En genomgång av den inhemska nyhetsskörden generar inget positivt!

Jag är sedan några år tillbaka medlem i Inizios panel där man ibland får undersökningar skickade till sig om ditt och datt. Idag kom det en väljarundersökning, men det som var lite ovanligt var att på den sidan där man skulle ange vilka tre frågor som var viktigast för en så hade de helt plötsligt tagit bort ordet migration och istället döpt om det till ”flyktinginvandring”. Kan det bero på att det är valtider och man vill påverka folket att återigen börja tro på att det är riktiga flyktingar som kommer till landet när det de facto är 90% ekonomiska migranter?

Enligt Aftonbladet blev idag en 14-årig flicka i Åkersberga neddragen på marken av en okänd man i 40-årsåldern och utsatt för ett våldtäktsförsök. Som tur var lyckades hon ta sig och loss och springa därifrån. Inget signalement i vanlig ordning. Fantombilden på den eftersökta våldtäktsmannen i Malmö tidigare idag var nog en engångsföreteelse.

Jag noterar att det återigen var tumult vid Jimmie Åkessons tal – idag i Falkenberg när några män försökte kasta ägg på honom. Det verkar vara en återkommande hotbild mot Åkesson vart han än talar. Varför hör man inga fördömanden från de andra partiledarna? Nej just det, jag glömde att det är skillnad på folk och folk! Imorgon ska Åkesson prata i Ystad och Malmö – gissar att det lär blir livat i pangstaden Malmö. Bäst att dem förbereder sig på det värsta eftersom respekt för demokratin är en bristvara hos många!

En annan intressant sak i valrörelsen är att Stefan Löfvén konstant vägrar att svara på frågor om hur man ska hantera konflikten med samerna. Som jag skrivit om tidigare så har FN levererat stark kritik mot Sverige i frågan och Alice Bah Kuhnke har försökt driva frågan ensam. Trots att det är en av landets största konflikter och rör urfolket samernas rätt till land så vägrade Löfvén senast idag att svara på Svenska Dagbladets frågor och ge raka besked. Både samerna och industrin kokar av missnöje och man kan förlora röster genom att ta parti för endera parten.

Efter Expressen och Expos granskning av nazister, har det visat sig att flera SD-politiker har bakgrund i Nordiska Motståndsrörelsen. Två SD-politiker har redan avgått och nu stänger partiet av sju andra kandidater samt uppmanar dem att lämna partiet. Snyggt jobbat SD att rakryggat agera direkt!

Men hur går det i de andra partierna? Under de senaste veckorna har vi sett flera fall av diverse partirepresentanter som har missbrukat sin position, bland annat inom Centern, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, men jag har inte hört partiledarna ryta ifrån och agera!

Socialdemokrater sprider lögner om Moderaterna och Sverigedemokraterna på arabiska och en annan S-kandidat har dömts för att ha försökt strypa någon som man hamnat i konflikt med. Vänsterpartiet har flera kandidater med tvivelaktig värdegrund, där man t.ex. har bilder på Hitler och hyllar ungdomar som utfört terrordåd på utländsk mark. Ändå är det tyst från Sjöstedt och Löfvén. Åh just det – återigen är det skillnad på folk och folk!

Ulf Kristersson verkar vara ämnet för dagen i diverse utfrågningar, men domen från media blir hård och han verkar ofokuserad samt lyckas inte lyfta partiet. Man kan undra om han överhuvudtaget vill vara partiledare och eventuellt statsminister? Han ser vartåt det barkar och han hör ropen skalla i alla led, både internt och bland väljarna, men ändå fortsätter han stint att intala sig sitt mantra en för alla – alla för en och då syftar jag på Alliansen!

fear

5 reaktioner till “En genomgång av den inhemska nyhetsskörden generar inget positivt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s