Afghansk man med troliga terroristkopplingar genomförde knivattack på Amsterdams centralstation!

Igår inträffade en knivattack på centralstationen i Amsterdam, där två personer blev allvarligt skadade. Förövaren som sköts ned av polis, var en 19-årig afghan med tyskt uppehållstillstånd och man utesluter inte att det finns terrorkopplingar. Den holländska polisen har just nu ett tätt samarbete med sina tyska kollegor.

Enligt polisen knivhögg den unga mannen två personer i en tunnel, innan han blev nedskjuten av polis. Offren och gärningsmannen fördes senare till sjukhus . Skottlossningen skapade panik bland de tusentals turisterna och medborgarna som fanns i närheten och två plattformar stängdes av i samband med händelsen. Cirka 250.000 passagerare passerar stationen dagligen.

Till skillnad från Frankrike, Belgien och Tyskland har det inte skett några knivattacker i Holland så här långt. I torsdags ska afghanska talibaner ha uppmanat till attack mot holländska soldater, anledningen ska ha varit att den holländska högerpolitikern Geert Wilders ska ha anordnat en tävling i det holländska parlamentet för karikatyrer av profeten Mohammed – en tävling som dock lades på is rätt omgående.

Hade en likande attack skett i Sverige hade förövaren antagligen kommit undan och om det mot förmodan hade funnits poliser i närheten som hade kunnat gripa honom, så hade han undgått straff på grund av ”humanitära omständigheter”…

https://www.welt.de/vermischtes/article181385038/Amsterdam-Afghane-mit-deutschem-Aufenthaltstitel-attackiert-zwei-Menschen.html

kniv.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s