Skenande kostnader för ensamkommande i Europa!

Kostnaden för mottagandet av ensamkommande migranter varierar i Europa enligt en ny studie av European Migration Network (EMN).

Bulgarien spenderar bara 340-410 EUR per månad och per fall, i Slovenien ligger kostnaden mellan 370-590 EUR. Det land som leder ligan är Finland, beroende på vilken typ av logi det handlar om och där ligger kostnaden mellan 1670-7750 EUR. Frankrikes genomsnittliga utgifter uppgår till 4340 EUR och Italiens mellan 1400-1670 EUR.

Tyskland hade under år 2015 en genomsnittlig kostnad av 175 EUR per dag och enligt en undersökning som Die Welt gjorde i våras, så uppgick den genomsnittliga kostnaden under 2017 för ensamkommande minderåriga migranter till 50.000 EUR per person. Tyskland närmar sig därför Frankrikes nivåer.

Färre än 5.000 personer ansökte om asyl i Frankrike under åren 2014-2017, medans 72.000 personer ansökte om asyl i Tyskland. På andra plats kommer Sverige med 45.065 asylsökande och på tredje plats Italien med 22.500 asylsökande migranter. Italiens siffror kan man dock ta med en nypa salt eftersom majoriteten söker sig vidare norrut.

År 2015 började stora grupper med unga människor utan föräldrar resa till Europa från Mellanöstern och Afrika. Deras chanser att få stanna, oavsett asylbeslut, är 100%. Juridiskt sett är repartriation av sådana migranter bara möjlig om personen kan överlämnas till en medlem av sin familj i landet som de skickas tillbaka till, eller till ett lämpligt mottagningscenter.

Enligt EMN-studien ser det likadant ut i alla EU-länder – migranterna varken flyttade eller lämnade landet. Sverige gjorde 30 deportationer av unga migranter mellan 2014-2017, i Holland var det 40 och i Norge, som inte är medlem i EU, skickade man tillbaka 91 unga migranter.

Av alla ensamkommande minderåriga som har sökt asyl i Europa de senaste åren var 89% män enligt studien och de flesta kom från Afghanistan (83.000 personer), Syrien (34.000) personer, Eritrea (16.000 personer), Irak (11.000 personer) och Somalia (10.000 personer).

Eftersom de flesta unga migranter kommer utan identitetspapper och bara i ovanlig fall genomgår riktiga ålderskontroller, är många äldre än vad man utger sig för att vara.

Detta kan vara bra att ha i åtanke inför det stundande valet. Det är dags att inse att Sverige inte längre kan vara hela världens samvete utan att det påverkar vår egen välfärd markant. Det är dags för Europa och även Sverige att börja tänka med huvudet framför hjärtat!

https://www.welt.de/…/EU-Aufnahmekosten-fuer-junge-Migrante…

ensamkommande

3 reaktioner till “Skenande kostnader för ensamkommande i Europa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s