Ungern och Italien visar var skåpet skall stå, EU är återigen en ineffektiv bromskloss utan varken kurage eller beslutsamhet samt ännu fler döda barn i Jemen efter ny attack!

Vid en konferens om migration som gick av stapeln igår i Balatonszárszó, som är beläget i västra Ungern, gjorde huvudtalaren László Kövér följande kloka uttalande:
”-Det är absurt att kräva att Europa automatiskt ska ta in varje migrant som söker högre levnadsstandard bara för att vissa länder har lägre levnadsstandard än Europa. Ungern har och kommer att fortsätta med att ta in alla som är i nöd eller riskerar förföljelse, men både den ungerska regeringen såväl som det ungerska folket motsätter sig idén att per automatik tillåta alla människor att komma in i landet. Denna hållning är inte i konflikt med kristen moral. Den internationella kommittén, Europa och EU har ett ansvar för hur de hanterar och löser problemen med massmigration – dessa ärenden ska debatteras i internationella forum istället för på en nationell nivå. Internationella forum ska inte lägga tid på att tvinga nationalstater att acceptera massmigration, istället bör man organisera internationella operationer som tillser att levnadsstandarden höjs i de länder som miljoner människor flyr ifrån. Varje stats primära ansvar är för sina egna invånare och andra ska få hjälp utan att utsätta sitt eget samhälle för fara. Istället för att ta hit problemen bör hjälpen fördelas där den är mest behövd.”

Mycket klok man denna Kövér – man hade önskat att t.ex. Ulf Kristersson hade kommit till liknande insikter så att Moderaterna kunde förstå vad som håller på att hända och inse att det är dags att kliva upp ur sandlådan, säga hej då till Alliansen och specifikt Centern, för att sedan inleda samarbete med SD och på allvar ta tag i Sveriges problem. Att EU fokuserar på att tjafsa med Ungern istället för att ta tag i problemen med massmigrationen ringar in EU:s problem på ett mycket bra sätt!

Ett alldeles färskt exempel på detta har vi i Italien, där premiärminister Matteo Salvini nu kommer att utfrågas av utredare på grund av att man anser att Italien genom att vägra ta emot ett skepp med migranter, sett till att en grupp migranter blev kvar på en båt i flera dagar, vilket strider mot internationella regler. En utredning har nu startat av åklagare på Sicilien som nu reser till Rom och reglerna enligt artikel fem om mänskliga rättigheter i den Europeiska Konventionen, säger att asylsökande som hålls kvar mer än 48 timmar skall frisläppas och ges möjlighet att söka asyl. Igår fick dessa migrantbarn slutligen gå iland, efter att fartyget som huserat 150 migranter fick lägga till i den sicilianska hamnen Catania.

Salvini själv skräder inte orden:
-”Om någon tänker arrestera mig så tar de fel för det italienska folket har efterfrågat lag, ordning, respekt och kontrollerad migration.”

Den italienska regeringen hotade under gårdagen med att stoppa Italiens betalningar till EU-budgeten om inte den Europeiska Kommissionen tog skeppet med passagerare, som tydligen hungerstrejkade dessutom och omdistribuerade till andra länder. Vice premiärministern Luigi Di Maio menar att regeringen har fått nog.

En talesman för den Europeiska kommissionen varnade för att ”peka finger”:
-”Icke konstruktiva kommentarer och hot är inget som hjälper eller för oss närmare en lösning.”

Istället för att fokusera på att lösa migrationsproblemet och följa uppmaningarna om att sätta in hjälp på plats, så fortsätter EU-monstret att flytta över problemen hit samt lägga tid på skitsaker som att försöka tvinga Ungern att lyda, såväl som att ”utreda” huruvida Italiens premiärminister begått ett brott när han vägrade ta emot ett fartyg med migranter, trots att landet upprepade gånger förklarat att botten är nådd!

När man läser detta så inser man att våra migrationsproblem är en fläck på kartan, även om de självklart också behöver åtgärdas. Detta visar även på vikten av att Sverige får en högerstyrd regering i samma anda som t.ex. Norge, Danmark, Österrike, Italien, Ungern, Tjeckien och Polen. Vi måste enas i Europa och det gör vi lättast om alla är inne på samma linje och förstår vidden av problemet. Europa måste visa enad front om det här ska få ett slut!

Slutligen noterar jag att ännu fler barn dött i attacker i Jemen. Minst 22 barn och fyra kvinnor dödades när en buss hamnade i ett flygangrepp. Saudiarabien pekas återigen ut som skyldiga, men de i sin tur skyller på Houthirebellerna. Den 9 augusti blev minst 29 barn dödade i ett Saudilett flygangrepp mot en skolbuss och så här håller det på om och om igen.

Om vi skulle lägga ihop alla artiklar jag skrivit det senaste året om Jemenkriget och alla civila dödsoffer, främst barn, skulle ni bli förbluffade. Lägg därtill att kriget pågått i flera år och har skördat sjukt många offer – specifikt barn. FN och flera människorättsorganisationer har gång på gång fördömt attackerna och vissa tidningar skriver spaltmetrar om det, men ändå är det tyst från omvärlden! Så tyst att man kan höra en knappnål falla!

Ingen törs sätta sig upp mot Saudiarabien eftersom man ingått feta handelsavtal med den rika oljenationen och ingen av stormakterna har heller något intresse i landet. Money talks och barnen fortsätter att dö som flugor, allt medan omvärlden tittar åt andra hållet!

https://dailynewshungary.com/absurd-to-expect-europe-to-ta…/

https://www.independent.co.uk/…/matteo-salvini-deputy-prime…

https://www.aftenposten.no/…/Saudi-Arabia-anklages-for-ny-m…

united

 

Annonser

8 reaktioner till “Ungern och Italien visar var skåpet skall stå, EU är återigen en ineffektiv bromskloss utan varken kurage eller beslutsamhet samt ännu fler döda barn i Jemen efter ny attack!

 1. Klockren analys till vilken lagts ett oerhört klokt citat som väl beskriver behovet av förnuft istället för analyser och handlingsriktningar som helt kastat loss förtöjningarna till verkligheten och är ut i ett vansinnighetens stormande hav utan land i sikte.

  Gillad av 1 person

 2. Du har gjort det igen Jenny.
  Mycket bra skrivet om Ungern, EU är ett monster, en koloss på lerfötter, som förstör vårt land och våra liv.
  Yemen är en annan mycket sorglig historia med alla dessa döda, särskilt oskyldiga kvinnor och barn.
  Detta kommer att fortsätta så länge oljan finns som spindeln i nätet i världen, tror jag.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s