Svenskarna måste vakna upp ur sitt vakuum!

Med 17 dagar kvar till valet råder en sort stillestånd i landet och beroende på vilken tidning man läser så möts man av olika budskap som går stick i stäv med varandra.

Favoritämnet överlag är självklart att svartmåla Sverigedemokraterna och det görs på olika sätt – uppmaningar om att riktiga Sverigevänner inte röstar på SD eftersom de vill göra Sverige slutet och inhumant, eller att man får 30-talsvibbar av deras politik är vanligt förekommande och blandas med att Kristersson känner sig orolig över våldtäktsstatistiken och nu cirka två veckor innan valet vill agera mot detta (vad har han gjort de senaste fyra åren – sovit?) samt att Jan Björklund verkar känna sig allmänt förvirrad både gentemot M och KD. Nu lovar S också över 60 miljarder i försvarsbudget – var ifrån får partiet alla dessa pengar till miljardregnen? Miljarder till förorterna, miljarder till vården och nu även försvaret – sedan har man väl även lovat flera miljoner till polisen och skolan. Magdalenas pengalador äro oändliga! Hon meddelar för övrigt att S nu är redo att fälla alliansens budget eftersom man kräver ”ordning och reda i statsfinanserna”.

För övrigt fortsätter uthängningar av olika partirepresentanter som uttalat sig olämpligt om bland annat judar och flyktingar, haft kopplingar till extremistorganisationer eller tagit skattepengar och använt till fel saker – representanter från de flesta riksdagspartier har på något sätt hamnat i blåsväder och nu noterar jag även att en representant från MED gjort olämpliga uttalanden. Det är faktiskt bra att journalisterna granskar alla partier så att man kan sålla bort stolpskotten – så här borde det vara året om och inte bara inför valet! Resten av året granskar man bara SD, medan övriga går under radarn utan problem.

Man ser också hur partierna gör allt för att hålla sig kvar vid makten – att vinna ett val för att folket vill ha just den politiken som man ämnar föra är irrelevant. Nu är det C, L, S och MP som verkar vilja sova med varandra i en ny regeringskonstellation. Hemska tanke!

I dagens Aftonbladet skriver representanter för Sverigedemokraterna ett utmärkt och klarsynt debattinlägg om att man vill satsa på att förbättra högskolan, bland annat genom att minska genusvetenskapen och även antalet sökbara kurser. (www.aftonbladet.se/…/tvinga-inte-pa-larare-genusundervisning).

I internationell media framkommer det att EU just nu genomsyras av arbetet med att säkra EU:s gränser och enligt Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz har man gjort flera framsteg. Målet är att på sikt kunna ta bort gränskontrollerna mellan EU-länderna och enbart fokusera på EU:s yttre gränser.

Som jag skrev häromdagen är Sveriges egen gränsbevakning ett skämt och man har i praktiken inte kontroll på vem som tar sig in i landet. Jag har även fått flera exempel på detta från följare som hört av sig via Messenger och berättat om sina upplevelser. Det man försöker göra från regeringens håll är att vagga in oss i en sorts falsk trygghet, där vi ska tro att de har full kontroll – gå inte på detta! Polisen har inte tillräckligt med resurser för att kontrollera våra gränser, Säpo har för länge sedan tappat kontrollen över hur många extremister som befinner sig i Sverige och samtidigt har IS trappat upp hotet mot Europa.

Polisen i Belgien har lite bättre kontroll och i Bryssel har man arresterat tio människosmugglare som man haft under bevakning en längre tid. Samtliga tio misstänkta har afrikanskt ursprung och gängmedlemmarna brukade använda en bilparkering för att transportera migranterna från Bryssel till England. Polisen fick även tag i 27 migranter – inklusive fyra minderåriga personer, vilka har överlämnats till migrationsdepartementet. När hörde vi senast att svensk polis spräckt en människosmugglingscell? (www.vrt.be/…/2018/08/23/migrant-trafficking-gang-dismantled/)

Idag är ännu en dag på väg mot ödesvalet, måtte människor tänka till i tid!

miljarder

Annonser

12 reaktioner till “Svenskarna måste vakna upp ur sitt vakuum!

 1. Och vad skulle ”tänka till” betyda Jenny? Alla partier består idag av karriärister som mest ser till sina egna privilegier och sin egen plånbok. Det hjälper inte hur du än tänker, dom lär inte ändra sig för det.

  Du tycks ha snöat in på migrationen, som om det var en jättefråga för Sverige. Det är den inte. Vi klarade nästan biståndsmålet på 1% av BNP trots flyktingkrisen 2015. Uppförstorandet av migrationsfrågan är SD;s propagandabluff nr 1 och tyvärr har detta bondfångeri lyckats.

  Problemen med invandringen är i huvudsak ett problem för invandrarna själva. Dom övriga problem som det talas om, med överrepresentation i kriminalitet och våldtäkter är till stor del orsakade av oss själva och den dåliga integrationspolitiken. Man kan inte bara släppa lös unga män från ålderdomliga kvinnoföraktande kulturer utan att ens tala om för dom vad som gäller i Sverige och man kan inte förvänta sig att folk som växer upp i betongförortens utanförskap skall klara sig från kriminalitet.
  Dom problemen kan dock inte innebära att vi inte har en skyldighet att hjälpa folk som flyr från krig och elände. Krig som nästan alltid är skapade av vår sk. bundsförvant USA. Fortsatt samarbete med denna massmördarnation ger dom fortsatta möjligheter att ställa till med ännu fler flyktingkatastrofer. Så om du inte vill ha hit flyktingar så borde du engagera dig i fredsrörelsen.

  Gilla

  1. Ja. Du gör ju det, eller hur? Och där har jag en annan uppfattning. Jag tror att migrationsfrågan i det stora hela är en ganska liten fråga, men att den har kapats av potentiella rasister för att ge dom tillgång till feta riksdagsmannalöner och för att lura oss att tro att invandrarna har sabbat vår välfärd, när det i själva verket är rikemännen som har gjort det. Vem tjänar på det?

   Gilla

 2. Mycket bra skrivet igen om migrationsfrågan som den stora frågan i valet, efter den kommer, polisen, försvaret vård, omsorg, skola mm, enligt min mening.
  Rebloggar på micaelsblogspot.

  Gillad av 1 person

  1. Den är den stora frågan i valet för att SD har lyckats fösa både MSM och dom andra partierna dit. Dom vågar inte säga emot, för då avslöjar dom att dom själva har deltagit i storföretagens plundring av välfärden, vilket är den verkliga orsaken till sakernas tillstånd. I praktiken är dock migrationen/etniciteten en liten fråga.

   Etnicitet var den stora frågan även i Tyskland 1933 då NSDAP blev största parti, trots att den även då var en liten skitfråga. Hur kan det bli så? Vilka tjänar på det?

   I Tyskland var det uppenbart att storföretagen behövde en syndabock för sina egna plundringar och misslyckanden. Då kom nazisterna och blåste liv i det gamla judehatet och storföretagen fattade genast att nu kunde dom komma undan och låta någon annan få skulden.

   I Sverige och västvärlden har nyliberalismen monterat ner välfärden i många års tid och nu börjar missnöjet sprida sig. Bakom nyliberalismen står storföretagen. Dom har tjänat på globalisering under lång tid, men nu behöver dom återigen en syndabock och då kom högerpopulisterna och blåste liv i den gamla rädslan för främlingar. Judehatet var utdaterat, men muslimerna kunde få äran att överta rollen som syndabockar.
   Där är vi nu. Läget i världen är helt annorlunda än på 30-talet, men storföretagens behov av syndabockar är lika stort och ännu en gång verkar detta bondfångeri lyckas. Hur långt det skall gå denna gången vet ingen, men förra gången blev det världskrig och massmord.

   Vår förmåga att lära oss av historien verkar vara synnerligen dåligt utvecklad.

   Gilla

   1. Jag vet inte Jenny. Dom är ju bara dåliga kopior av varandra allihop. Det enda jag kan göra är att varna för dom uppenbara historiska parallellerna när etnicitet får för stor roll och dom är mer skrämmande än den värsta skräckfilm.

    Gilla

 3. Vad vi, folket vill, tycks ha mindre betydelse! Ta tex EU-frågan, där vill 46% att vi ska utgå och 42% stanna kvar 12% vet inte. SD vill gå ur, även jag vill det. Jag delar även deras syn på migration.
  Så, även om jag föredrar vänster, kommer jag lägga min röst på SD! S, v, C och mp har en alldeles för vidsynt inställning!
  Detta var kanske lite OT men ibland känns det skönt att kunna skriva av mej!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s