Det är många krav som ställs och politikerna bara tackar och tar emot!

Idag fick jag höra av en bekant att en väninnas dotter är frisör här i Ystad – en salong med stora fönster. Nyligen kom en kvinna i hijab in på salongen och önskade bli klippt. Hon krävde då att frisören skulle dra ned persiennerna i fönstret och att hon skulle få sitta avskilt för att hon skulle ta av sig sin slöja, varpå hon fick till svar att ”nej, så fungerar det inte här så jag kan tyvärr inte klippa dig” och kvinnan fick därför lämna salongen utan att bli friserad.

Detta fick mig att tänka på hur det går till i praktiken, eftersom det finns tusentals kvinnor och flickor i slöja i Sverige som måste bli klippta ibland och på en vanlig salong där det finns både män och kvinnor är det inte möjligt. Gör dem det hemma på egen hand eller hos varandra? En enkel Googlesökning visade dock snabbt att vi sedan tio år tillbaka har speciella frisörer för muslimska kvinnor i t.ex. Karlstad och Göteborg.

En frisör i Göteborg säger att det är en åsidosatt kundkrets och att hon sätter upp skärmar runt frisörstolen för den som önskar så att kunden kan klippas i avskildhet. En annan frisör i samma stad med iranska rötter drar ner persienner för fönstret och har ett draperi framför dörren. Hon berättar också att innan revolutionen i Iran i slutet av 1970-talet klippte sig män och kvinnor hos samma frisörer, men i takt med en alltmer auktoritär och islamistisk regim blev könsseparerade salonger vanligare.

Ismet Tongur på Islamska kulturföreningen i Göteborg förklarar närmare: ”De verkligt religiösa grupperna håller hårt på det där med separata läkare och frisörer. Kvinnorna har sina egna frisörsalonger och männen har sina. Om man som religiös muslimsk kvinna bor i en mindre svensk stad där det kanske inte finns separata frisörer, så klipper de helt enkelt varandra.”

Jaha, så vet man även det. På något sätt kan jag inte ta det lika lätt som de frisörer som yttrat sig i de artiklar jag läste och menar på att det bara är slöjan som skiljer oss åt samt att man måste respektera kvinnornas val. Hade någon sagt ett sanningens ord för ett decennium sedan så hade vi idag inte haft vandrande tält på gatorna!

Vi svenskar är ett försynt folk som helst inte stöter oss med andra och försöker vara alla till lags samt inte ställa till besvär för andra i onödan. Vi är helt införstådda med att om man kommer till ett nytt ställe så tar man seden dit man kommer.

Detta är dock något som är helt främmande för människor som kommer till vårt land och är det någonting de är bra på så är det att kräva saker!

Det är dock inte deras fel att vi har så svaga och fega politiker som inte vågar ta fighten och försvara kvinnors rättigheter att få leva fritt i ett demokratiskt land, de tar helt enkelt för sig av det som erbjuds och kan man fortsätta leva precis som i sitt hemland så varför skulle man inte göra det? Kläder, mat, vård, äktenskap, skolor, badhus – ja överallt anpassar vi vårt samhälle efter dessa religiösa gruppers krav. När hörde man senast buddhister kräva något till exempel? Nu har man till och med börjat tillåta böneutrop på flera håll i landet så snart finns det inga begränsningar längre – varför inte bara utropa Sverige till det nya Kalifatet den 10 september så gör vi plågan kort? Det verkar åtminstone vara vad sjuklövern vill, som inte klarar av att kräva av människor att de ska leva sekulariserat om de väljer att bosätta sig i Sverige!

Vi som bryr oss om Sverige och våra barn samt barnbarns framtid, såväl som alla vingklippta flickor och kvinnor som tvingas leva i förtryck, gör vår plikt den 9 september och röstar för ett fortsatt fritt, demokratiskt och jämställt land utan påverkan från radikal islam! SD, MED och AfS är alternativen som bjuds.

more

8 reaktioner till “Det är många krav som ställs och politikerna bara tackar och tar emot!

 1. Jag har läst din blogg i snart en månad (hittade dig av en slump tror jag) Du är duktig…Du kan sätta ord på mina tankar och funderingar just kringgå kvinnohat/förakt! Det är mindre än 100 år sedan vi kvinnor fick rösträtt här…vägrar gå en enda millimeter tillbaka i utvecklingen!

  Gillad av 2 personer

  1. Och ni hittar mig inte på FB (även om namne till mig finns där) Ni hittar mig heller inte på Twitter…tänk att det finns människor ”som hänger med ändå” utan sociala medier…sist jag använde det (facebook) 2014 var när jag hade skrivit ett inlägg om mina personliga erfarenheter och blev direkt påhoppad av ”Vänstermaffian” som ifrågasatte vad jag upplevt!Words…Keep up your good Work JennyPiper😚

   Gilla

 2. En fråga som jag inte tänkt på, mycket bra artikel igen om olikheterna i landet, som du skriver, tänk på var ni lägger er röst i valet.
  Rebloggar på micaelsblogspot

  Gillad av 1 person

 3. De kommer hit och tigger om att få stanna här. De får kläder, mat, tak över huvudet och betydligt mer pengar än våra egna pensionärer. Allt tas från de skatter vi betalat för att själva få del av. Dessutom kräver de att vi ska rätta oss efter dem. I det fall är de inte flyktingar utan ockupanter. Var finns det försvar vi betalat skatt för?

  Gillad av 1 person

  1. Försvaret är nedlagt eftersom pengarna inte räckte till både försvar och ekonomiska migranter. Regeringen sa att det handlar om att prioritera och prioritera det är vi världsbäst på sa Löfven, samtidigt som han hävde sig på tårna. Eftersom Sverige inte befinner sig i krig så behövs ju inget försvar, enkel matematik sa hela regeringen med emfas. Så därför gick självklart pengarna till de ekonomiska migranterna så att de skulle få ett behagligt liv i Sverige, därtill så behövde de nya moderna mobiltelefoner för att kunna hålla kontakt med tjocka släkten i hemlandet. De unga grabbarna från Afghanistan är ju dessutom så snygga och sexiga, ansåg nyskilda finansminister Magdalena och tindrade alldeles extra med ögonen…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s