SD kan inte bli exkluderade för alltid!

I dagens upplaga av den brittiska tidningen the Guardian, gör man nedslag i Sverige och sätter fokus på Sverigedemokraterna och det stundande valet. Deras reporter har besökt Rinkeby, med cirka 16.000 invånare där 90% är födda utomlands eller har föräldrar som är födda utomlands och där enbart hälften är i arbete. Man har pratat med både svenska och utlandsfödda invånare som anser att området har ett oförtjänt dåligt rykte och att de har det bra. De säger sig inte uppleva så mycket problem i området utan det är främst en klick med kriminella individer som ställer till det.

Sverige beskrivs som ett land som länge har stoltserat med att vara Europas mest liberala och öppna land när det kommer till migranter och en vecka innan valet ser Sverigedemokraterna ut att göra storslam.
Paula Bieler (SD) kommenterar flatheten från de övriga partierna när det handlar om ”elefanten i rummet”:
-”Självklart handlar det om migration, men migration påverkar så mycket annat. Andra partier ser inte dessa kopplingar och vill inte tala om de här problemen eftersom det inte är ”snällt” att göra det. Man säger i princip till väljarna att de är korkade.”

Över 400.000 personer (163.000 år 2015) har sökt asyl i Sverige under de senaste sex åren. Detta är den högsta siffran per capita i Europa och har hjälpt till att öka befolkningsmängden till över 10 miljoner förra året.

Anders Sannerstadt, en politisk forskare vid Lunds Universitet och specialist på högerextrema organisationer:
”-En nation som en gång i tiden framställt sig själv som en humanitär supermakt ser nu sprickor tack vare migrationen. Sedan tidigt 1990-tal har opinionen talat för att människor vill minska invandringen istället för att öka den, men det har man aldrig reflekterat över officiellt.”

Niklas Bolin, specialist på högerradikalism vid Mittuniversitet:
”-Två argument har varit effektiva. Migrationen är ett hot mot samhället eftersom det är svårt att integrera människor med annorlunda kulturella normer och kostnaden skadar den svenska välfärden.”

Den svenska regeringen behöver ingen majoritet för att kunna regera vidare efter valet, men som väljaropinionen ser ut nu så måste regeringen, oavsett vilken det blir, ta stöd av antingen oppositionen eller populisterna för att ha en chans att ro i land med projektet.

Paula Bieler kommenterar:
-”En av fem, kanske en av fyra väljare kommer att rösta på oss. Idag i Sverige känner alla någon, kanske till och med älskar någon, som stödjer Sverigedemokraterna. Vi kan inte bli exkluderade för alltid.”

Om en vecka vid den här tiden vet vi ungefär hur läget ligger, men sedan återstår regeringsbildningen och det är då som de mörka molnen verkligen tornar upp sig i horisonten.

https://www.theguardian.com/world/2018/sep/02/sweden-democrats-far-right-anti-migrant

Åkesson

 

Annonser

En reaktion till “SD kan inte bli exkluderade för alltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s