Symboliken med ”Non-violence”-skulpturen i pangstaden Malmö är slående!

Åkte idag ”Rundan” i Malmö, något vi brukar göra varje år eftersom barnen tycker det är roligt att åka under 22 broar. När vi kom fram till skulpturen ”Non-violence” så var det fler än jag som log i mjugg. Turisterna förstår nog också ironin med att ha just den skulpturen i Malmö!

Under hela båtturen cirkulerade en helikopter ovanför staden och vi såg piketbussar och ridande poliser när vi gick till båten. Det hela fick sedan sin förklaring efteråt när vi kom upp till Stortorget där stora folkmassor samlats med röda fanor och slagorden om rasism hördes på långa vägar. Jag vet att Jimmie Åkesson var i Malmö i fredags så det kunde inte vara Sverigedemokraterna igen. När jag frågade en polis fick jag beskedet att det var Alternativ för Sverige som höll ett valmöte.

Hade jag inte haft fyra barn i släptåg hade jag nog gått in i massan och filmat cirkusen, men nu drog vi oss in på en restaurang på Lilla torg istället. Något säger mig att det lär bli någon form av upplopp efteråt med tanke på historiken på deras valturné. De får iallafall anses vara modiga som ställer sig på ett torg i Malmö och säger att invandrare ska åka hem.

Med i båten var för övrigt en pappa med tre barn. Den ena flickan var i 7-årsåldern och hade håret fritt, medan systern som var kanske 12 år bar hijab – då vet man vad som snart väntar lillasystern.

nonciolence

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s