mina barn ska växa upp i, men tyvärr är det precis i den riktningen som vårt land är på väg och mycket av detta kan skyllas på våra politiker som har skapat en enorm polarisering med sin inskränkta och oansvariga politik. Dessutom sänder man ut signalen att det är helt ok att mobba andra människor så länge de inte tycker samma sak – inte konstigt att vi har svårt att bli av med mobbning i skolan när inte ens vuxenvärlden föregår med gott exempel! Övriga partiledare ämnar också fortsätta med isoleringen av SD efter valet, vilket säger en hel del om dessa människors inställning.

När man ser dessa vuxna människor stå och tjafsa i en tv-studio så blir man mörkrädd! Är det dessa klåpare som skall leda landet i fyra år? Jösses!

Hade sjuklövern från dag ett börjat prata om problemen med migration och integration istället för att skyffla det under mattan samt stämpla alla oliktänkande som rasister, nazister och fascister så hade vi haft en helt annan situation idag. Istället har vi fått ett kallt och stängt samhälle där ingen står upp för någon annan, utan man tänker bara på sig själv och hatet gror som aldrig förr mot judar, homosexuella, invandrare och vanliga människor som tänker utanför boxen.

Men vad kan vi vanliga dödliga göra? Vi har lagt vår röst och nu återstår bara att vänta. Lågkonjunktur och osämja väntar oavsett vem som vinner, men det finns olika grader av helvetet och vilken nivå vi kommer att hamna på lär utkristallisera sig de närmaste dagarna. Det gäller att trots allt känna framtidshopp och kämpa på!

humanity.jpg

Annonser

2 reaktioner till “De senaste årens förda politik har skapat ett kallt samhälle utan medmänsklighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s