Kommer vi att återvända till den mörka tiden?

Om gårdagens inlägg var kraftfullt och jag framstod som ”odödlig”, så är dagens lite mörkare, men tappa inte hoppet – jag försöker bara vara realist!

I ett av mina barns klass ska det några dagar i veckan finnas en person som ska avlasta läraren lite samt hjälpa till ute på rasterna i rastkiosken – syftet är att han ska lära sig bättre svenska. Visst är det bra att nyanlända får komma ut i arbetslivet och träna på att använda språket, men jag är inte överförtjust när det sker i barnverksamheter med tanke på att det är av största vikt att barn kan göra sig förstådda och bli åhörda av en vuxen som lyssnar på dem. Vi får väl se hur det urartar sig.

På tal om språk så hörde jag idag om en person som skrivit ett handskrivet brev till tingsrätten i klassisk fin skrivstil, men vederbörande på tingsrätten kunde inte läsa vad som stod och begär nu att det ska skrivas på dator istället. Jag och min kollega kunde lätt se vad som stod skrivet, men vi är uppvuxna i en annan tids-era innan datorerna tog över. Dagens barn använder bara papper och penna till att skriva vid sällsynta tillfällen eftersom de har Ipads eller laptops stora delar av skoltiden. Lär sig barn överhuvudtaget att skriva skrivstil i skolan längre? Jag är tveksam. Det är då man känner att man börjar bli gammal och samtidigt är det sorgligt för det skrivna ordet har nästan alltid funnits på ett eller annat sätt, men man får väl acceptera att det är utdöende med handskrift och att vissa födda efter ett visst årtal inte kan tyda handskriven skrivstil.

Idag såg jag för övrigt en man klädd i Beduinkläder mitt i centrala Ystad – med turban på huvudet och hela kittet! I storstaden blir jag inte förvånad av att se detta, men i lilla Ystad?! Man måste nästan nypa sig i armen för att förstå att man inte är i Mellanöstern. Snart kanske vi får se kameler på gatorna…
Jag såg även fyra flickor i 8-årsåldern med hijabs som cyklade i hamnen när jag skulle köra hem. Det enda positiva med den bilden var att det inte fanns någon manlig eskort i närheten utan de var ute på vift alldeles själva.

Denna explosion av religiösa kläder gör mig illa till mods. Medans många öppnar stora famnen och kallar det religionsfrihet gör jag tvärtom och har väldigt svårt att se något positivt. Om vi är ett sekulariserat land så ska vi också ställa krav på att de som bor i landet håller sin religion privat utan att påverka andra. Beslutet att börja tillåta böneutrop var ett stort övertramp i denna fråga!

Det fick mig att tänka på min skoltid när jag bodde i Norrköping och gick på gymnasiet i en invandrartät skola på 1990-talet. Det var elever från Sydamerika, Balkan, Iran, Libanon, Syrien och Irak för att nämna några och jag hade flera väninnor från dessa länder, men inte gick tjejerna omkring i hijab för det! Det som hände på vägen mellan 1990-talet och 2000-talet skulle jag vilja ha ogjort! Det var inga problem förr – det gick lika bra att be till Allah i källarlokalerna eller hemma, religiösa kläder var ytterst sällsynt och när det var dags att åka till badhuset så deltog alla i simundervisningen oavsett kön samt vi hade alla vanliga baddräkter och bikinis. Även när jag bodde i Stockholm i slutet av 1990-talet/början av 2000-talet var det inte så utbrett, förutom i vissa förorter. Faktum är att jag ser fler kvinnor och flickor i hijab nu i Ystad än jag gjorde i Stockholm i början av Milleniet. Det är nästan så att man vill vrida tillbaka klockan 20 år.

Jag förstår inte heller hur denna utveckling ska kunna främja integrationen? Det blir ju helt klart en större vi-och-dem-känsla när vissa grupper tar så pass kraftigt avstånd från övriga gruppen. Man hänger väl helst med sin egen ”sort”, vilket faller sig naturligt.

Att vi inte har lyckats med integrationen i Sverige de senaste 20 åren beror så klart på att vi aldrig har vågat ställa några krav på dem som kommer hit och det är våra politiker från alla block som ska bära hundhuvudet.

Faktum är att jag inte har några förhoppningar om att det ska lyckas nu heller, för nu har det gått alldeles för långt så det är i princip omöjligt att vända skutan. Tänk att man ska behöva åka till Öststaterna för att få uppleva hur Sverige och Europa var förr! Tjeckien, Polen och Ungern är alla exempel på länder som haft kloka ledare som tänkt till och de som besökt dessa länder är lyriska efteråt över vilken skillnad det är mot övriga Europa. Den röda tråden är att man inte allierat sig med George Soros och därför lyckats hålla borta en stor del av globalisternas påverkan på dessa länder.

Jag funderar ofta på hur det ska bli för barnen när de växt upp – vad är det för land som vi efterlämnar till nästa generation och hur illa kommer det inte att bli för deras framtida barn? Troligtvis kommer de att få lära sig att leva i en otrygg tillvaro och förmodligen bo hemma onormalt länge i brist på bostäder, kunskapsnivån varierar beroende på i vilket område man bor i och klassklyftorna kommer att öka ännu mer, såväl som kriminaliteten.

Valet står för dörren, men jag lägger ingen förtröstan i att det kommer att förändra saken – problemen har varit på tillväxt under allt för lång tid och utvecklingen är nog omöjlig att stoppa, dessutom är globalismen fast rotad i alla partier.

Lågkonjunkturen står för dörren och egentligen är det inget parti som vill ta över detta sjunkande skepp. Man kan täppa till lite läckande hål här och där, men i det stora hela är det här en tillvaro som kommer att vara en del av vår vardag under lång tid framöver.

Medeltiden kallades för den mörka tiden och det är en sådan vi måste förbereda oss på, även om vi har både kamplust och glöd – på det viset blir vi inte besvikna när vi inser att ”vad fan får jag”-känslan kommer att fortsätta i minst fyra år till!

TheDarkAgesMeme.jpeg

Annonser

7 reaktioner till “Kommer vi att återvända till den mörka tiden?

 1. Du har enligt min mening helt rätt angående valet i år, visst det är på sätt och vis ett ödesval för Sverige.
  Skadan är redan skedd och djup,
  det kommer att ta väldigt lång tid att reparera, om det överhuvudtaget möjligt.
  Så någon större förhoppning om förändring eftet årets val har jag inte, möjligen kommer valet att skaka om Sverige.
  Rebloggar på micaelsblogspot

  Gillad av 2 personer

 2. ”globalismen fast rotad i alla partier” Visst så är det, men det är värre än så, för dom som tjänar på globalismen är samma rikemän som tjänar på att invandrarna får skulden för effekterna av rikemännens skattesänkningar och plundringståg, vilket är nationalisternas budskap. Globalister och nationalister är således samma personer.

  Inför nästa lågkonjunktur står rikemännen väl förberedda, då dom har lyckats med lurendrejeriet att få vanliga svenskar att snacka migration istället för rikemännens egen brist på samhällsansvar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s