Hela riksdagsvalet handlar om en enda sak – hur mycket kommer SD få att säga till om!

Vid de tidigare riksdagsvalen har fokus legat kring att diskutera hur man ska komma tillrätta med arbetslösheten, huruvida unga ska erbjudas lärlingsplatser eller inte, om vi ska höja eller sänka skatten, om vi ska gynna småföretagare, om man ska satsa på infrastrukturen och så klart debatten om klimatet. Givetvis har man även diskuterat invandring och integration, men det brukade vara snabbt överstökat och sedan vidare till nästa ämne. Det här är första gången som hela valrörelsen har handlat om just migration och integration, vilket vi kan tacka Sverigedemokraterna för som i alla år drivit på frågan och sett till att den hamnat överst på alla agendor.

Faktum är att det här valet egentligen bara handlar om en sak – om Sverigedemokraterna ska få makt eller inte. Hela valrörelsen och även månaderna innan det har allt kretsat kring Sverigedemokraterna och i princip ingen företrädare för de andra partierna har lyckats genomföra en intervju utan att nämna att man inte ämnar samarbeta med SD eftersom de är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter. All uppmärksamhet har så klart bara gynnat partiet och resultatet ser vi nu i väljarbarometrarna där SD är största parti.

Övriga partier har inte tagit tillfället i akt att föra fram sin egen politik denna valrörelse, istället har man fokuserat på att svartmåla SD så fort man fått tillfälle. Egentligen skulle riksdagsvalet som vi väljare ska genomföra på söndag kunna förenklas betydligt och brytas ned till en enda fråga – vill Du att Sverigedemokraterna ska få inflytande eller inte, ja eller nej? De övriga partierna har redan annonserat att de kommer att gadda ihop sig i olika grupperingar för att utestänga SD från inflytande och på valnatten kommer det att handla om hur många mandat som SD lyckas skrapa ihop, vilket kommer avgöra hur kraftfull denna nya DÖ kommer att bli.

Stefan Löfvén (S) deklarerade i ett tidigt skede att han inte kommer att ge ifrån sig makten även om han inte vinner valet och Annie Lööf (C) har blivit ”utsedd” till ny statsminister av Bilderberggruppen – frågan är hur stor inverkan detta kommer att ha på valet? Har vi otur kommer valfusk och oegentligheter genomsyra valet, men det vi vet är att svek och maktlystenhet kommer att prägla hela nästa vecka när arbetet med regeringsbildningen börjar.

Tiden börjar rinna ut och snart är det dags för oss att ta vårt ansvar genom att lägga vår röst på det parti som vi anser bäst ska kunna representera oss de närmaste fyra åren. För många är valet lätt, för andra är det oerhört svårt. Vi står inför ett vägskäl om vi vill och vågar – den lätta vägen är att följa strömmen som man alltid har gjort och den tuffare vägen handlar om att bryta sig ut från övriga ledet och följa sin magkänsla.

Hela etablissemanget balanserar nu på en skör tråd och det råder panik i leden. Vi har makt att förändra och bryta ner strukturer som styrt oss med järnhand under alltför lång tid – men bara om vi vågar ta chansen!

chans

6 reaktioner till “Hela riksdagsvalet handlar om en enda sak – hur mycket kommer SD få att säga till om!

 1. Go for it,
  Whether it ends good or bad
  it was an experiment:)

  Jadu,det är bara SD som kommit igenom surret.Man märker så tydligt att de andra partierna gång på gång tvingas återkomma till invandringsfrågan.De har tappat initiativet helt.Good or bad,it was an experiment.

  Gillad av 2 personer

 2. ”Vi har makt att förändra och bryta ner strukturer som styrt oss med järnhand under alltför lång tid – men bara om vi vågar ta chansen!” Rent komiskt! SD tänker inte bryta ner några strukturer. Vill du ha sådant får du rösta på fullblodsdårarna och judehatarna i NMR. Dom vill fortsätta där Hitler slutade.

  Gilla

  1. Jo det är alltid bra att nuvarande makt utmanas.Vi har haft en vänskapskorruption mellan blocken alltsedan Geijeraffären.I den affären var Palme och Fälldin de såtaste vänner och så har korrution fortskridit,så visst bryts strukturer ner med helt nytt skifte.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s