Ännu en ung kvinna i Iran som har fått en helt oresonlig dom för ett brott hon inte begått! #releaseparisarafei

Den 21-åriga konststuderande Parisa Rafei har dömts till 7 års fängelse för att ha deltagit i protester på universitetet i Teheran. Hon dömdes för att ha deltagit i en sammankomst ”med avsikt att agera mot nationell säkerhet, propaganda mot systemet och störa allmän ordning”.

Hennes advokat beskrev domen som orättvis och orimlig.
-”Enligt min åsikt är ingen av dessa anklagelser logiska eller en tillräcklig anledning för att ange att hon har begått ett brott. De påstådda brotten var inriktade på en studentkårs demonstration i början av december i frågor som rör sovsalens öppettider. Alla dessa åtgärder ligger inom ramen för lag och rättigheter som anges i konstitutionen”.

45 av hennes skolkamrater är också fängslade – minst två av studenterna har fått domar på åtta år utan att redovisa detaljer. Alla dessa fall kommer att avslutas inom den närmaste månaden.

Många iranier använde Twitter för att uttrycka sitt stöd för Rafei genom att utnyttja hashtaggen #releaseparisarafei.

Det senaste året har vi sett otaliga exempel på modiga och starka kvinnor som vågar stå upp mot förtrycket. Detta var ännu ett fall där man försöker kväsa människors rätt till sin åsikt och kör över hela det rättsliga systemet. Jag hoppas på att omvärlden reagerar och sätter press på regimen att upphäva domen!

Meanwhile in Sweden… uppmuntrar vi människor att använda den slöja som man så hett längtar efter att få kasta av sig i Iran. Vi säger till och med ja till att människor får gå omkring maskerade i samhället och bara visa ögonen.

Jag som gillar att köra fort har funderat på att införskaffa mig en burka eller niqab, på så vis kan jag köra fort utan att riskera att åka fast i en fartkamera! 😀 Det är ju helt klart så att dessa plagg försvårar en utredning av trafikbrott, eller även något allvarligare brott där personer är vittnen.

Vi kanske ska genomföra en manifestation? Man bestämmer ett datum och klockslag när alla sätter sig i bilen och kör förbi en fartkamera i väldigt hög fart och samtidigt filmar sig själv, sedan lägger vi ut det på sociala medier under någon klatschig hashtag – är ni på?! 😉

#stoppakvinnoförtrycket

http://english.alarabiya.net/en/News/world/2018/08/27/Iran-student-gets-seven-years-for-taking-part-in-protest-.html

teheran

6 reaktioner till “Ännu en ung kvinna i Iran som har fått en helt oresonlig dom för ett brott hon inte begått! #releaseparisarafei

  1. Och det är nu vår feministiska regering ställer sig upp och tar Parisa Rafei,s parti mot regimen i Iran, eller vänta lite, nä, jag måste drömt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s