Politiskt tjafs i den inhemska debatten, i Tyskland visar man prov på riktig rasism och Ungern visar att illegal migration kan stoppas!

Inrikesnyheterna domineras av kvällens partiledardebatt och precis som vanligt ligger fokus inte på att föra fram sin egen politik utan istället att tjafsa om vem som ska regera med vem samt hur många som ställer sig bakom att fortsätta isolera SD. Vill man verkligen veta vad partierna står för så rekommenderar jag att läsa partiprogrammet för respektive parti.

Bland de partier som inte är etablerade riksdagspartier ser det ut som att AfS dominerar posten ”övriga partier” i opinionsundersökningarna. Man slår nu på stort och bokar Kungsträdgården i Stockholm de två sista dagarna innan valet för att lägga allt krut på att maxa valspurten. Även om jag troligtvis inte kommer att rösta på partiet ifråga så hoppas jag att de kommer in i riksdagen – de behövs nämligen för att agera blåslampa på övriga partier som annars tenderar att somna in igen några månader efter valet.

I Tyskland är folk i uppror efter att en 35-årig tysk man avled efter ett bråk i samband med en byfestival i Chemnitz, som ligger i delstaten Sachsen. Mannen blev knivhuggen flera gånger tidigt i söndags morse och avled senare på sjukhus. Två män på 23 respektive 22 år som är hemmahörande i Syrien och Irak blev idag arresterade

Över 800 människor samlades igår i en demonstration mot invandring, men protesterna utvecklade sig senare till ett våldsamt kaos där flera ropade skällsord mot personer som såg utländska ut. Man kastade även flaskor mot människor som man antog var utländska. Oroligheterna växte efter sammanstötningar mellan högerextrema demonstranter och polisen.

Bilder på sociala medier visar hur demonstranterna ropar ”vi är folket” och ”de är inte välkmna här” till människor med mörkare hy än vanliga tyskar.

Enligt polisen angrep högerextremister en 18 år gammal afghan och hans tyska väninna som var 15 år. De slog även en 18-årig syrier samt grep tag i och hotade en 30-årig bulgarisk man.

Förbundskansler Angela Merkels talesman Steffen Seibert fördömde tidigare idag de våldsamma protesterna.
-”Vi accepterar inte denna typ av mobb-liknande beteende, denna typ av jakt på människor med annorlunda utseende, en olik bakgrund eller försöken att sprida hat på våra gator. Detta har ingen plats i våra städer och byar. Regeringen fördömer detta kraftigt.”

Ikväll samlades över tusen människor till en antirasistisk demonstration som svar på de våldsamma protesterna dagen innan.

Jag står inte bakom dessa händelser i Tyskland på något sätt, men jag måste säga att upprinnelsen till all ilska och hat beror på att politikerna i Tyskland, precis som i Sverige, har kört med strutsmetoden i alla år istället för att våga prata om problemet och göra något konkret åt det medans tid var. Nu är människor så trötta på situationen att minsta sak får bägaren att rinna över på en del.

På vissa forum delades idag bilder på en docka i mänsklig form, föreställande en migrant, som var upphängd i en lyftkran i Tyskland – många kommentarer löd att det var synd att det var en docka och att man ska göra detta med riktiga migranter. Detta klassificerar jag som riktig rasism och detta hat är ytterst obehagligt. Hur sjukt är det inte då att människor i Sverige som bara yppar sin åsikt om att man tycker att vi måste begränsa invandringen blir stämplade som rasister? Eller att SD är rasister bara för att de vågar prata om problemen? Det är inte rasism att kritisera ett lands styrande politiker, påpeka deras misslyckanden och komma med konkreta motförslag!

Man ska dock inte vara naiv och tro att detta är ett isolerat problem i Tyskland, vi har exakt samma problematik i Sverige och även här har politikerna i alla år vägrat prata om elefanten i rummet. Denna ”locket på-metod” har även här fått ilskan att gro i människors sinnen. Om vi inte drar i handbromsen nu så kommer vi att få exakt samma scenario som i Tyskland. All vänsterorganisationer, kändisar, journalister och allt vad det är som försöker skrämma människor att ”rösta rätt” och inte dras med av högervindarna, är tyvärr lite för naiva för sitt eget bästa. Man borde istället se vad man har skapat genom att titta åt andra hållet i minst 12 års tid, samtidigt som man pekat finger och hängt ut människor som vågar yppa sanningen. Vi måste helt klart agera nu, annars står vi snart själva med folkmobbar på gatan som attackerar människor som ser annorlunda ut! Jag är faktiskt förbluffad över att våra makthavare själva inte ser att de målar in sig i ett hörn genom sitt barnsliga agerande!

Någon som har förstått hela konceptet är Ungern och deras anti-migrationslagar som infördes i juni, med den nya skattelagen som är en del av ”Stop Soros-paketet”, har nu börjat få verkan. Baserat på den nya regeringspolicyn kommer organisationer som främjar migration att få betala 25% i specialskatt.

EU har istället för att supporta Ungern i deras strävan att stoppa illegal migration till Europa, istället motarbetat landet och hotat med repressalier.

Utrikesminister Péter Szijjártó sade tidigare idag att den Europeiska Unionen måste ändra sin policy angående migration. Det tyska Socialdemokratiska partiet (SPD) har gjort flera markeringar mot Ungerns agerande och Szijjártó uttalade att SPD-ledarna tillsammans med EU bär skulden för Europas pågående kamp med illegal migration.
”-Policys som har som syfte att försvaga medlemsländer leder ingen vart. Bryssel har skickat meddelandet att illegal migration inte kan stoppas, men Ungern har bevisat det motsatta vid våra södra gränser. EU:s jobb är nu att arbeta vidare mot illegal migration vid Medelhavet. Vid mitt samtal förra veckan med min italienska motsvarighet, kom vi överens om att EU måste stoppa sin policy som uppmuntrar till illegal migration.”

Ungerns utrikesminister vet vad han talar om och det är verkligen upp till EU nu att lösa problemet istället för att hålla på med internt tjafs. Man måste svälja förtreten och enas inom unionen om vi ska få någonting gjort innan det är alldeles för sent. Genom att blunda för fakta har EU:s ledare låtit detta ske, sedan är man förvånad över att det blåser högervindar över Europa och att det börjar gå överstyr med demonstrationer samt öppet rasistiska aktioner. Ibland undrar man vilken planet dessa makthavare kommer ifrån!

https://www.aftenposten.no/…/Merkel-fordommer-jakt-pa-utlen…

https://dailynewshungary.com/hungarian-foreign-minister-ca…/

extremism

4 reaktioner till “Politiskt tjafs i den inhemska debatten, i Tyskland visar man prov på riktig rasism och Ungern visar att illegal migration kan stoppas!

  1. Du är bäst😘 själv totalt slut (alf oxå tror jag) nästan två timmars ”förhör ”…bara dööör. .. kramar och nattinatt 🤗

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s