Sista mätningen innan valet – SD åter största parti och MP åker ut!

Om man frågar Centerns partiledare Annie Lööf så ligger Sverigedemokraterna på 17%. Om man däremot tittar på Yougovs sista mätning inför valet som publicerades idag, så är SD – precis som i Sentios undersökning för några dagar sedan – fortsatt största parti med nästan 25% i väljarstöd.

Men den bästa nyheten av dem alla är att Miljöpartiet hamnar under 4% och riskerar att åka ur riksdagen!

Tyvärr är inte Centerpartiet lika nära spärren, men man kan inte få allt! Feministiskt Initiativ backar till 0,6% och faktum är att de inte varit i närheten av riksdagsspärren i någon undersökning inför valet, vilket vi ska vara tacksamma för eftersom partiet är direkt farligt!

Men trots att man ser svart på vitt att folket inte föredrager varken Löfven eller Kristersson, så är det ändå dessa två kandidater som hela etablissemanget pratar om. Till och med de själva ser sig som de enda möjliga statsministerkandidaterna och ältar redan om vem som ska sova med vem vid regeringsbildningen.

En mer arrogant inställning mot folkviljan är svår att hitta! Det mest naturliga hade varit att öppna för samarbete med det största partiet, men envetet biter man sig fast vid detta NEJ som om det vore en livboj, samtidigt som man trampar på en stor del av befolkningen genom att fortsätta stämpla partiet som rasistiskt och nazistiskt!

Men fortsätt med att bita er själva i svansen – det genererar bara ytterligare röster!

https://www.metro.se/artikel/yougov-sista-m%C3%A4tningen-inf%C3%B6r-valet-s%C3%A5-ligger-partierna-till

Åkesson

Annonser

24 reaktioner till “Sista mätningen innan valet – SD åter största parti och MP åker ut!

 1. Hur kan sådana galningarna sitta i Sveriges riksdag 😭😭😭 blir snart ändring. … måtte Sveriges befolkning vakna…vi ser resultatet på söndag natt 😘😘

  Gillad av 2 personer

 2. Tja, det är fullt möjligt att det finns tillräckligt många aningslösa människor i Sverige för att SD skall bli störst.

  Om MP ramlar ur finns ingen anledning att sörja. Sverige behöver ett miljöparti men det är inte MP.

  Du lär dock nog bli besviken ändå Jenny, för SD är bara en mer fördomsfull variant av M och dina barn kommer inte att få varken bättre skola, vård eller omsorg. Däremot med stor sannolikhet sämre.

  Gilla

 3. Stort jubel om MP åker ut ur riksdagen.
  Hoppas att SD blir största parti med ett valresultat som överskrider Yougovs mätning.

  Oraklet Hr Åberg, som sitter inne med hur framtiden gestaltar sig spår att skolan, vården och omsorgen blir sämre.
  Jag är beredd att hålla med oraklet men att försämringen, som vi redan upplever, inte är på grund av SD. Denna försämring har sju andra partier samstämmigt sett till att förverkliga.

  Gillad av 1 person

  1. Eftersom SD inte har haft makt att påverka det så kan dom naturligtvis inte heller hållas ansvariga. Det fattar nog alla.
   Det som är intressant är om dom är beredda att konfrontera överheten för att förändra situationen.
   Slänger dom bara ut invandrarna så går vården under i ännu större brist på personal och dom eventuella pengar som blir över lär hamna i överhetens fickor i form av nya skattesänkningar.
   Några förslag om att reglera kapitalet har inte SD, tvärtom, partiet sitter redan i storföretagens knä.
   Slutsats: Skolan, vården och omsorgen blir troligen ännu sämre om SD får makt.

   Gilla

   1. Folk som arbetar och gör rätt för sig får naturligtvis stanna i landet. De som inte får stanna är självklart de som befinner sig i landet illegalt samt de som utfört grova brott.

    Gillad av 1 person

   2. Ok. men då har du reducerat hela frågan till grova brottslingar, för att dom som är här illegalt skall ut är det nog inte många som ifrågasätter. Redan idag utvisas dessutom många grova brottslingar. Det betyder i sin tur att vi pratar om struntsummor i ett nationellt perspektiv. Därmed är det hela en liten skitfråga som borde kunna lösas av tjänstemän och som inte ens förtjänar att diskuteras i valdebatten.
    Tack för klargörandet, men varför tjatar ni så mycket om den då undrar man?

    Gilla

   1. Ja exakt ur många vet jag inte, men att folk utvisas efter att ha begått grova brott vet vi.
    Men nu lyckades du igen hitta och fokusera på den minst viktiga delen i kommentaren. Är det en taktik du har kanske? Poängen är naturligtvis att, efter tompas reduceringar, hela diskussionen handlar om ett litet fåtal personer och därmed är en skitfråga.

    Gilla

 4. Mitt tidigare inlägg synes behöva ett klargörande.
  Jag skulle förstås lagt till att det bara är första steget att utvisa de som befinner sig i landet illegalt och de som är kriminella. När detta är avklarat så infinner sig steg två.

  Steg två innefattar utvisning av de som vägrar att anpassa sig, vägrar att lära sig landets språk, vägrar att utbilda sig, vägrar att ta de få jobb som erbjuds samt förstås den allra största gruppen nämligen ekonomiska migranter, vilket är huvuddelen av de som ankommit landet.

  Gilla

  1. Samt förstås de som fått uppehållstillstånd och medborgarskap på felaktiga grunder. Det kan handla om att personen i fråga ljugit om sin ålder, sin identitet etc.

   Gilla

  2. Oj nu blev det obehagligt. Vägrar att anpassa sig? Menar du då dom som vill hålla fast vid sin religion och kanske klä sig enligt religionens bud? I så fall har du avskaffat religionsfriheten. Mycket allvarligt!
   Dom som vägrar lära sig språket! Finns det ens sådana och hur skall du skilja dom från dom som bara har svårt att lära sig språket. Godtycklig lagstiftning! Också mycket allvarligt.
   Det du föreslår är inskränkningar i den demokrati vi jobbat så hårt för att få och jag hoppas verkligen att alla som begriper vad demokrati är också vill försvara den och således avfärda dina dumheter.

   Dom ekonomiska migranterna är här för att vi är med i EU och så länge det är så så måste vi acceptera dom.
   Dock tror jag vi är överens om att vi borde lämna EU.

   Gilla

   1. Ja hu så hemskt! Borde ju nästan kallas för något som slutar på -ist.

    Politikerna, har i och med den generösa invandringen också importerat en religion och en kultur som på olika sätt vägrar anpassa sig till svenska förhållanden. Tvärtom anser denna religion att det är vi svenskar som ska anpassa oss till deras medeltida religion. Denna religion påverkar hela samhället och ofta även politiken. Att ta seden dit man kommer existerar överhuvudtaget inte inom dessa grupperingar.

    Jodå vi är sannerligen överens om att Sverige måste lämna EU. Men man kan inte bara skylla på EU när det gäller ekonomiska migranter. Det finns ju länder inom EU som har en gränsbevakning som fungerar som t.ex. Polen och Ungern. De ekonomiska migranterna befinner sig i landet för att gränserna är vidöppna och bidragen är särskilt generösa. Varför ska vi acceptera att personer som ankommit landet för att leva på bidrag, bidrag som är skattepengar som den hårt arbetande befolkningen slitit ihop? Finns ingen som helst anledning till att vi ska stå ut med detta.

    Gillad av 1 person

   2. Det handlar om människor tompas. Kulturer och religioner kan varken anpassa sig eller anse något. Jag har haft åtskilliga muslimska arbetskamrater och ingen av dom har ens antytt att svenskar skulle behöva anpassa sig till deras religion. Religiösa extremister kanske tycker så, men dom är nog inte heller särskilt många i vårt land. Dina svepande generaliseringar är inget annat än ren rasistisk bullshit.
    Dom som inte ens vill ha ett arbete är ytterst få och enligt statistiken har dom flesta invandrare arbete inom 10 år.

    Dom flesta ekonomiska migranter är fortfarande här för att vi är med i EU och denna import av fattigdom i syfte att sänka lönerna i Sverige är inget hållbart system. Ilskan över det får dock inte gå ut över dom fattiga människor som kommer, utan mot det system som gör det möjligt.

    Gilla

 5. “The word ‘racism’ is like ketchup. It can be put on practically anything – and demanding evidence makes you a ‘racist.”– Thomas Sowell

  Enligt SÄPO så finns det 3000 religiösa extremister i landet. Inte så många skriver du…

  Krav framförs att muslimska män inte ska behöva ta kvinnor i hand, samma gäller att muslimska kvinnor inte ska behöva ta män i hand. Krav framförs om det ska serveras halalslaktat kött. Krav framförs att Sverige bör införa muslimska högtidsdagar. Krav framförs om muslimer ska ha rätt att be på arbetstid. Krav framförs om att fler Moskéer ska byggas. Krav framförs om att böneutrop ska tillåtas. Krav framförs om att tillåta muslimska friskolor. Krav på särskilda lagar för muslimer. Krav på att muslimer ska få låna pengar utan att betala ränta. Krav på att Sverige ska fira ramadan etc. Listan kan göras lång.

  Enligt SCB:s arbetskraftsundersökningar uppgick arbetslösheten bland utrikes födda till 15,1 procent år 2017. Bland inrikes födda var motsvarande siffra 4,4 procent. För personer födda i Europa, Sydamerika och Nordamerika var arbetslösheten tämligen låg. Detta är ju också världsdelar varifrån flyktinginvandringen varit mycket låg de senaste decennierna.

  Två världsdelar varifrån flyktinginvandringen varit väsentligt mycket mer omfattande är Asien och Afrika och bland de personer som invandrat därifrån är arbetslösheten väsentligt mycket högre. I genomsnitt har det tagit 8 år innan hälften av de som asylinvandrat under 2000-talet kommit i arbete. Du skriver att de flesta invandrare har arbete inom 10 år

  Andelen utomeuropeiskt födda som är inskrivna som öppet arbetslösa på Arbetsförmedlingen eller befinner sig i program med aktivitetsstöd var lite drygt 10 procent i början av 2000-talet till att utgöra nästan 60 procent idag. Av dessa saknar nära hälften gymnasieutbildning.

  Politikerna har ofta talat om att landet behöver fler invandrare för att klara välfärden…

  Gilla

  1. När enfaldiga individer sprider nedsättande omdömen om hela folkgrupper så är det svenska ordet för det rasism.
   3000 religiösa extremister är inte så många nej. SD;s vice ordförande kreationisten Julia Kronlid är för övrigt en av dom. Det finns god anledning för SÄPO att hålla ögonen på dessa tokar, men hittills har det inte resulterat i någon omfattande muslimsk terrorism i vårt land.

   Din kravlista är direkt löjeväckande. Självklart kan man inte tvinga någon att ta någon annan i hand. Vilken typ av kött man vill äta löses enkelt och elegant genom tillgång och efterfrågan och i skolor med många barn till muslimer så kan man väl servera det då. Inte värre än att en del är veganer. Muslimska högtidsdagar i Sverige lär nog aldrig bli verklighet. Vill någon be på arbetstid så får hen väl försöka komma överens med arbetsgivaren, annars lär hen få avstå. Inget konstigt där heller. Böneutrop är väl inte värre än kyrkklockor, men dom får naturligtvis anpassa volymen och tidpunkten till omgivningen. Särskilda lagar för muslimer kommer heller aldrig att bli verklighet.
   Bara för att du kan hitta någon som kräver något innebär ju inte att muslimer som grupp kräver att Sverige skall anpassa sig efter dom. Den lagstadgade religionsfriheten gör dom däremot helt rätt i att kräva även för egen del.
   Vad gäller religiösa skolor så finns det både kristna och muslimska sådana och skall den ena ha den friheten så borde även den andra ha det. Min bestämda uppfattning är dock att religiösa skolor av alla slag skall förbjudas.

   Gilla

 6. Ett tillägg angående arbetslöshetsstatistik.

  Enligt SCB: Icke säsongrensat var antalet sysselsatta i åldern 15-74 år 5 101 000 i maj 2018.
  Enligt SCB: I maj 2018 uppgick antalet anställda till 4 613 000.

  Skillnaden mellan antalet anställda och de som bara var sysselsatta uppgår således till 488 000 personer. Här har vi alltså en grupp på närmare en halv miljon personer som inte räknas som arbetslösa eftersom de har sysselsättning via diverse olika skattefinansierade bidrag.

  Att vara sysselsatt kan innebära att en person utför någonting (plockar skräp t.ex.) under så lite som en timme per vecka. Detta kan knappast räknas som att personen i fråga har ett arbete utan personen bör självfallet betraktas som arbetslös.

  Arbetslöshetsstatistiken, som den redovisas, är således gravt missvisande eftersom de bidragssysselsatta inte betraktas som arbetslösa. Den verkliga arbetslöshetsstatistiken bör därför räknas upp med den närmare halva miljonen personer som inte har fast anställning utan uppbär diverse olika skattefinansierade bidrag såsom extratjänster, introduktionsjobb, lönebidrag, etableringsbidrag etc.

  Gilla

  1. Att Sverige är något av världsledande på att fiffla med arbetslöshetsstatistiken är inget nytt, så har det alltid varit. Nu råder det däremot brist på arbetskraft i landet och många av dom invandrare som idag sitter på skolbänken eller är i olika åtgärder kan säkert få jobb.

   Inget av det du skriver legitimerar dina rasistiska utfall. Människor är individer och varje människa har rätt att bli behandlad som just en individ. Det är en fundamental del av dom mänskliga rättigheterna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s