Ni kommer att bli blåsta på konfekten på nytt!

I dessa valtider är detta inlägg som jag skrev förra året högaktuellt. Det påvisar nämligen hur Moderaterna såväl som Socialdemokraterna brustit i ansvar sedan år 2006 och ignorerat alla varningssignaler samt struntat i att införa de lagar och regler som krävs för rikets och framförallt medborgarnas säkerhet!

Att några veckor innan valet komma och påstå att man nu vill strama åt regler, börja utvisa kriminella och se över regler för medborgarskap är inget annat än valfläsk och de som går på det kan förvänta sig att bli blåsta på konfekten ännu en gång!


Herr Tobé, representant för Moderaterna, kritiserar idag det faktum att det är för lätt för kriminella att skaffa sig svenska pass. De senaste dagarna har det även rapporterats om att många jihadister/IS-krigare förväntas återvända till Sverige. Man varnar för att samhället inte är förberett och terrorforskaren Magnus Randstad säger att vi har vaknat för sent.

För sent är en underdrift! Redan år 2006 presenterades en utredning för regeringen och riksdagen angående möjligheten att införa nya regler för indraget medborgarskap. Anledningen var att polisen redan då rapporterade om cirka 1.000 krigsförbrytare som befann sig i landet samt att man ville komma åt problemen med människor som använt mutor för att få sitt medborgarskap eller ljugit om sin kriminella bakgrund samt försvåra möjligheterna att få tag i svenska pass. I utredningen konstaterades det bland annat att omprövning av medborgarskap och möjlighet att återkalla medborgarskap redan införts av flera länder i Europa, bland annat Danmark, Finland och Nederländerna, Norge, Kanada, Storbritannien och Tyskland.

I december samma år skickade en representant från KD en skriftlig fråga till Justitieminister Beatrice Ask och frågade hur regeringen tänkte gå vidare med den information som framkom av utredningen man ställde sig också frågan om inte kriminella som har fått svenskt medborgarskap också ska kunna fråntas sitt medborgarskap. I januari 2007 skickar Sanubi (FP) ett svar där man meddelade att ett införande av återkallelse av medborgarskap kräver en grundlagsändring och kan därför tidigast ske efter valet år 2010.

Nu 10 år senare står vi med facit i hand och ser att ingenting har gjorts i detta ärende som har gett resultat överhuvudtaget. Således kan man dra slutsatsen av att oavsett om det sitter en borgerlig regering eller en rödgrön regering vid makten så fortsätter man ändå att ignorera problemen och varningssignalerna. Sedan står man med mössan i hand och beklagar sig över att man varit naiva och nu är oförberedda på det som komma skall. Faktum är att Sverigedemokraterna är det enda parti som vill förbjuda jihadister att återvända till Sverige. De förespråkar även att alla som begår brott och inte är svenska medborgare ska utvisas ur landet. Om man inte vill rösta på Sverigedemokraterna i nästa val så uppmanar jag folk att gå man ur huse och protestera mot att våra politiker inte gör det jobb som de är ditsatta för att göra. Glöm inte att makten egentligen ska utgå från folket och att politikerna ska vara en förlängd arm av folkets vilja. Så länge vi i befolkningen accepterar situationen så kommer det inte att bli någon förändring!

Så Moderaternas nya utspel blir för mig bara ett spel för gallerierna när man ser hur de hanterat denna situation historiskt sett.

http://www.unvis.it/http://www.aftonbladet.se/debatt/a/LVEKx/for-latt-for-kriminella-att-fa-ett-svenskt-pass

busted

Annonser

4 reaktioner till “Ni kommer att bli blåsta på konfekten på nytt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s