Park i Moskva lockar par att ha sex utomhus!

Nu något helt annat än politik!

Moskva har fått en ny något oväntad attraktion. Nära Kreml ligger Sarjadje-parken, med en inglasad amfiteater, blomstrande terrasser, gröna kullar med magnifik utsikt över staden och en gångbro som stiger 70 meter över floden. I september firar parken 1-årsjubileum, men de senaste 12 månaderna, i alla fall de varmare av dem, har den visat sig ha använts till annat än enbart promenader och oskyldiga saker som att hålla varann i handen.

Parkens många krökar och diskreta gömställen har gjort den till ett favorittillhåll för par som vill ha sex under bar himmel. Detta är något som både arkitekterna som har ritat den och stadens myndigheter glädjer sig åt. Moskvas stadsarkitekt, Sergej Kusnetsov:
-”Vi upplever ett oöverträffat antal fall där människor har sex här i Sarjadje-parken. Åtskilliga par har fångats på parkens många övervakningskameror i full aktion med varandra. Jag ser det som ett uttryck för att parkens gäster känner sig trygga i den ryska huvudstaden.”

Parken framhävs som ett exempel på ”vild urbanitet” och invigdes av självaste Vladimir Putin. Parken har kostat omkring en miljard dollar och designades av arkitektfirman med det profetiska namnet ”Diller Scofidio + Renfro”, som tidigare har utmärkt sig med High Line i New York, The Broad i Los Angeles och som för närvarande arbetar med en utbyggnad av Museum of Modern Art i New York.

Där parken ligger var det tidigare en hotellkoloss med 3000 rum – en relik från Sovjettiden.

3 reaktioner till “Park i Moskva lockar par att ha sex utomhus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s