Vill vi ha en ”lagom” statsminister?

Idag är det tio dagar kvar fram till valet och den spontana känslan är att det fortfarande råder stiltje. De rödgröna och Alliansen har båda statsministerkandidater som inte fyller ut kostymen – de är båda alldeles för menlösa i sin framtoning och inger varken förtroende eller trygghet. Var är passionen och hettan? Om man inte ens kan förmedla att man brinner för sitt uppdrag med bara dagar kvar fram till valet, så säger det en hel del om vad vi kan förvänta oss de närmaste fyra åren. Det verkar som att både Löfvén samt Kristersson bara vill sitta på sin tron och casha in utan att leverera!

Jämför till exempel med Barack Obamas valspurt och segertalet ”Yes we can”. Samma sak med Donald Trump som hade en stor del av folket bakom sig genom hela valkampanjen. Ingen av dessa herrar från Rosenbad har förmågan att elda upp publiken precis! Men detta kanske är vad Sveriges befolkning vill ha i fyra år till – en andefattig person som framstår som okunnig, utan karisma och pondus?! Vi är visserligen ett Mellanmjölksland så vad passar då bättre än en ”lagom” statsminister?!

Nej tack! Men tyvärr ser spelplanen ut som den gör och det är omöjligt att byta ut spelpjäserna just nu. Svarte Petter är så klart Jimmie Åkesson som ingen av de andra vill ta i med tång, trots att partiet går som tåget och har en stor del av folkets förtroende, vilket talar för en given plats vid en regeringsbildning. Mitt intryck är att Löfvén och Kristersson är rädda, därför flyter de omkring utan att nå fram till målet. Åkesson däremot har segervittring – han dansar som en fjäril och sticker som ett bi!

En genomgång av morgonnyheterna genererade inget av vikt, men däremot konstaterar jag att det verkar som att media på nytt försöker väcka folks sympati för flyktingfrågan. Enbart idag såg jag två rubriker: ”Krig indirekt orsak till att miljoner barn dör” samt ”Nästan 2.000 afghaner har utvisats från Sverige sedan 2015. Kvar finns 22.000…” Det är uppenbart att hela etablissemanget märkt vartåt det barkar och gör allt för att få människor att fortsätta öppna sina hjärtan. Att istället uppmana människor att tänka med huvudet främst vore väl att likställa med brott mot pressetiken!

butterfly.png

8 reaktioner till “Vill vi ha en ”lagom” statsminister?

 1. Idag kl 10.00 talar Jimmie Åkesson här i Landskrona, och jag skall gå och höra på hans tal.
  Skall bli intressant.
  Dom tidigare åren har det varit lugn stämning, får se hur det är i år.
  Rebloggar på micaelsblogspot

  Gillad av 2 personer

 2. Var det någon här som var och lyssnade på Jimmies tal och i så fall hur lät det det? Positiva och negativa recensioner efterlyses.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s