I Tyskland driver kvinnorättsorganisationerna på om ett förbud mot slöja på muslimska flickor under 18 år!

Så där ja – Tyskland visar vägen! 💪❤️ Nu väntar vi bara på att Sverige ska följa efter!

Vid en presskonferens tidigare idag presenterade det kvinnliga kooperativet Weiberwirtschaft i Berlin ett förslag som är politisk dynamit!

Det var bara registrerade journalister som fick närvara vid presskonferensen av säkerhetsskäl och även polisen bevakade eventet eftersom kvinnorättsaktivisten och grundaren av den liberala moskén ”Berlin Ibn Rushd Goethe” Seyran Ates, lever med polisbevakning på grund av islamister som vill se henne död.

Ates har tillsammans med 43 andra prominenta supportrar – politiker, publicister och kulturarbetare – skrivit under en petition med en uppmaning om att regeringen ska förbjuda slöja på muslimska flickor under 18 år. Problemet har hittills varit att politiker inte vågat ta debatten och agera.

Terre des Femmes, en kvinnorättsorganisation, startade allt med petitionen ”Have your head free” (”Den Kopf frei haben“) och i och med dagens utspel vill man nu hjälpa till att driva fram ett förbud. I petitionen står bland annat:
”Maskerade flickor i alla åldrar är ett växande fenomen i många skolor och till och med daghem – denna symbol står för diskriminering och sexualisering av minderåriga.”

Organisationer som Generation Islam and Reality Islam har dock startat egna petitioner under parollen #NotMyHeadscarf med kampanjer på internet, där man bland annat publicerar bebisar med hijabs.

Kvinnorättsorganisationer i Tyskland är oroade över utsträckningen som slöjbärandet har genererat de senaste åren – även bland små flickor som inte uppnått puberteten. För tjugo år sedan fanns det inga flickor med slöjor i grundskolorna! Numera ska små flickor lära sig redan som barn att ge efter som kvinnor. Denna tidiga indoktrinering är en central punkt för kritik och det är uppenbart att fundamentalister inte vill att kvinnor ska veta hur livet känns utan slöja! Samtidigt har religiös mobbning och förolämpningar som ”slampa” eller ”otrogna” ökat massivt mot flickor som vägrar underkasta sig.

Målet med petitionen är att få 100.000 signaturer, men så här långt är det under 10.000 underskrifter på Terre des Femmes petition. Petitionen ”Din röst mot ett slöjförbud” som startade i april efter debatten startade, är däremot redan uppe i 138.000 underskrifter. Därför är nu dagens utspel från det kvinnliga kooperativet i Berlin ett välkommet tillskott i kampen för kvinnors frihet och rättigheter.

I Tyskland står man upp för barns rättigheter – i Sverige väljer man hellre att titta åt ett annat håll eftersom våra makthavare enbart består av syltryggar som borde skämmas varje dag som de ser sig i spegeln! För att inte tala om våra svenska feministorganisationer som är ett enda stort skämt!

https://www.welt.de/politik/deutschland/article181284488/Islamismus-Terre-des-Femmes-will-Kopftuch-Verbot-fuer-Kinder.html

slöja

Annonser

7 reaktioner till “I Tyskland driver kvinnorättsorganisationerna på om ett förbud mot slöja på muslimska flickor under 18 år!

 1. Tyskland är ett föregångsland i dessa frågor, och som du skriver och som vet är denna fråga irrelevant i regeringen, av olika orsaker. Stoppa huvudet i sanden hjälper inte, det ända som hjälper är KAMPEN för kvinnornas rättigheter, precis som du skriver.
  Fortsätt din kamp, mitt stöd har du.👍👌🙏
  Rebloggar på micaelsblogspot

  Gillad av 1 person

 2. Vad som driver kvinnoorganisationer i Sverige är att kvinnor ska få kvinnofrid. Att skriva att mod saknas betyder att man inte är insatt överhuvudtaget. Inlägget är ganska komiskt att du hävdar att du är för kvinnofrågor när detta går emot. Du borde skriva ett inlägg om hur män ska sluta diktera vad kvinnor ska ha på sig, hur de ska se ut, hur de ska uppföra sig osv. Tror du att våldet mot kvinnor upphör för att de kastar burkan, niqab eller hijab?

  Gilla

  1. Det är steg ett. Jag håller med dig om det du säger, men jag har varken hört eller sett en enda så kallas feministgrupp stå upo mot detta och stötta dessa kvinnor. Knytblysupproret däremot engagerade… ja du förstår min poäng.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s