En kvällsspaning fyra dagar innan valet

Idag pratade jag med en nära anhörig som i alla år har röstat på Socialdemokraterna, jag försökte fiska lite men fick till svar att han är för gammal för att det ska ha någon betydelse vad han röstar på. Jag påpekade då att han borde rösta för sina barnbarnsbarns framtid, vilket han höll med om men han tänkte INTE rösta på Sverigedemokraterna. Det är allmänt känt att det är svårt att lära gamla hundar att sitta så jag avslutade med att säga ”men man behöver i alla fall inte rösta som man alltid har gjort”. Det lät dock som att han skulle göra det ändå – synd Dessvärre är han nog inte ensam om sitt resonemang – många äldre verkar fortfarande tro att det är Per Albin Hanssons ande som styr Sverige.

Med tanke på hur mottagandet för invandrare såg ut på hans tid i jämförelse med nu så borde hans erfarenheter bidraga till att polletten faller ner, men hos vissa inträffar det visst aldrig. Till exempel fick man ett lån från staten som startbidrag, vilket började betalas av så fort man fick jobb och att få bo på ett konferenshotell med serverad mat tre gånger om dagen fanns inte på karten – ett dragigt litet kyffe däremot var vad som bjöds på och maten fick man själv införskaffa, tillreda och betala för.

Det ska tilläggas att vederbörande är nära släkt med min faster och kusin som sade upp kontakten med mig helt för snart två år sedan när det framkom att jag sympatiserade med Sverigedemokraternas politik, så jag förstår vart hans agg mot partiet kommer ifrån. Man kommer långt med giftiga lögner i dagens Sverige.

Överallt diskuteras det politik just nu och tidigare idag konstaterade jag och en bekant att det är märkligt att Sverige består av så många människor som är så verklighetsfrånvända att de inte vill se och höra sanningen. På något sätt värjer man sig mot det uppenbara och lyckas på något sätt leva vidare i sin bubbla. Det är självklart mest bekvämt, men samtidigt oerhört egoistiskt!

Jag får ständig kritik från två vänsterantagonister på bloggen för att jag lyfter fram Sverigedemokraternas politik, jag har dock aldrig påstått att de är guds gåva till väljarna – tvärtom, det partiet finns nämligen inte. Men om man ser på alternativen så har dessa övriga partier inte gjort det som krävs för att ta tag i problemen de senaste åtta åren, så varför skulle jag börja tro på dem nu?

SD må ha en del klåpare i leden – vilket parti har inte det förresten – men man kan inte bortse från det faktum att de under alla år i vått och torrt stått på sig mot etablissemanget samt nu i efterhand ser vi att de dessutom hade rätt! Alla de saker som SD lyft under det senaste decenniet samt försökt få riksdagen att lagstifta om har övriga konstant dissat. En hel del av de förslag om SD lagt motioner om de senaste åren, har nu en majoritet av de övriga sju partierna gått till val på – hur trovärdigt är det och varför rösta på kopior när man kan få originalet?

Idag fyllde jag i blanketten till skolsköterskan för ett av barnen som går i förskoleklass, något jag gjort de senaste två åren till de andra barnen, men nu har det tillkommit en del saker som känns helt främmande. Till exempel ska man fylla i födelseland och språk för vårdnadshavaren samt även barnet – dessutom ska man uppge om barnet är könsstympat eller inte. På pin kiv skrev jag att barnet pratade arabiska! *LOL*

Detta är det nya Sverige – där snart en majoritet av befolkningen är födda i andra länder och inte pratar svenska. Om vi inte stoppar den här utvecklingen nu kommer troligen svenskar som är födda i landet att vara i minoritet när barnen blir vuxna. Är det vad majoriteten av svenska folket vill?

 

 

18 reaktioner till “En kvällsspaning fyra dagar innan valet

 1. Nu blir jag uppretad igen(det har varit en dålig vecka för mig) men jag blir verkligen upprörd över att man frågar om könsstympning.Lagstiftning finns mot det ja men trots det är det bara en handfull fall som gått till domstol.Har ett svagt minne om att det var en skolklass någonstans i vårt land där en stor del av flickorna var just könsstympade men så vitt jag vet har inte ett enda av dessa fallen hittills utretts ifall könsstympningen skett i Sverige och mot vår lagstiftning.
  Det var ju lite humor att du skrev arabiska men ge dig den på att det kommer att ligga till grund för hemspråksundervisning för ditt barn men men,det blir väl till att lära arabiska för oss alla.InshAllah.

  Gilla

 2. ”övriga partier inte gjort det som krävs för att ta tag i problemen” Precis Jenny och där har du förklaringen till SD;s framgångar. Genom att dom själva hela tiden har stött överhetens plundringar och skattesänkningar så har dom satt sig i den situationen att dom måste ljuga för folket för att inte avslöja sig själva. När SD sedan dyker upp och lägger skulden på invandrarna så kan dom inte berätta sanningen, utan dom börjar backa för SD, som då kan sätta hela den politiska dagordningen. SD går framåt för att dom andra partierna har krattat manegen för dom.

  Hade vi haft ett stort demokratiskt parti med folkligt inflytande och möjlighet att nå ut i media så hade dom sannolikt gått emot lögnerna om invandrarna och istället pekat på överhetens skuld. Då hade vi antagligen inte diskuterat böneutrop och burkor utan storföretagens girighet och där har inte SD ett skit att komma med.

  SD är lögnare som parasiterar på dom andra partiernas lögner och ingen av dom förtjänar något stöd från vanligt folk.

  Gilla

   1. Lögnen är att det är invandrarna som urholkar statskassan och orsakar försämringar i välfärden, när det i själva verket är den globalistiska överheten som bär skulden.

    SD och högerpopulismen är globalisternas egen taktik för att slippa ställas till ansvar själva.
    Det är samma taktik som överheten alltid har använt för att lura skjortan av folk. Söndra och härska. Få vanligt folk att slåss med varandra istället för med dom verkliga skurkarna.
    Vi borde verkligen ha lärt oss av den historiska katastrofen från förra gången, när detta fick fotfäste i Tyskland.

    Förnekaren är du själv Jenny. Du är förblindad av din motvilja mot Islam.

    Gilla

 3. Jag har redan förklarat för Dig otaliga gånger Anders att jag vet att globalismen är roten till allt ont och att det enda sättet att besegra dem är om jordens befolkning går samman i fred och solidaritet, eftersom globalismen lever och frodas pga alla konflikter världen över – men det är en utopi i alla fall under vår livstid!

  Visst får man börja med babysteps, men det kan vi inte göra förrän vi har fått ordning och reda i landet. Varje människa med sunt förnuft – till och med Göran Persson numera – ser problemet och att vi måste åtgärda det. Vi kan inte fortsätta med den migrationspolitiken som vi har nu. Sverige kommer bokstavligen att gå under om anhöriginvandringen får fortsätta. Ändå sitter Jonas Sjöstedt (V) på bästa sändningstid och säger att familjer måste få fortsätta att återförenas precis som nu. Då får de göra det i sina hemländer!

  Min motvilja handlar inte om islam! Jag är emot kvinnoförtryck som är en del av islam, men inte religionen och muslimerna i sig. Jag anser att vi måste stänga gränserna och ta hand om de som är här innan vi tar in fler och i sådant fall bara kvotflyktingar. Jag bryr mig inte om vilken religion de har så länge de sköter sig och bidrager till landet.

  Hur länge har du följt mig nu? Några månader kanske. Det enda du har gjort under den här tiden är att i varje inlägg som jag skriver kritisera mig och säga att jag har fel eftersom SD är ett hemskt parti som inte kommer att kunna hjälpa Sverige trots att SD är det enda partiet som vågar tala om problemen och komma med konkreta lösningar. Under hela denna tiden har jag inte hört Dig propagera för vilket parti man ska rösta på istället samt försöka sälja in det. Du bara tjatar om globalismen hela tiden, men varsågod – dags att sälja in Din tes! Vad ska vi svenskar rösta på enligt Dig?

  Gilla

  1. Jag har svarat på det Jenny. Jag gjorde även i den här tråden. Riksdagspartierna är i all praktisk mening globalisternas företrädare allihop. Det hade varit enklare för mig själv om jag varit kommunist och haft det som alternativ, men även kommunismen är körd. Vi behöver inte testa den en gång till.

   Det politiska läget är mycket komplicerat, mest tack vare socialdemokraternas förräderi mot sina egna ideal, som gör att vi nu står utan folkliga demokratiska organisationer. Sådana måste till för att ens kunna tänka på att utmana globalisterna.

   Årets val innehåller inga alternativ värda namnet. Jag kunde i princip lika gärna rösta blankt, eller stanna hemma, men och det här är viktigt, det första steget, som bara måste tas om vi någonsin skall kunna återskapa folkliga organisationer, är att avslöja bedrägeriet om invandrarna. Om vi inte ens kan få folk att begripa vem motståndaren är så kommer vi aldrig att kunna utmana Globalisterna. Glöm inte att vi nu pratar om den mäktigaste ekonomiska och politiska kraften i världen. Låter vi dom lura oss så lätt som nu så har vi inte skuggan av en chans.

   Gilla

   1. Nu förstorar du upp frågan och det är precis det som är SD;s arbetsmetod. Gör migrationen till den enda frågan i valet! Dom andra lögnarpartierna måste haka på för att inte genast avslöja sitt eget förräderi mot svenska folket. I realiteten är migrationen ingen stor fråga. Ekonomiskt har vi inga större problem med den och vi behöver dessutom ha in folk i arbetsför ålder. Rent mänskligt är den ett större problem, men då i huvudsak för invandrarna själva.
    Brottsligheten är ett problem som måste hanteras och som du säger så borde nog många grova brottslingar skickas hem efter avtjänat straff. Vi kan dock inte bortse från dom socioekonomiska faktorerna, även om många högerpopulister vill att vi skall göra det. Räknar man in dom så hamnar rimligtvis både våldtäkter och annan brottslighet på ungefär samma nivå som hos oss själva.

    Naturligtvis skall vi ha en reglerad invandring och om vi kunde få ändan ur vagnen och lämna rikemanslekstugan EU så hade nog migrationsfrågan blivit ett mycket litet problem.

    Gilla

 4. OK globalisterna företräds av politikerna, politikerna är med andra ord köpta. Politikerna beslutar att öka invandringen massivt på globalisternas inrådan. Frågan är då varför detta sker. Globalisterna vill ha billig arbetskraft. Globalisterna vill rasera välfärden och tryggheten. Globalisterna vill ha total marknadsdominans. Globalisterna vill avskaffa enskilda nationer och nationella lagar och i stället införa globala regelverk. Globalisterna vill ha fri rörlighet för kapital och arbetskraft över hela världen. Globalisterna vill ha helt öppna gränser. Politikerna vill ha röstboskap för att kunna fortsätta med globalisternas politik och själva fortsätta sitta i säkert bo.

  Har då globalisterna lyckats med alla sina föresatser? EU befinner sig knappast på den topp som globalisterna hade önskat. Polen, Ungern, Tjeckien, Österrike vill inte inrätta sig i globalisternas led. Storbritannien lämnar EU. Ryssland lierar sig med Kina. USA fick inte den president som globalisterna önskade. Det går inte så som globalisterna önskar i alla led. De stöter på motstånd.

  Det växer upp nya partier i landet och i Europa. Partier som går emot globalisternas önskan om ökad invandring och globalisering. SD är ett av dessa och AfS ett annat i Sverige. Partier som vill sätta nationen och de rättmätiga invånarna i första rummet. Partier som vill att vi lämnar det korrupta EU. Så än finns det hopp!

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror du missar frågans komplexitet tompas. Den ökande invandringen kanske är globalisternas egen taktik för att ge nationalisterna bränsle på sin eld. George Soros är ingen idealist, han vill ha makt och rikedom och det största hotet mot den är om folk i västvärlden inser att han och hans anhang är dom som saboterar deras välfärd. Att han verkar för öppna gränser och ökad invandring kanske inte är så enkelt som du tror.
   Alla länder är numera helt i klorna på globalister, även Ryssland och Kina, fast inte i dom västliga globalisternas händer. Lite nationalism skadar dom inte, tvärtom den hanterar ju alldeles utmärkt det missnöje som nu blossar upp över försämrad välfärd.
   Märk väl att högerpopulisterna inte har några handlingsplaner för att reglera storföretagen och SD;s EU motstånd är av mycket tveksam kaliber, sannolikt händer ingenting med det heller om dom får makt.

   Gilla

   1. Hur kan du påstå att Sverige inte har några ekonomiska problem att hantera invandringen när fakta påvisar just detta! Läs lite av vad Tino Sanandaji skriver om du vill ha reella siffror.

    Ditt uttalande sönker nuvpn på hrla debatten och jag tänker inte diskutera med npgon som inte ens insett senna grunsläggande tes. Du tycker antagligen att det inte gör något att hela den svenska välfärden urholkats! Skrämmande!

    Gilla

 5. Jag håller med dig Jenny. Om i stort sett allting. Följer din blogg med stort intresse och sparar många av dina spaningar. De hjälper mig att slipa mina argument. Tack

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s