Hundratusentals flyktingbarns framtid hotas utan utbildning, men det saknas resurser – vi kan göra en insats genom att rösta fram det parti som förespråkar hjälp på plats!

Fyra miljoner flyktingbarn över hela världen är utestängda från möjligheten att gå i skolan visar en ny rapport från UNHCR som presenterades i onsdags. Under det senaste året har det skett en ökning med en halv miljon flyktingbarn som står utanför skolan och man varnar för att man misslyckas med att upprätthålla målet med att ge flyktingbarnen rätt till skolgång trots ansträngningar, vilket beror på den ökade gruppen med migranter bland befolkningen.

I till exempel Jordanien finns det över 70.000 registrerade syriska flyktingbarn som fortfarande inte går i skolan.

Filippo Grandi, FN:s överkommissarie för flyktingar:
-”Utbildning är ett sätt att hjälpa barn att läka, men det är även nyckeln till att återuppbygga deras länder. Utan utbildning kommer dessa barns framtid att oåterkalleligen vara förstörd. Skolan är den första platsen på flera månader eller till och med år, som flyktingbarn upplever som normalt. Baserat på nuvarande mönster, såvida inte akuta åtgärder sätts in, kommer ytterligare hundratusentals barn ingå i denna oroväckande statistik.”

Återigen ett klockrent exempel på att hjälp behövs på plats i första hand! Hundratusentals barn världen över behöver stöd och hjälp i sina länder eller närliggande områden – varför hjälper vi inte dem istället för några enstaka personer utan skyddsskäl som hade pengar nog att ta sig hela vägen till Sverige? Det rimmar fruktansvärt illa i mina öron och om jag vore en del av den nuvarande eller dåvarande regeringen skulle jag skämmas ögonen ur mig för att jag och mitt parti aktivt bidragit till den situation vi har i Sverige idag!

Det finns bara ett parti som i alla år har proklamerat att vi måste hjälpa människor på plats istället för ett fåtal ekonomiska migranter i Sverige och det är Sverigedemokraterna, vilket de har fått utstå både det ena och det andra för att de har vågat yttra. Något som nu i efterhand dessutom har visat sig vara dagens sanning!

Inte nog med att människor som sitter fast i flyktinglägren lider av stor misär, dessutom har denna oansvariga migrationspolitik påverkat vår egen befolkning på ett ytterst negativt sätt. Äldre får varken den vård eller stöd dom de behöver och vissa har inte råd med mat för dagen. Våra ungdomar har ingenstans att bo och mår allt sämre samtidigt som den psykiatriska vården har krackelerat för länge sedan. Vårdköerna och vårdpersonalbristen har satt sina spår hos alltför många. Brottsstatistiken talar sitt tydliga språk med dagliga knivattacker, skottlossningar och våldtäkter. I skolorna presterar eleverna allt sämre resultat och lärarbristen blir allt mer påtaglig, samtidigt som klasserna och stöket bara växer. Behöver jag säga mer?

Det är dags att vi svenskar börjar tänka med huvudet framför hjärtat! Rösta rätt nästa söndag för världens barn, men framförallt våra egna barn och barnbarns framtid!

refugeechildren

4 reaktioner till “Hundratusentals flyktingbarns framtid hotas utan utbildning, men det saknas resurser – vi kan göra en insats genom att rösta fram det parti som förespråkar hjälp på plats!

  1. Självfallet ämnar jag rösta rätt söndagen den nionde september, något annat vore otänkbart och en avskyvärd skymf mot både världens barn och de svenska barnen. Vill samtidigt passa på och tacka dig Jenny för alla insiktsfulla blogginlägg. Stort tack!

    Gillad av 2 personer

  2. Givetvis kommer jag att rösta på SD, med tanke på landets och våra barns framtid förstås.
    Men även för att skaka om Sverige till sans och sanning.
    Rebloggar på micaelsblogspot

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s