Tysk polis arbetar med att bekämpa de arabiska klanerna!

I Tyskland har man stora problem med klaner som styr undre världen med hjälp av bland annat droghandel och på sista tiden har polisen i Berlin genomfört flera storskaliga operationer för att bekämpa de arabiska klanerna.

Tidigt i morse genomförde polisen en stor razzia och en specialtränad säkerhetsstyrka ledde operationen eftersom klanmedlemmarna anses vara särskilt farliga och beväpnade. Anklagelserna den här gången rör kokainhandel. Man letar också efter bevis och droger för att få ytterligare information om hur klanens nätverk opererar.

Familjen ifråga som uppdraget handlade om, har skapat sig ett rykte utanför Berlin tack vare ett mycket spektakulärt rån. På natten i mars förra året, bröt sig fyra unga män in i Berlin Bode-museet och deras mål var ett stort kanadensiskt guldmynt, den 100 kg tunga Big Maple Leaf (nominellt värde: en miljon kanadensiska dollar, cirka 3,8 miljoner euro). Polisen lyckades återskapa gärningen och man fick till slut upp spåret som ledde till en välkänd arabisk-kurdisk klan.

Enligt en av utredarna är denna klan aktiv i alla typer av organiserad brottslighet.
-”Dessa människor gör allt för att få pengar. Droger, trafficking och utpressning.”

Flera arresteringar skedde i juli 2017, men operationen i morse siktade in sig på de styrande klanledarna.

Sverige är minst lika drabbat som Tyskland av dessa kriminella falanger och kvällstidningarna har gjort djupgående reportage om dessa klaner vars fästen är i våra större städer. När hörde vi senast om att svensk polis ledde tunga operationer mot klanledarna eller är det sådant som inte kommer till allmänhetens kännedom? Jag befarar att man låter det hela bero så länge de sköter sitt på ett snyggt sätt, men jag hoppas att jag har fel. Det verkar dock som att man har sett mellan fingrarna för länge eftersom den organiserade brottsligheten numera tagit över våra gator och torg, med stor risk för civila offer.

Det pratas mycket om hårdare straff, men i praktiken påverkar inte en persons fängelsetid övriga klanen ett dugg – de kan lugnt fortsätta med sina kriminella aktiviteter. Utvisning av hela klanen är det enda som skulle kunna ha effekt, men tyvärr är det en utopi i det här landet.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article181315460/Drogenhandel-Polizei-Grosseinsatz-gegen-Clankriminalitaet-in-Berlin.html

razzia

6 reaktioner till “Tysk polis arbetar med att bekämpa de arabiska klanerna!

 1. Godmorgon,
  Tyvärr verkar allt som har med denna fråga att göra paralyserat både politiker och polisen.
  Jag vet inte annars hur man skall tolka deras uppgifter.

  Gillad av 1 person

 2. Att klansamhällen växer upp måste vi bekämpa hårt, men vi kan inte göra det genom att överge rättssamhället. Om du vill utvisa oskyldiga människor bara för att dom är släkt med dömda människor så är du snubblande nära klanmentaliteten själv.

  Gilla

  1. Ja, eller hur! Dessa personer struntar i svensk lag, du kan höja straffen o kräva saker hit o dit, men du kommer aldrig kunna få bort problemet.

   Det du inte förstår är att det självklart kommer att ha en avskräckande effekt, så att man inte kommer att behöva göea det fler än kanske 1-2 gånger.

   Gilla

   1. Hur är en polisiär fråga och jag är inte polis, men tänker du införa arvssynden i svensk lagstiftning så är vi tillbaka till medeltiden.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s