Danmark värnar om landet och dess medborgare genom att strama åt reglerna om danskt medborgarskap!

Den danska regeringen deklarerar nu att man ämnar göra om reglerna kring medborgarskap.

I flera år har olika regeringar varit tvungna att ge statslösa utlänningar, som polisens underrättelsetstjänst värderar som en risk för rikets säkerhet, danskt medborgarskap.

Nu vill dock regeringen omförhandla reglerna så att de har rätt till att ge tillfälliga medborgarskap så länge säkerhetsvärderingen kvarstår.

Migrationsminister Inger Støjberg (V):
-”Jag vill inte medverka till att vi ger medborgarskap till personer som kan utgöra en fara för rikets säkerhet. Det är problemet som vi löser nu. Så länge PET har spaning på en potentiell terrorist, skall vederbörande icke få medborgarskap. Om PET senare häver sin misstanke går processen vidare.”

Ansökan om medborgarskap kommer därför framöver att ses över en gång per halvår så länge misstanken kvarstår. Den misstänkta kommer inte att få någon förklaring eller möjlighet att överklaga beslutet.

Sedan år 2011 har minst två misstänkta statslösa fått medborgarskap och skiftande justitieministrar har klagat över otillräckliga regler.

UNHCR kritiserar den danska regeringens beslut, vilket inte är helt oväntat, men den danska regeringen brukar stå på sig trots kritik, precis som man gör med burkaförbudet.

Meanwhile in Sweden… vet vi sedan länge att Säpo inte längre har någon kontroll över vilka extremister och potentiella hot som befinner sig i Svea rike.

Det känns tryggt att ha världens mest menlösa regering, vilka i dessa frågor har haft stöd av sjuklövern, som fattar beslut åt oss!

Gör din röst hörd på söndag – ut med det gamla och in med det nya!

stöjberg

Annonser

2 reaktioner till “Danmark värnar om landet och dess medborgare genom att strama åt reglerna om danskt medborgarskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s