Kändisar och journalister tycker att det röda laget ska styra i fyra år till!

Kändisarna som står upp för ”det röda Sverige” blir fler och fler ju närmare valet vi kommer. Malena Ernman har gjort utspel otaliga gånger och uppropen som diverse mer eller mindre kända personer har skrivit under avlöser varandra. Skådespelaren Joel Kinnaman, fotbollsspelaren Jiloan Hamad, komiker Nour El Refai och nu senast modebloggerskan Kenza Zouiten, har alla hjärtat till vänster. Den sistnämnda uppmanar alla sina 1,7 miljoner följare att rösta mot rasism. Förutom att uppmana människor att inte rösta på SD har hon dessutom postat en lista med 100 punkter om vad S, V och MP har hunnit göra under dessa fyra år. Det är en fin lista med höjt barnbidrag och givetvis andra bidrag samt hundratals miljarder som lagts på ditt och datt som fritidsgårdar och en mer jämlik skola.

Det denna Kenza och troligtvis alla hennes måttligt begåvade följare missar, är att ställa sig frågan varför vi ändå ser kaos och elände omkring oss trots att regeringen lagt så många miljarder på allt detta? Någonstans har något gått mycket fel och det är dags att byta ut regeringen – det kan den med sunt förnuft i behåll enkelt förstå, medans resten flummar på i sina osänkbara vänsterbubblor!

I samma blaska som man kan läsa om ovanstående, det vill säga Aftonbladet, skriver även Jonna Sima en ledare om att barn blir allt fetare och det är högerpolitikens fel eftersom de gynnar klassamhället:
” Stress, ångest, depression och låg social status gör människor mer mottagliga för reklam om ohälsosam mat och dåliga dieter. Inga uppmaningar om att rycka upp sig kommer att motverka fetmaepidemien. Det vi behöver ändra på är synen på ohälsosam övervikt. Ja, vi behöver röra oss mer och minska energiintaget. Men inte förrän fetman ses som det samhällsproblem det är och vi slutar att lägga all skuld på individen går det att vända utvecklingen.Moderaternas Ulf Kristersson säger att han ska ”ta tag i Sverige”. Men den som uppriktigt vill göra något åt att allt fler barn är feta måste gå på klyftorna i samhället. Det gör man inte med sänkta skatter för de som tjänar mest eller lagstiftar om låga löner.”

Återigen – vem är det som har styrt Sverige den senaste mandatperioden? Inte Ulf Kristersson i alla fall! Varför har inte den perfekta sittande regeringen tagit tag i klyftorna om de nu bedriver ”rätt politik”? Hur länge kan man skylla på att man fått ”ta över den tidigare regeringens problem”?

Visst handlar det om klassklyftor på sätt och vis, eftersom de som har det sämre ställt köper läsk eftersom det är billigare än mjölk osv, men i grund och botten är det alltid varje individ som måste ta tag i sina problem. Att människor väljer att vräka i sig snabbmat, godis och läsk istället för nyttig mat kan inte skyllas på staten enbart – varje människa måste ta ansvar över sitt eget liv. Det handlar om rätt inställning – även om jag levde på existensminimum skulle jag se till att träna och röra på mig samt jag skulle föra över vikten av att äta rätt och träna till mina barn. Det gäller att ha rätt inställning till precis allt här i livet, särskilt om man ska komma vidare!

Dessutom glömmer Sima att den stora anstormningen av migranter till Sverige från MENA de senaste åren gör sitt till statistiken. I dessa länder dricker man läsk som måltidsdryck och är inte direkt kända för att leva sunt, äta rätt och träna – dessutom kan kvinnorna och flickorna inte röra på sig så mycket som det krävs eftersom de inte får visa hud för någon utanför hemmet och det blir svårt att träna iklädd ett tält.
Den regering som Sima förespråkar vill dessutom fortsätta med en oansvarig migrationspolitik, vilket för med sig ofantliga kostnader för samhället och det går i sin tur ut över medborgarna som får en försämrad välfärd och det leder också till större klassklyftor. Således är Sima ute och cyklar i sitt påstående att det är högerpolitikens fel att barn blir fetare och fetare i Sverige.

Ännu ett exempel på att Socialdemokratin är rutten inifrån och ut får vi genom Kvällspostens avslöjande om att den islamistiska rörelsen ”Milli Görus” beviljas kommunala bidrag i Malmö trots att den anklagats för både homofobi och antisemitism. Vi vet alla vem som har styrt Malmö med järnhand de senaste minst 15 åren, vilket lett till att staden är fullkomligt körd i botten. Eftersom Malmö snart består av en minoritet av svenskar så skulle det inte förvåna mig om Socialdemokraterna och Feministiskt initiativ är de stora kommunala vinnarna i ännu en mandatperiod i pangstaden – där man för övrigt hade ännu en dödsskjutning i Fosie tidigare ikväll. Nyss rapporterade man även om en skottlossning i Helsingborg med en allvarligt skadad man och stök på sjukhuset.

Men lugn gott folk – Sverige går som tåget och ska vi tro våra journalister och kändisar så är det alltså den röda sidan som ska frälsa oss i fyra år till!

Jösses Amalia! Tänk efter innan ni går till valurnorna på söndag – det är våra barn och barnbarns framtid vi pratar om!

blåröd

Annonser

6 reaktioner till “Kändisar och journalister tycker att det röda laget ska styra i fyra år till!

 1. Finns det någon kategori människor som är mer ängslig och trendkänslig än just artister av olika slag?
  De är så oroliga över att råka i onåd hos den vänsterorienterade kultureliten som har maktmedel att omöjliggöra deras framtida karriärer.
  Därför är det ingen hejd på alla de pk-färgade utspel som kommer från det hållet.

  Gillad av 1 person

 2. Håller helt med dig. Det är vänsterorienterade kultureliten som styr de bidrag som skådisar lever av. Pk-gänget stöttar upp dem och hjälper till att trycka ner oliktänkande.

  Gillad av 1 person

 3. Tack för att jättebra inlägg Jenny!

  Ja Malmö har enligt 2017 års befolkningsstatistik 49,4 % invånare med utländsk bakgrund så det är bara en tidsfråga innan svenskarna blir en minoritet. I Södertälje och Botkyrka befinner sig redan svenskarna i minoritet, 42,9 % svenskar i Södertälje och endast 37,3 % svenskar i Botkyrka.

  Gillad av 1 person

 4. Som du helt riktigt nämner så har inte regeringen tagit tag i klyftorna. Den har tvärtom nöjt sig med att administrera nyliberalismen, vars praktiska innebörd är sänkta skatter för för överheten och dess företag, privatisering av offentlig sektor och angrepp på arbetande människors rättigheter.

  Dom rika blir ständigt rikare och vanligt folk får det ständigt sämre. Det ”röda laget” är i själva verket blått.

  Skulle då lösningen på detta vara att rösta på ett ännu blåare lag? Blir det dåliga bättre om det blir ännu sämre?
  Skrattretande nog tycks det vara så du resonerar Jenny. Kanske dags att tänka till lite?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s