Sisters are doing it for themselves!

Den eminenta artisten Aretha Franklin gick nyligen bort och hennes röst har framfört många odödliga hits genom åren – en av dem får titulera morgonens inlägg som tar upp det faktum att Sverigedemokraterna på många håll framställs som ett kvinnofientligt parti och att en röst på SD är en ren kvinnofälla. Jag försöker reda ut begreppen.

1. ”SD är det anda parti som vill sänka aborträtten från vecka 18 till vecka 12”.

Sverige har bland de högsta aborttalen i Europa och ja det stämmer att partiet vill sänka abortgränsen till vecka 12 för att landet ska hamna på samma nivå som övriga Europa. Som jag påvisat genom en tabell i ett tidigare inlägg, är Sverige bland de få länder som har en så pass generös abortlagstiftning – majoriteten av länderna, även Norge, har vecka 12 och därefter görs någon form av prövning. Man ska dessutom ha i åtanke att om förslaget skulle gå till omröstning i riksdagen så lär det troligtvis inte bli vecka 12 när alla partier har sagt sitt. Frågan är känslig men med fyra egna barn i bagaget samt med vittnesmål från sjuksköterskor som har fått stå och se på när livsdugliga foster som aborterats sent lever upp till 30 minuter innan de slutar andas, anser jag att en sänkning absolut är befogad. Det är heller inget unikt som sagt, utan de flesta länder följer detta regelverk.

2. ”Vårdpersonal ska kunna vägra att utföra abort.”

Det står ingenting om det i Sverigedemokraternas partiprogram, däremot är det en fråga som säkert kommer att diskuteras i samband med en eventuell ändring av abortlagstiftningen. Ebba Busch Thor föreslog för övrigt just detta i samband med förra valet, vilket självklart ledde till mycket kritik i PK-Sverige.

3. ”SD är emot assisterad befruktning, vilket sätter stopp för möjligheten att skaffa barn för kvinnor som lever ensamma eller med en annan kvinna.”

Det står ingenting om det i partiprogrammet, däremot hade Riksdagen uppe ett betänkande år 2015 om att ensamstående kvinnor ska få assisterad befruktning, där SD reserverade sig mot beslutet med motiveringen: ”Det är för oss sverigedemokrater helt självklart att barnets bästa och barnperspektivet, det vill säga rätten till två föräldrar, ska väga tyngre än kvinnans önskan om barn. Riksdagen bör därför avslå propositionen om att tillåta assisterad befruktning av ensamstående kvinnor.”
Jag kan tycka att det ligger mycket i det. Två föräldrar är givetvis det bästa för barnet i den mån det är möjligt. Vi har redan många ensamstående föräldrar som kämpar dagligen för att få livet att gå ihop, så att aktivt skapa ännu mer ensamstående föräldrar verkar inte sunt enligt mig.

4. ”SD vill ta bort genuspedagogiken i förskolan.”

Det finns inget i partiprogrammet om detta, lika lite som det står något om könskvotering. Men partiets hållning i dessa frågor har varit att man är emot att genuspedagogik och annan verksamhet där staten, med utgångspunkt i mycket svagt vetenskapligt förankrade politiska teorier, försöker experimentera med, eller ändra på, våra barns och ungdomars beteendemönster och könsidentitet. Vad gäller könskvotering är SD:s inställning att de anser att individen ska väljas på grund av deras kompetens och inte deras kön. Jag skriver personligen under på båda dessa saker och förstår inte vad som skulle anses vara stötande med det? Det är väl bara sunt förnuft?!

5. ”SD har inte röstat för en enda HBTQ-reform.”

Eftersom SD är för kärnfamiljen i grunden så är min uppfattning att man inte omfamnar hela HBTQ-tänket, man erkänner inte queer-begreppet t.ex. Jimmie Åkesson gjorde en intervju i tidningen QX i våras och där pratar han om just dessa frågor för den som är intresserad. https://www.qx.se/…/har-vi-inte-stott-en-enda-hbtq-reform-…/
För mig räcker det dock att veta att man har minst en homosexuell partiföreträdare för att jag ska känna mig trygg med att partiet har koll på dessa frågor och prioriterar tryggheten för denna grupp.

6. ”SD vill ta bort pappamånaderna.”

Det partiet vill göra är att avskaffa all reglering i föräldraförsäkringen rörande vem av föräldrarna som skall vara hemma med barnet. Föräldrar är bättre lämpade än politiker när det gäller att avgöra barnets bästa. Här håller jag med partiet fullständigt och det var en av anledningarna till att jag röstade på partiet i förra valet. Jag har som sagt fyra barn och valde att stanna hemma med dem i 7 år. Barnens pappa förde så klart över de dagar som inte var öronmärkta till mig, men hade inte regleringen funnits så hade vi kunnat lösa det på ett enklare sätt. Nu har man dessutom infört ännu mer öronmärkta pappadagar så nu är det betydligt svårare att kunna vara hemma längre med sina barn. Det är förfärligt att staten ska lägga sig i hur föräldrarna vill lägga upp sin föräldraledighet med barnen. Detta ska definitivt slopas – var och en avgör själv vad som är bäst för deras familj!

7. ”SD vill ta tillbaka vårdnadsbidrag och sambeskattningen, vilket är erkända kvinnofällor som innebär att fler kvinnor stannar hemma istället för att återvända till arbetsmarknaden samt medför att kvinnor i det långa loppet får sämre lön.”

Partiet vill ta tillbaka detta ja, men det är ett fritt val om man vill nyttja detta eller inte. För de som vill vara hemma med barn länge, så är det ett utmärkt sätt att få ekonomin att gå ihop, samtidigt som systemet blir avlastat. Vill man sätta sitt barn på dagis när barnet är ett år och börja jobba igen så går det utmärkt. Vill man däremot stanna hemma i flera år tills barnet är äldre och man känner att nu passar det oss att jag börjar arbeta igen och barnet kan börja i förskola så har man alltså möjlighet att kunna använda vårdnadsbidrag och sambeskattning. Det är absolut ingen kvinnofälla – snarare ger det en stor valfrihet till barnföräldrar, vilket borde vara önskvärt för alla parter!

Hoppas att detta bringar lite ljus för er kvinnor som funderar på hur ni ska rösta på söndag. Själv har jag fortfarande inte bestämt mig, men det blir troligen SD eller AfS.

sisters

 

Annonser

5 reaktioner till “Sisters are doing it for themselves!

  1. Min minsting är född i vecka 27.. 800 gram och ca 35 cm lång. ..medan jag kämpade för att hålla henne kvar i magen….låg en kvinna i rummet intill och gjorde abort i vecka 23…. är för att göra abort under speciella omständigheter. ..men inte när det är ett livsdugligt. ..dessutom använder vissa sig av abort istället för preventivmedel. ..så sorgligt 😘😘

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s