2000-talet är de lättkränkta människornas århundrade!

Som jag skrev om i ett annat inlägg tidigare idag, så passerade jag och barnen Alternativ för Sveriges torgmöte i samband med vårt besök i Malmö tidigare idag. Efteråt frågade barnen varför det var så många poliser där samt varför människor skrek, buade, dansade och vajade med röda fanor – varpå jag försökte förklara bakgrunden. Deras spontana reaktion var att ok det finns en del av befolkningen som vill skicka hem alla invandrare som missköter sig eller inte har fått lov att stanna kvar i landet och så finns det en annan del som vill att alla ska få bo här oavsett. De tyckte att det första alternativet lät mest logiskt, vilket det så klart är om man tänker realistiskt med huvudet framför hjärtat. Tyvärr är det dock en allt för stor del av befolkningen som inte alls ser logiken med att strama åt både migrations- och integrationspolitiken, utan tycker att vi bara ska fylla på i ett ständigt flöde som den humanitära stormakt vi vill ge sken av att vara.

I skolan (lågstadiet) håller barnen just nu på och pratar om valet och i veckan som kommer ska man få bilda egna låtsaspartier, typ glasspartiet, godispartiet etc. – vilket sedan ska resultera i ett skolval. Låter lättsamt tycker jag, hoppas att de håller det på den nivån och inte kommer med pekpinnar om vad som är rätt och fel bland de riktiga partierna. När valet kom på tal under en lektion förra veckan skrek ett av barnen att ”Centerpartiet är bäst!” – någon som vill gissa på vilken yrkesgrupp modern tillhör? Lärare så klart! Jag har fortfarande inte förstått varför så många lärare i Sverige är asylaktivister, men jag gissar på att Centerpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ får in en stor del av rösterna från just detta skrå. Det är förfärligt att sådana människor ska överföra kunskap till våra barn, medans vi snällt tittar på, men vi har lärarbrist i landet så vi har inte så mycket att välja på. Man får göra sitt bästa som förälder genom att uppfostra och informera barnen så att de inte bara får en sida av myntet.

Tidigare idag kom jag att tänka på min favoritserie på 1980/90-talet – jag hade i och för sig två, den ena var ”Allå allå emliga armén” och den andra var ”Fawlty Towers” (Pang i Bygget) med min favoritkomiker John Cleese. Gud så många gånger man har vridit sig av skratt åt stolligheterna och så klart Manuel som hela tiden klantade sig. Jag undrar om det hade fått sändas idag? Nu för tiden är alla så lättkränkta för allra minsta. I Simpsons kan t.ex. inte rollfiguren Apu längre prata med indisk brytning eftersom det är diskriminerande. Borde inte alla spanjorer ha känt sig kränkta av Manuels rollkaraktär? Eller var det inte inne att bli kränkt på 1980-talet?

En av de mest kända scenerna från Pang i Bygget är episoden ”The Germans” när John Cleese får fnatt och marscherar in som Hitler – hade det gått att visa på tv i dagens läge utan att hela judevärlden hade fått ding? Idag klassificeras alla som nazister av PK-eliten bara man tänker utanför boxen.

Sedan har vi alla actionrullar från 1990-talet där n-ordet användes titt som tätt – främst av de mörkhyade själva som hade det som jargong. Idag är det totalt förbjudet att yppa det ordet och Astrid Lindgrens böcker om Pippi har fått redigeras så att Pippis pappa inte tituleras på ett olämpligt sätt, Tintin har väl åkt på censur också om jag inte missminner mig och chokladbollar heter numera bara chokladboll. Inte för att jag förespråkar att vi ska använda n-ordet – tvärtom, men man behöver inte censurera och förbjuda. Barn är smarta individer – om vi skulle förklara att det var så man sade förr så hade de köpt det utan problem.

Ja, på sätt och vis var det bättre förr när allt bara var ”lagom”. Numera måste vi alla gå på tå och vi har till och med ”Näthatsgranskare”, sanktionerade av staten och med särskilda åklagare insatta bara på just detta område, som jagar befolkningen med blåslampa så att vi inte uttrycker oss olämpligt om andra människor och folkgrupper.

Skulle Michael J Fox köra upp framför mitt hus med sin Delorean så hade jag nog inte tvekat två gånger innan jag och barnen hade hoppat in och åkt tillbaka till ett mer lugnt och stabilt årtionde där friheten var större samt man fortfarande värnade om och satte medborgarna främst.

the germans

15 reaktioner till “2000-talet är de lättkränkta människornas århundrade!

 1. Menar du att friheten skulle öka om det var mer fritt fram att spy galla över andra folkgrupper?! Det är ju fullständigt häpnadsväckande, men det verkar likafullt vara kontentan av din artikel.

  En grupp av människor du märkligt nog aldrig ondgör dig över är dom rikemän som, genom skattesänkningar, privatiseringar och annat, ställt till precis dom problem i t.ex. skolan som du oroas av. Hur kan det komma sig?
  Man får en synnerligen märklig känsla av att du alltid vill anklaga oskyldiga människor för andras brott. Hela beteendemönstret känns både ogenomtänkt och känslostyrt.
  Jag begriper mig verkligen inte på hur du fungerar.

  Gilla

  1. Du ska då hitta fel i allting och misstolka. Förstår inte varför du följer mina inlägg överhuvudtaget. Det är ju uppenbart att min vision inte är kompatibel med din.

   Jag menar att människor i allmänhet är för lättkränkta nu för tiden. Det betyder inte att jag tycker att vi ska kränka människor nej. Varför måste jag ens skriva detta?!

   Gillad av 1 person

   1. Det är minsann inte svårt att fel i det du skriver. Du vill inte kränka människor, men du vill ha friheten att spy galla på hela folkgrupper!!! Begriper du inte att du faktiskt misstolkar dig själv när du skriver så?

    Jag kommenterar på din blogg för att jag inser hur viktigt det är att stå upp för människovärdet och för att försöka bromsa den debila rasismen som verkar få mer och mer fäste i vårt land.

    Din vision verkar vara att alltid anklaga oskyldiga människor för andras brott och låta skurkarna komma undan. En sådan vision kan ingen hederlig människa ställa sig bakom.

    Gilla

   1. Anders, jag befattar mig inte med människor som insinuerar att jag är en rasist som sprider hat.

    Jag kan inte hindra dig från att läsa mina texter, men jag kommer inte att lägga tid på att svara på dina kommentarer längre.

    Gilla

 2. Du har så rätt, Jenny, i att man från politiskt håll och med hjälp av meda lyckats förmedla bilden av att det är så synd om alla minoriteter att majoriteten snart inte ens kan öppna munnen utan att beskyllas för att vara rasist, nazist eller fascist!
  Mer kommunikation är alltid lösningen framför att etablissemanget skall lyckas styra över hur vi vanliga människor uppfattar deras verklighetsfrämmande direktiv som kostat svenska folket oerhörd sorg och stort trauma genom flyktinginvasionen och de kriminella och IS-krigare som helt utan kontroll slussats in i Sverige.
  Så fort någon knystar över detta så kommer rasistkortet fram och hur svårt de har haft det som t ex gruppvåldtar ensamma kvinnor i natten eller bränner bilar, skolor eller skjuter varandra i gänguppgörelser.
  Oavsett vem som står bakom allt detta så har vi alla enskilda människor ett ansvar för att försvara oss själva och vårt land och ingen kan stå bredvid och säga att de tar ansvar för det som sker.
  Du, Jenny, är en äkta människa som tar ansvar för att påverka de som inte vill se det som sker! All heder åt dig!!!:)

  Gillad av 1 person

  1. Conny.
   Menar du på fullt allvar att majoriteten skuldbelägger invandrarna för överhetens skattesänkningar åt sig själva?

   Det du kallar för ”rasistkortet” som tycks ha blivit ett modeord bland just rasister, kommer inte alls fram så fort någon diskuterar våldtäkter eller bilbränder. Vi vet att här finns en överrepresentation bland invandrare. Rasisten brukar istället avslöja sig genom ett infamt hånande av alla som påvisar dom uppenbara socioekonomiska faktorer som sannolikt spelar den största rollen här.

   Gilla

 3. Ursäkta mej, men jag måste lägga mej i!
  Hur kan du Anders göra en sådan usel ”analys” av Jennys utmärkta text!?!?
  Som jag fattar det handlar den om samhällets lättkränkthet!
  Avundsjukan obehagliga stank vilar över ditt inlägg Anders!

  Gillad av 1 person

  1. Ingrid.
   Förklara då vad kritik av angrepp på hela folkgrupper har med avundsjuka att göra.
   Du behöver också beskriva på vilket sätt min analys var usel om inte din egen stank skall bli väldigt påträngande.

   Gilla

 4. Humor tycks för somliga vara väldigt svårt att förstå, måhända för att vissa saknar ådran humor.
  Apropå rikemän, Joakim von Anka är kanske bekant?

  Pang i bygget är ju den verkliga höjdaren, tål att ses hur många gånger som helst. Jag gillade även humorserien Black Adder. Sedan har vi ju det svenska Lorry, då satt man också som klistrad. Läste för lite sedan att upphovsmannen till Lorry, Peter Dalle, yttrade att ett sådant humorprogram som Lorry är omöjligt att göra i det samhällsklimat som råder i dag. Det är säkert också det svenska humorprogrammet Partaj, som gick i TV för länge sedan. Ur led är tiden…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s