Kvinnlig könsstympning – ett växande problem!

Trots att kvinnlig könsstympning är förbjudet enligt lag i Sverige, så sker det ändå i det fördolda i och med de kraftiga migrationsströmmarna till Sverige. Personal inom förskola och skola har vittnat om hur småflickor blivit könsstympade och mörkertalet är stort. Många passar på att genomföra ingreppen när man är på semester i hemlandet. Man har även problem i England med kvinnlig könsstympning – ”female genital mutilation” (FGM), men skillnaden hur man arbetar med problemen är stora i jämförelse med Sverige där man hellre sopar det under mattan.

Doktor Leyla Hussein, som genomgick ingreppet när hon var sju år gammal i Somalia, menar att trycket på barnen är stort både från kamrater och släktingar.
-”Några av mina klienter är 19-åriga flickor som är födda i det här landet och de berättar att det utövades påtryckningar för att genomföra det på en lekplats i en skola i London. Människor som lever i dessa påverkade områden måste konfrontera idén med FGM som en ”tradition”. Vi måste vara bättre på att skydda barn och jag vet att jag kommer att uppröra många, men personligen bryr jag mig inte ifall klanledare blir upprörda – vi kan inte tippa runt på tå! Det handlar om att upplysa och utbilda – det är nyckeln. Jag kom till England när jag var 12 år, men det var först flera år senare som jag fick reda på att det var fel med FGM.”

Myndighetspersoner och socialarbetare har varit stationerade på brittiska och amerikanska flygplatser under sommaren som en del av en transatlantisk operation i syfte att hindra familjer att föra sina barn utomlands för FGM och hjälpa överlevare. Under gårdagen pratade man med 500 personer på flygplatsen Heathrow som anlänt med flyg från länder där man praktiserar FGM och liknande operationer genomfördes på Gatwick, Manchester och Luton samt även på New Yorks flygplats JFK. Man hoppas att förståelsen för problemet med FGM ska öka genom aktionerna och många tycker att brottet borde stämplas som barnmisshandel samt ett brott mot mänskliga rättigheter.

En liknande operation genomfördes på Heathrow i januari, när en överlevare som genomgått FGM i Sierra Leone fanns med bland de passagerare som stoppades och hon berättar:
-”Det gjorde så ont, så ont och det var blod överallt. Det var andra personer i rummet som tittade, de sjöng sina sånger och var lyckliga över att de skar mig. Min familj tror att FGM handlar om anständighet och säger att jag nu är ren om jag är med min man.”

Minst 16.265 kvinnor och flickor som bor i England har berättat för en doktor att de har genomgått FGM, men myndigheterna tror att dessa siffror bara är toppen av ett isberg eftersom de flesta fall inte rapporteras.

I Sverige fördömer man lite snyggt allt som har med hederskultur och kvinnoförtryck att göra, men i praktiken gör man inte ett dugg! Under minst ett decennium har våra politiker istället stoppat huvudet i sanden istället för att agera av rädsla för att stöta sig med denna ”kultur”. DET HANDLAR OM BARN!!! Ta ert förbannade ansvar och se till att små flickor inte gifts bort och könsstympas. VÅGA PRATA OM PROBLEMEN!!!

Ännu en anledning till varför jag inte röstar på sjuklövern på söndag – det är nog nu! Sverige ska inte längre tippa på tå för att inte komma på kant med människor – i Sverige lever vi efter svensk lag och inget annat! Har man problem med det så kan man välja ett annat land där man tillåter tortyr av barn!

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/fgm-uk-female-genital-mutilation-police-prosecutions-operation-airport-us-proclamation-a8526386.html

flygplats

Annonser

17 reaktioner till “Kvinnlig könsstympning – ett växande problem!

 1. Har du funderat över ifall lagstiftning borde omfatta också manlig omskärelse? Argument för resp.emot? och tror du att slapphet hos åklagare att driva fall med kvinnlig könsstympning hänger samman med att omskärelse av pojkar,spädbarn då skulle kunna ifrågasättas? Jag kan tycka att ingrepp av religiösa skäl skall förbjudas oavsett kön.

  Gilla

   1. Ok.Du förstår alltså varför rättsväsendet inte på allvar driver fall mot kvinnlig könsstympning.Men du,ifall du hade ett ärligt syfte med att bekämpa könsstympning så vore det väl effektivare och trovärdigare att bekämpa alla religiösa ingrepp oavsett kön.Det känns som att du bara vill hacka på muslimerna.Det känns tyvärr så.

    Gilla

 2. Mycket bra skrivet.
  Jag tror att de flesta normala människor tycker kvinnlig omskärelse är en fruktansvärt bestialisk handling.
  Lika illa är det med vår så kallade regering som bara blundar och låter det fortgå utan att sätta ner foten, skamligt.

  Gillad av 1 person

 3. Rolf nu är du ute o cyklar! Jag har skrivit i flera inlägg det senaste året att man bör förbjuda omskärelse av barn oavsett kön och religion.

  I det här fallet handlade det om kvinnlig könsstympning och jag behöver inte skriva samma budskap varje gång.

  Jag är innerligt trött på dig och Åberg som hela tiden bara vill missförstå allt med flit. Du kan fetglömma den där fikan by the way!

  Gilla

  1. Hmm,det var lite tokigt sagt att jag med flit missuppfattar dig.Jag misduppfattar dig kanske men det är inte med flit.Jag har skummat din blogg idag men inte hittat ett enda inlägg där du tar upp manlig omskärelse.Jag har förvisso bara skummat.Däremot har jag hittat minst en handfull inlägg som handlar om kvinnlig omskärelse.Rätta mig ifall jag har fel.
   Det var ju tråkigt med fikan dock.

   Gilla

   1. Jag som tidigare idag tänkte fråga på vilket sätt man kan stötta din blogg ifall man inte har swish.Du tar ju upp viktiga saker och ja,jag upplever det du skriver som ganska bra allsidigt vinklat och objektivt och vill jag att det också är.Jag tycker att du skall ha lite fler möjligheter för de människor som inte har swish.

    Gilla

 4. Ja det är rent ut sagt för djävligt att sådant förekommer i Sverige 2018. Att detta ska kunna förändras eller stoppas finns tyvärr inte på kartan. Glöm det. Vi har här att göra med en medeltida religion som tillåtits invandra, som tillåtits leva kvar i sina medeltida traditioner i västvärlden. En religion som inte är som vilken annan religion som helst. En religion som inte bara är en religion utan en livsstil och dessutom är en politisk rörelse som har för avsikt att islamisera västvärlden. Inte genom våld och krig, nej, utan genom att bli en majoritet.

  Gilla

  1. Din bild får du antagligen från hatsajter? Har du träffat och umgåtts med någon muslim? Jamen så bra då,de tar över Sverige med bokstavlig kärlek.
   Nädu Tompa,ut och gör din plikt som man och uppfyllen denna jord.Hur tror det skall bli när svenska par skaffar ett husdjur istället för barn och familj?

   Gilla

   1. Kära Rolf, jag har också varit ung och oerfaren, lite blint enkelriktad och vänsterbliven precis som du. Visst är det lite skönt och mysigt när man befinner sig i denna sagovärld där ingenting är liksom på riktigt och man får sväva fritt i Universum och bilda ett kärlekskollektiv med hela mänskligheten. Ooo vad härligt och vilken underbar känsla!

    Eftersom du uppenbarligen inte har en susning om vad islam står för så är min vänliga uppmaning till dig Rolf – läs på kära du och dina ögon skola öppnas! Sedan min käre vän kan vi ha en intressant diskussion när du vet vad det handlar om. Tills dess, allt väl käre vän.

    Gilla

   2. Jag kan inte hålla mig för skratt Tompa,du skriver som en tok ju.Menar du på fullt allvar att det är bättre att läsa en bok därmed förstå en människa än att prata,umgås,skratta och uppleva alla de känslor och tankar som endast levande människor kan förmedla.

    Gilla

 5. Käre Rolf. För att du ska förstå innebörden i en religion, som i detta fall är islam så måste du läsa på, det finns inga genvägar. Har inte dina lärare predikat för dig att du måste läsa på för att kunna klara ett prov? Uppenbarligen så lever du Rolf i aningslöshetens virrvarr och om du inte skärper till dig så är du förlorad. Hur ska jag, som är påläst, kunna ha en vettig diskussion med en människa som inte förstår det mest grundläggande, utan baserar sina bristfälliga kunskaper på några få mänskliga kontakter? Islam predikar att det är helt ok att ljuga för de otrogna och du köper lögnen utan att blinka. Bakom din rygg skrattar muslimerna åt din dårskap. Tids nog kommer även du att upptäcka att du blivit förd bakom ljuset, men då är det för sent min vän.

  Gilla

  1. 2012 förlorade jag mitt jobb.Det var inte en enda muslim inblandad men däremot var de drivande från en annan liten men aggresiv etnisk grupp med stort inflytande i Sverige.Verkställande var några andra lokala medlemmar ur samma lilla inflytelserika etniska grupp.Det var inte en enda Mohammed.
   Jodå,jag har pratat med många muslimer.De är utsatta för strukturell rasism.För några år sedan sålde grannen får till några muslimer.Efter något halvår blev hen kontaktad av polisen och frågade ifall det saknades några får.Du vet väl att muslimer allt som oftast anklagas för fårstölder.Nåväl,min granne kunde inför polis med bekräfta att fåren köpts på ärligt vis.
   Hur vill du att människor skall komma in i samhället när fördomar som dina bara förstör.Du är en äkta rasist för du vill inte alls att dessa människor skall ha en plats i vårt samhälle.Du säger annat men mellan raderna är såna som du fullblodsrasister.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s