Unga och okunniga aktivister, M:s uteblivna väljarstöd, hyckleriet från S, samt deporteringar av radikala islamister i Tyskland vs. Sverige.

Det är bekymmersamt att vi har så många unga i Sverige som är totalt verklighetsfrånvända. Efter att under gårdagen ha sett i olika videoupptagningar hur tonårstjejer, oftast med utländsk härkomst, på flera håll gått till verbala och fysiska attacker mot SD:s valarbetare, är min första reaktion att det är okunniga barnrumpor som behöver växa upp, men efter ett tag inser jag att det faktiskt inte rör sig om några barnsliga och omogna individer. Att kasta sten på människor, kalla dem för nedsättande epitet och skrika Allahu Akbar bara för att man inte hyser samma åsikter, är något som absolut inte kan klassificeras som busstreck, dessutom är det inget som hör hemma i ett demokratiskt och fritt samhälle. De bor förmodligen i miljöer där hatet och utanförskapet frodas bland människor, så att förvänta sig att dessa individer om några år ska veta hut är att vara naiv. När valarbetare lugnt försöker svara på deras frågor och bemöta deras lögner så lyssnar de inte ens.

Från en aktivist till en annan så noterar jag att helsvenska Linnéa Claeson i dagens Aftonbladet hakar på med denna okunnighet, genom att skriva att det enbart är SD:s väljare som känner sig otrygga och därigenom sprider en falsk bild genom att öka oron och inbilla människor att det pågår grov kriminalitet i varje gathörn. Hon menar också att det förtroende som polisen har byggt upp tack vare ett långvarigt arbete och dialog (hon menar när de bjöd på korv med bröd?) nu riskerar att raseras tack vare politisk pajkastning.

Hon hänvisar vidare till DN:s Fakta-i-frågan granskning och menar att försörjningsstödet minskar i flera utsatta områden samt att blåljuspersonal för det mesta kan utföra sina jobb i dessa områden och att dessa slarvigt kallas för ”no-go-zoner”. Hennes poäng är således att vi inte ska förlita oss på allt som skrivs, utan ta det med en nypa salt eftersom man försöker skrämma väljarna genom att måla upp en onyanserad bild.

Hon avslutar sin text med ”Tänk mycket längre fram! På ett mer jämlikt samhälle där fler är delaktiga och känner sig inkluderade.” Ungefär som de senaste 12 åren med andra ord?! Sjuklövern har totalt misslyckats med att få människor att känna sig delaktiga och inkluderade, varför det är av största vikt att rösta bort denna regering och se till att få in nytt blod. Något som Claeson glömde nämna!

I dagens Svenska Dagbladet skriver man om Moderaternas usla opinionssiffror och menar att de är nere på samma nivåer som när AKB fick lämna som partiledare. Nu kliar sig alla i huvudet och undrar vad man gjort för fel – svaret är hur enkelt som helst, man struntar i att lyssna på väljarna såväl som sina egna lokala partirepresentanter! Jag har ett enkelt recept på hur Kristersson tre veckor innan valet kan rädda sig kvar: Avsluta samarbetet med Alliansen, gå till val på egen hand och förklara för väljarna att ni är öppna för ett samarbete med SD om ni inte får egen majoritet och det blir tal om regeringsbildning. Det Moderaterna gör nu är att gräva sin egen grav och göra M-röster till S-röster.

På tal om Socialdemokraterna så kommer S i Ystad, att imorgon anordna en ”Mångfaldsmanifestation” där man orerar om att Ystad har en lyckad integration samt att vi ska vara stolta över vårt samhälle berikat av mångfald och inspiration. Bakgrunden är givetvis att AfS kommer till Ystad och man genom denna manifestation vill visa att vi inte accepterar rasism eller annat förtryck mot människor. Hur vore det om partiet ifråga kunde fokusera på att föra fram sin egen politik istället för att klanka ner på andras?

Att påstå att man lyckats med integrationen i Ystad är att ta sig vatten över huvudet – herr Mårtensson har mycket att jobba på eller tycker han att det är ok att små flickor går omkring i hijab eller att vi har mängder av bidragstagare som troligen aldrig kommer att få ett jobb eftersom ingen ställer krav på dessa individer att de måste lära sig språket och anpassa sig om de vill komma in i samhället? Igår såg jag en man i beduinkläder och turban mitt i Ystad, som jag nämnde i ett annat inlägg – vem ska anställa honom och på vilket sätt kan han bidraga till samhället? Han är bara en i mängden.

Det finns så mycket att jobba på kring detta, men det förvånar mig inte att Socialdemokraterna slår sig för bröstet och kommunens starke man ber om förnyat förtroende – vad mer kan man förvänta sig av ett parti som anser att kommunen själva ska bekosta en utbyggnad av hamnen som kommer att kosta flera miljarder, när kommunen redan är den näst mest skuldsatta i landet!

Det är helt klart vilken väljargrupp som Socialdemokraterna fjäskar för. Visste ni för övrigt att nyanlända får rösta i Sverige? Man behöver faktiskt inte vara svensk medborgare, arbeta eller betala skatt – det räcker med att vara minst 18 år och ha varit folkbokförd i Sverige i tre år för att få rösta i kommun- och landstingsval!

Slutligen blickar vi ut i Europa och närmare bestämt Tyskland, där myndigheter rapporterar att man sedan terroristattacken i Berlin i december 2016, har deporterat 123 radikala islamister tillbaka till deras hemländer Tunisien, Algeriet, Turkiet, Ryssland, Nigeria och Libanon. De utvisade extremisterna är islamistiska gärningsmän, så kallade ”relevanta personer” och småbrottslingar, där det finns bevis för att de radikaliserats. Det bor för närvarande 770 islamister i Tyskland.

Meanwhile in Sweden… vet Säpo inte ens hur många islamister och extremister vi har i landet – det är så många att Säpo har tappat kontrollen. Att vi skulle komma på tanken att utvisa brottslingar som vi vet har radikaliserats är en total utopi, för Sverige har faktiskt ett ansvar att ta hand om alla individer – här tror vi på bidrag och terapi framför hårda straff och utvisning!

Vi har också fullt av radikaliserade brottslingar i våra överfulla fängelser, men det försöker vi arbeta bort genom att ge dem kärlek och terapi!

Våra makthavare är dessutom fullt medvetna om att hundratals salafistiska och wahabistiska moskéer runt om i landet är en plattform för att radikalisera unga människor, men ändå lyfter man inte ett finger för att stänga dessa rekryteringsplatser! Man godkänner istället nya moskébyggen med radikal islam som rättesnöre.

Sverige är ett stort skämt när det kommer till att hantera jihadister och extremister. Det är ett under att det hittills inte har hänt något allvarligare, men det är väl bara en tidsfråga. Situationen blir inte direkt bättre av att Muslimska Brödraskapets kopplingar till regeringen är tydliga och att man i både Centern och Miljöpartiet har och har haft representanter med kopplingar till Grå Vargarna.

Tycker man att Sverige ska fortsätta att vara ett mecka för extremister så ska man absolut rösta på sjuklövern i det kommande valet, men vill man däremot börja mota Olle i grind så är det dags att tänka nytt!

https://www.welt.de/…/Innere-Sicherheit-123-radikale-Islami…

tolerans

Annonser

56 reaktioner till “Unga och okunniga aktivister, M:s uteblivna väljarstöd, hyckleriet från S, samt deporteringar av radikala islamister i Tyskland vs. Sverige.

 1. Ditt hat är skrämmande Jenny. Det kan bara gå fel om politiken styrs av sådana primitiva känslor. Om vi nu har importerat intolerans, så vill du reagera men ännu mer intolerans. Jösses!

  Du pratade i en annan tråd om George Soros. Han är en internationell miljardär, vars huvudintresse naturligtvis är makt och pengar. Han anklagas ibland för att underblåsa flyktingströmmar till väst. Han lär t.om. ha författat en liten bok på arabiska där folk får lära sig hur dom skall svara på migrationsmyndigheternas frågor. Om det stämmer så är det inte av välvilja mot flyktingar han gör det, utan för att undanröja det enda som kan hota människor som han, nämligen demokrati, starka fackföreningar och folkligt inflytande över skattepolitik och annat. Således är hans mål att framkalla exakt sådana reaktioner som din. Hårdare tag, starka ledare och lägga skulden på folk av annan etnicitet.
  Tänk Till Jenny, du är grundlurad.

  Gilla

  1. Hat? Vart ser du hat i min text? Däremot dryper den av politikerförakt!

   Du missar en sak här – jag har aldrig sagt att SD är mitt drömparti o jag har inte bestämt mig för vad jag ska rösta på – bara inte på sjuklövern.

   SD är det näst bästa alternativet, eftersom de tar upp många av mina kärnfrågor. Det det bästa finns inte tyvärr eftersom mitt drömparti som är mitt emellan SD och MED inte existerar.

   Gillad av 3 personer

   1. Bara det att du skriver långa inlägg om hur invandrare reagerar på rasister, men inga alls om hur invandrare blir bemötta av rasister och nazister, som med största säkerhet är många gånger värre, säger väl det mesta, när du sedan kryddar med din föraktfulla beskrivning av folk i beduinkläder så klarnar bilden ytterligare.

    Sedan har Sverige knappt några problem med muslimska terrorister. Psykfallet Akilov är väl snudd på det enda fallet och inte ens IS vill kännas vid honom. Däremot har vi problem med högerextremistiska terrorister, men konstigt nog så verkar du ha missat dom.

    Gilla

   1. Ja det stämmer ju. Vi har nästan ingen muslimsk terrorism i Sverige. Däremot bör vi hantera potentiellt farliga individer, typ återvändande IS krigare och annat som sannolikt har gjort sig skyldiga till fruktansvärda brott i andra länder. MEN hur kan du undgå att begripa att dom högergalningar som faktiskt utför terroristbrott i vårt land måste prioriteras före dom som inte gjort det. Det är ju helt sanslöst.
    Eller tycker du kanske inte att mord utfört av högerextremister och mordbrand på flyktingförläggningar är något att bry sig om. Det drabbar ju bara invandrare!
    Saxat från SR ”De norska forskarna Jacob Aasland Ravndal och Johannes Due Enstad har studerat data från högerextremt våld och terrorism under åren 1990-2015. Sverige toppar den dystra statistiken som det land i Västeuropa där det skedde flest högerextrema mordhändelser per invånare.”

    Gilla

  1. kbrel. Får jag fråga dig varför ni i Jennys hov aldrig framför några argument för er sak. Är det för att ni inga har och enbart drivs av primitivt hat eller vad kan det vara?

   Gilla

   1. Hoppsan kbrel läskunnighet var visst inte din grej, i princip alla mina inlägg består av argument.
    Men om du inte kommer längre i dina intellektuella strävanden än att kalla folk för dårar så förklarar det ju ganska mycket.

    Gilla

   2. Conny.
    ja när vi har lyckats ta hand om dom radikala högerextremisterna som faktisk begår terrorbrott i vårt land så är det nog dags att ta hand om dom radikala islamisterna också. En prioriteringsfråga helt enkelt.

    Gilla

   3. Nu är du riktigt oärlig Jenny. Du skiter helt enkelt i den högerextrema mordstatistiken och du skiter också i den i princip obefintliga statistiken över muslimska terroristdåd i Sverige. Du verkar helt förblindad av ditt hat mot muslimer. Hur sjutton har du blivit en så hatisk människa? Hoppas verkligen att du inte för det vidare till dina barn.

    Gilla

  2. Her Åberg, nu får du väl ändå ge dig! Du menar på allvar att Sverige inte har problem med muslimska extremister?! 🤣 Jösses!!

   Antalet våldsbejakande islamister i Sverige har tiodubblats på tio år visar en rapport från i juni i år.

   Jag tror inte jag kan diskutera vidare med någon som är faktaresistent.

   Vad gäller mannens kläder så är det ett exempel på misslyckad integration. Att du tycker att män i beduinkläder hör hemma i stadsbilden i en svensk småstad får stå för dig!

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ng7BVB/rapport-radikal-islamism-har-tiodubblats-i-sverige

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/oR69G7/terrorforskarens-varning-hatiska-budskap-sprids-pa-koranskolor

   Gillad av 1 person

   1. Nu läste du dåligt, jag sa att vi skulle ta itu även med radikala islamister, men håller du inte med om att polisens resurser bör prioriteras mot dom som faktiskt begår brott i första hand?

    Sedan tycker jag att det är ett demokratiskt renlighetskrav att man låter folk klä sig som dom vill, så länge inte yrkesstyrda klädkoder säger något annat. Det var det där med toleransen du vet, som du skrev om i inlägget.

    Gilla

 2. Andra gången inom loppet av 30 sekunder som jag skriver…det andra bara försvann??? Dina inlägg kommer INTE upp på min Facebook sida…märkligt! Ha en bra lördag 🤗🤗🤗

  Gillad av 2 personer

 3. Mycket bra skrivet Jenny, förstår att det gör i vänstertårna när du trampar på dem.
  Sanningen segrar alltid, även om det kommer att ta långt tid i Sverige.
  Rebloggar på micaelsblogspot

  Gillad av 2 personer

   1. Och nu börjar du bli tröttsam. Hur många gånger skall jag behöva upplysa dig om att jag INTE stöder något av partierna i riksdagen. Jag måste ha gjort minst en tre fyra gånger redan.

    Gilla

   2. Herr Åberg! Om du tolkar konstruktiv kritik mot samhällssystemet och våra makthavare som hat mot muslimer, tycker jag du ska ta och sluta läsa på min blogg!

    En nomalt funtad människa ser inget hat här. Jag har förklarat i otaliga inlägg att jag respekterar alla människor oavsett härkomst och att det är våra politiker som jag kritiserar. Vad gäller muslimer så har jag inget emot dem, känner många vettiga muslimer. Det är radikal islam som jag vänder mig emot och jag pekar ofta på att om man vill leva i Sverige, så får man göra det sekulariserat – vilket fungerat bra tidigare för muslimer som kom på 1990-talet.

    Jag tycker du ska avlägsna dig härifrån – jag kommer inte kommentera mer.

    Gilla

   3. Är det konstruktivt att ondgöra sig över att någon skriker Allahu Akbar och strunta i högerextremistiska mord?
    Jag tror jag är normalt funtad och ser ett extremt ställningstagande i detta och det kan svårligen förklaras med något annat än hat mot muslimer.

    Trist det här att ni högerspöken inte klarar vuxna diskussioner, men vem blir förvånad?

    Gilla

   4. Jag tror jag kritiserar samhället av idag hårdare än dig, men det är inte riktat mot folk av annan etnicitet som din variant är.

    Gilla

   5. Därför att du precis som resten av etablissemanget inte vill prata om elefanten i rummet!

    Dessutom har du svårt att ta till dig att jag beskyller våra makthavare och inte invandrarna.

    Till och med invandrare röstar på Sverigedemokraterna eftersom de inte längre känner igen det land som en gång gav dem en fristad.

    Wake up and smell the coffee!!

    Gilla

   6. Dina prioriteringar är ju hur tydliga som helst Jenny. Du riktar dig visst mot invandrarna och muslimerna i synnerhet, plus att du avstår från kritik av högerextremismen.
    Annars riktade du bra kritik mot t.ex. sossarna i ditt senaste inlägg.

    Gilla

   1. Obegripligt inlägg! Varför har det ingen relevans att jag tycker att allihop är springpojkar åt rikemännen och mest intresserade av sin egen feta riksdagsmannalön?
    Det betyder naturligtvis inte att jag inte har politiska åsikter. Det om något borde väl ha framgått här vid det här laget.
    Mina åsikter passar dock inte in i något av riksdagens bedrägeripartier.
    Jag vill ha marknadsekonomi, men en hårt kontrollerad sådan. För att det skall bli möjligt måste det finnas starka folkliga och demokratiska organisationer, typ fackföreningar. Det fanns det också en gång i tiden, men sossarna har fördärvat dom allihop, utom möjligen hamnarbetarförbundet.
    Jag vill ha Sverige ut ur EU, men utan efterblivet nationalistiskt bullshit.
    Jag vill ha en politik som förbereder landet på det mycket snabbt kommande teknikskiftet som kommer att göra massor av människor arbetslösa.
    Jag vill många andra saker med, men i dagsläget verkar allt detta vara mer eller mindre orealistiskt.

    Att varna för högerextremismen, som utan tvekan är den värsta ondska världen har skådat kan jag iallafall göra, men den är på väg att segra igen, så jag känner väl inte att jag är på den vinnande sidan direkt. MEN jag kommer trots det inte att hålla käften när jag ser vansinnet breda ut sig.

    Gilla

 4. Åberg skriver:”Jag vill ha en politik som förbereder landet på det mycket snabbt kommande teknikskiftet som kommer att göra massor av människor arbetslösa.”
  I så fall är det ju totalt galet att öppna gränserna och släppa in mängder av människor, framförallt om de dessutom saknar utbildning och kan varken läsa eller skriva.

  Gillad av 1 person

  1. tompas11.
   Att USA fördärvar och bombar sönder arabvärlden leder till att mer civiliserade länder måste hjälpa dom stackare som tvingas fly för sina liv. Fick inte den självklarheten plats i din skalle?

   Dessutom är vi i dagsläget ett land där det råder brist på arbetskraft. Vi har också en demografisk sammansättning som gör att vi behöver ha in folk i arbetsför ålder.

   Import av billig arbetskraft borde vi däremot sätta stopp för direkt och hade vi haft fungerande fackföreningar så hade det redan varit gjort. Det innebär också att vi måste lämna EU och den rikemanslekstuga som kallas den fria rörligheten.

   Teknikskiftet pågår hela tiden och till slut kommer det nog att passera tröskeleffekter och då spelar nog inte några invandrare mer eller mindre någon större roll.
   Marknadsekonomin som den ser ut idag klarar inte detta. Massor av människor förlorar köpkraft, intresset för att producera minskar och dessutom tjänar företagen inget på sin automatiserade produktion, då allt mervärde skapas av människor och inte av maskiner. Tidsplanen för det här känner ingen till och idag finns det fler arbetare än någonsin tidigare i världen, men processen pågår likafullt och någon gång måste vi hantera det.

   Gilla

 5. Ja det råder brist på utbildade och kunniga personer som kan gå direkt in i arbete. Dessa personer finner vi inte i någon nämnvärd grad hos de som emigrerat till landet de senaste åren. Däremot finner vi en uppsjö av bidragsemigranter som verkligen inte flytt för sina liv genom hela Europa. Detta förhållande gör att våra gemensamma skatteinkomster inte förslår.

  Politikerna pratar ständigt om enklare jobb, problemet är dock att Sverige utvecklats till ett högteknologiskt samhälle och arbetsliv där enklare jobb rationaliserats bort. Dessa enklare jobb kommer inte tillbaka. Tvärtom går vi, som du skriver, mot ett ännu högre utvecklat högteknologiskt samhälle. Så frågan är hur dessa mängder av bidragsemigranter, som dessutom i många fall saknar adekvat utbildning eller grundläggande läs- och skrivkunskaper ska kunna bidra till samhällsbyggandet?

  Gillad av 1 person

  1. Om den fria rörligheten i EU tror jag vi är överens. Flyktingar är en annan fråga och där har vi, precis som alla andra civiliserade nationer ett ansvar att hjälpa till.
   Vi borde dock angripa flyktingströmmarnas orsaker hårdare. Idag samarbetar Sverige istället med krigsgalningarna i USA och NATO som orsakar till detta elände.

   Problemet med teknikskiftet kommer att drabba även välutbildade människor och i den processen kommer det att visa sig vilken liten skitfråga flyktingfrågan egentligen är rent ekonomiskt.
   Högerpopulisterna har lyckats dock förstora upp den i syfte att rädda globalisterna från sitt samhällsansvar.

   Gilla

   1. Välutbildade människor tenderar i stor utsträckning att fortbilda sig när så krävs. Ekonomiska migranter däremot kommer alltid att bli en belastning för samhället och den enskilde. Flyktingfrågan är verkligen inte en liten skitfråga varken då det kommer till det ekonomiska eller hur samhället blir alltmer dystopiskt på grund av flyktingfrågans effekter. Massinvandringen av ekonomiska migranter har blivit så massiv att den påverkar allt i samhället i negativ riktning.

    Vid krig är det normala att man flyr till närmaste fredliga land, inte genom hela Europa, som inte befinner sig i krig, till ett land långt upp i norr nära Nordpolen. Det hör heller inte till det normala att man lämnar kvinnor och barn kvar i krigsområdet, det omvända torde vara det gängse förfarandet.

    Vad gäller globalisternas framfart så hänvisar jag till Lars Berns blogg: Anthropocene.

    Gillad av 1 person

 6. Äpplen och päron tompas. Flyktingar och ekonomiska migranter är olika saker. Ekonomiska migranter är och jag upprepar, en effekt av EU;s fria rörlighet som både du och jag är emot.
  Att samhället blir dystopiskt av flyktingar behöver du bevisa. Många kommuner lever upp tack vare flyktingarna.
  Att idioterna i SD förstorar upp frågan till löjliga proportioner kan möjligen skapa problem för vissa, men om vi ger fan i att rösta på dom så minskar nog även dom problemen.

  Krig skapar flyktingar och överfulla flyktingläger i grannländerna. Dom som har råd flyr så långt därifrån dom kan.
  Att många män flyr beror till stor del på att just dom blir tvångsrekryterade i krigen.

  Det finns dock tecken på att vissa mäktiga globalister som t.ex. George Soros gärna ser att flyktingar från muslimska länder tar sig till väst. B.la. det kan man läsa om hos Lars Bern. Bern är dock en bedragare som förmedlar just globalisternas lumpna försök att framställa nationalisterna som ett alternativ.
  Nationalismen gynnar samma krafter som globalismen och troligast är att dom båda är påhittade i samma globalistiska tankesmedjor.
  Dom multinationella företag som står bakom globalismen vet att nationalisterna inte hotar deras vinster, men att dom gör det smutsiga jobbet att framställa dom av globalisterna hitskickade muslimerna som syndabockar för globalisternas egen plundring.

  Dom enkla lösningarnas väg är sällan rätt tompas. Vi har att göra med mäktiga krafter här och dom har en tendens att inte alltid upplysa oss om sanningen.

  Gilla

  1. Självklart är riktiga flyktingar och ekonomiska migranter olika saker, precis som arbetskraftsinvandring är något helt annat. Av de som ”flyr” till Europa så är endast 3 % att betrakta som flyktingar. Övriga 97 % är ekonomiska migranter som ser Europa som en enda stor bankomat.

   Vilka är det egentligen som tar sig över Medelhavet till Europa? Ja den frågan diskuterades i SVT Aktuellt 22/6-2017.
   I inslaget intervjuas Erika Bjerström och hon säger: ”det är unga män som reser från demokratier utan krig, som saknar flyktingstatus, som ser Europa som ”en bankomat” och som reser hit för att få ett bättre liv.”
   Migrantströmmarna kommer från Västafrika. De här unga männen, för det är nästan bara män, kommer från länder som Senegal, Nigeria, Elfenbenskusten och Gambia. Det är demokratier med en god ekonomisk tillväxt. Men de här unga männen har hört om Europa i rosenrött skimmer, och vill dit för att söka lyckan och ett bättre liv, säger Erika Bjerström.

   Du skriver att många kommuner lever upp tack vare ”flyktingarna”. Nå varför behöver då så många kommuner ekonomiskt statligt stöd för att inte gå i konkurs? Hur skulle t.ex. Malmö klara sin ekonomi utan saftigt ekonomiskt bidrag från staten? Ju fler ekonomiska migranter en kommun tvingas ta emot desto sämre blir kommunens ekonomi utan statligt stöd.

   Att du inte upptäckt att landet och samhället i stort blir alltmer dystopiskt på grund av den stora mängden av ekonomiska invandrare är i sanning förunderligt.

   Redan 1967 höjdes ett varnande finger angående invandringen.
   I SOU 1967:18 sid 174 kan man läsa följande:
   ”Om inte invandringen i större utsträckning än hittills skett anpassas efter samhällets möjligheter att bereda invandrarna bostäder, utbildning och social omvårdnad av den karaktär, som är specifik för att utlänningen skall kunna växa in i det svenska samhället, föreligger risk för att de sociala problem och anpassningssvårigheter, som knappheten på bostäder, utbildningsmöjligheter och social omvårdnad redan nu gett upphov till bland invandrarna, allvarligt förvärras.”

   ”Det är också en allmänt omfattad åsikt att vårt land av solidaritetsskäl bör bistå hjälpbehövande i andra länder. Det är emellertid långt ifrån säkert att detta bistånd bör lämnas på så sätt att de hjälpbehövande tillåts fritt invandra i landet. En sådan ordning innebär ju att vi överlämnar åt invandrarna att själva bestämma vilka som skall ha hjälpen och begränsar våra möjligheter att utforma biståndsverksamheten så att hjälpen blir så effektiv som möjligt och kommer dem till godo som är mest i behov därav.”

   Jag anser inte att SD förstorar upp flyktingfrågan, snarare förhåller det sig så att övriga partier och MSM har gjort och gör sitt yttersta för att mörka frågan och därmed verkligheten för vanligt folk. Att försöka blunda eller att se åt ett annat håll råder inte bot på de problem som landet står inför.

   Gillad av 1 person

   1. Jag har sett flera reportage om småkommuner som nästan enbart har invandringen att tacka för att dom ens finns kvar. Det statliga stödet hade inte kommit utan flyktingförläggningar.

    Nu blandar du äpplen och päron igen tompas, kan vi inte nöja oss med att diskutera flyktingfrågan? Jag tänker inte försvara billig arbetskraftsinvandring eller ekonomisk migration. Jag tänker dock inte heller skuldbelägga fattiga människor som utnyttjar EU för att ta sig hit. Det där är ett systemfel som borde åtgärdas genom att vi lämnar EU.

    Forskaren Joakim Ruist visade att invandringen visserligen kostade en del, men inget som vi inte kan hantera. Vi klarade ju nästan biståndsmålet om 1% av BNP även under flyktingströmmen 2015.
    Ruist jämförde skatteinkomster från invandrare med utgifter för migrationen, men tog inte hänsyn till vår åldrande befolkning. Gör man det kanske vi rentav går med plus om ett antal år.
    Vi vet inte exakt hur kalkylen kommer att utfalla, men 2015, som var extremt, lär kostnaden för flyktinginvandringen ha landat på ca 50 miljarder. Nu tänker vår galna försvarsminister köpa utdaterade missiler från USA för 20 miljarder. Pengar verkar finnas så någon ekonomisk jättefråga är det inte.

    MSM skriver ju knappt om något annat än migrationen i samband med valet så där har du allt fel.

    Att försöka blunda för att Sveriges verkliga problem är globalisternas girighet råder definitivt inte bot på några problem som landet står inför.

    Gilla

 7. Det är ju inte de tre procenten som är reala flyktingar som är upphovet till problemen. Det är de ekonomiska migranterna som är det stora problemet. Inte bara ekonomiskt utan också socialt. De har inte ankommit landet för att arbeta eller integrera sig i det svenska samhället. Hatet mot det svenska samhället och svenskarna är grunden till den destruktiva utveckling vi kunnat se i landet när det gäller brottslig verksamhet under lång tid.

  När det gäller migrationen så måste man tänka långsiktigt. Ruist har inte tagit med alla övriga kostnader för samhället. Vad kostar all denna ökande brottslighet, den ökade belastningen på sjukvården, tandvården, äldrevården, mödravården, skolan, SFI, rättssamhället, socialbidragen, VA-näten etc.

  Du skriver att det inte är någon ekonomisk jättefråga. Kan man sätta ett pris på mänskligt lidande för de människor som blir utsatta för olika brott såsom våldtäkt, misshandel, vandalisering, bilbränder, stöld och efterlevande till de som blivit mördade?

  Du skriver om småkommuner som har invandringen att tacka för att de finns kvar. Ja så länge de statliga bidragen fortsätter att ramla in på bankkontot så går det kanske runt, men vad händer när de statliga slantarna slutar komma? Dessa småkommuner hade ju också funnits kvar utan invandrarna om de erhållit motsvarande statliga bidrag. Och hur ska dessa migranter kunna försörja sig själva på dessa småorter där det inte finns arbetstillfällen? Man kan också läsa sig till hur brottsligheten eskalerar i dessa småsamhällen vilket naturligtvis spär på kostnaden samt inte minst det personliga lidande det orsakar.

  Ja MSM skriver om migrationen men artiklarna är vinklade och därmed inte trovärdiga. Det är därför jag skriver att de mörkar sanningen. De visar upp en glättig bild som har få likheter med verkligheten. Nu har de emellertid koncentrerat sig på klimatet och syftet med detta är uppenbart. Det gäller att till varje pris rädda kvar MP i riksdagen och detta på en ickefråga som klimatet är.

  Instämmer i att Sverige bör lämna EU och stänga gränsen för ytterligare invandring. Dessutom ska de som befinner sig i landet illegalt utvisas liksom de som fällts för grova brott.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har inte detaljstuderat vad Ruist tog på kostnadskontot, men nog borde väl en del av det du skriver varit med. Det finns säkert fler möjliga poster även på inkomstsidan.

   Pris på mänskligt lidande? ja visst, men om du inte är rasist så måste du då också sätta ett pris på det lidande som flyktingar från krig och elände får betala. Utan att ha den kalkylen så tror jag att man ganska säkert kan säga att det är betydligt större än för dom du räknar upp.

   Normalt litar inte jag heller på MSM och här går säkert att hitta både det ena och det andra, men den mest uppenbara bluffen står nationalisterna för när dom framställer sig som ett alternativ till globalisterna och gör invandrarna till syndabockar. Dom högst reella problem som globalisternas plundring av både västvärlden och dom länder där folk tvingas på flykt har fört med sig verkar dock inte väcka ditt intresse alls. Hur kan det komma sig?

   Gilla

   1. Det är fullständigt otroligt hur man som du bara viftar bort kostnaderna med en lätt handrörelse och några få skrivna rader. Det är ju pengar som annars kunde ha använts till t.ex. vård, skola och omsorg.

    Hur jämför man mänskligt lidande? Låter det sig göras? Vad är värre? Vad är värst?

    Det lidande som svenskar kunde ha sluppit om inte politikerna importerat brottslingar i mängd. Det lidande som svenskar kunde ha sluppit om politikerna i stället hade öppnat gränsen för riktiga flyktingar i nöd och inte ekonomiska migranter med onda avsikter.

    ”…invandrarna till syndabockar.” De är förstås helt utan skuld och har inget eget ansvar för sin brottsliga handlingar? Varje människa har självfallet ett ansvar för sina handlingar, det inkluderar även invandrare som bor och lever i socialt utsatta områden. Det innefattar även de politiker som har försatt landet i denna svåra situation, även om du lever i den uppfattningen att de är styrda av globalisterna och att det är de som är de skyldiga och som ska ställas vid skampålen och få rumpan piskad rödrandig.

    Globalisterna styr enligt dig världsordningen eller är det kanske oordningen? Nå om det nu förhåller sig på det viset, hur vill du då komma till rätta med detta? Sitter du inne med svaret så ut med det bara! Jag tror nog att jag tål att höra det utan att svimma och ramla av stolen.

    Gillad av 1 person

   2. Jag viftar inte bort kostnaderna, jag påpekar hur globalisternas springpojkar förstorar upp dom i syfte att lura skjortan av svenska folket.

    Du verkar helt fokuserad på svenskars lidande tompas, det känns inte helt friskt. Normal mänsklig empati brukar sträcka sig längre än så.

    Sedan fortsätter du likt Don Quijote att slåss mot väderkvarnar. Jag tänker fortfarande inte försvara EU;s fria rörlighet. Hur många gånger behöver jag påpeka det innan du fattar?

    Högerpopulisterna gör allt dom kan för att få invandrarna till syndabockar och tyvärr har du låtit dig luras. Du pratar knappt om något annat än invandrare och dom som har plundrat statskassan, vilka är samma personer som vill få dig att prata om invandrare, skrattar nog gott åt hur lätt det var att få dig dit.

    Som jag har påpekat tidigare så ser jag idag ingen kraft som på allvar kan ta upp kampen mot globalisterna. Iallafall inte i väst. I öst däremot har dom stött på problem, i form av andra med globalistiska ambitioner, dock än så länge betydligt fredligare sådana. Dom verkar inte komma längre med Ryssland och Kina och i Syrien har dom förlorad sitt imperialistiska krig där dom inte dragit sig för att t.om. stödja rena terroristorganisationer.
    Det är mycket glädjande att framför allt Ryssland har satt ett iallafall tillfälligt stopp för deras härjningar och förhoppningsvis kan snart många flyktingar från Syrien börja återvända hem igen.

    Vi här hemma behöver sätta oss ner och fundera på hur vi skall kunna ta oss an dessa barbarer och det första som måste göras är att avslöja hur dom med hjälp av nationalisterna försöker lura oss att slåss med invandrarna istället. Det är det jag håller på med, men som du inte begriper.

    Gilla

 8. Globalisternas springpojkar, som du skriver, behöver inte förstora upp de astronomiska ekonomiska kostnaderna invandringen åsamkar samhället och medborgarna för den som är läskunnig och någorlunda insatt i ekonomi.

  Varför är det inte helt friskt att sätta det egna landet och den egna befolkningen i första rummet? Varför ska Sverige och svenskarna åsidosättas?

  EU:s fria rörlighet. Jag skrev i ett tidigare inlägg: ”Instämmer i att Sverige bör lämna EU och stänga gränsen för ytterligare invandring.” Med andra ord råder ingen diskrepans mellan oss i denna fråga.

  Att som du ihärdigt förneka att den massiva invandringen till landet inte har satt och sätter sina spår i det svenska samhället är verkligen att förneka den verklighet som råder. Tar du inte del av de nyheter som förmedlas dagligen? Och ja jag skriver mycket om just detta faktum eftersom det är synnerligen viktigt för det framtida Sverige.

  Visst begriper jag att du tycks ha snöat in på de så kallade globalisterna, men du saknar uppenbarligen svaret hur du ska avslöja deras, som du uttrycker det, lurendrejeri. Och som jag förmodade så varken svimmade jag eller ramlade av stolen på grund av ditt svar. Det blev mest en gäspning. Hå hå ja ja. Lycka till med funderandet!

  Gillad av 1 person

 9. Globalisternas springpojkar har alltid agerat på det sättet. Dom gjorde det i Tyskland på 30-talet och historien är full av exempel på hur diverse härskare har förminskat andra folk för att stärka sin egen ställning. Det har alltid varit bedrägeri och det är det nu också.

  Vad Joakim Ruist visade var att det inte alls handlar om astronomiska kostnader i en nationell kontext, så där har du fel.

  Det är definitivt osunt att sitta i ett rikt land och bedöma andra människors lidande som du gör. Ditt empatiska system verkar inte fungera som det skall tompas och det har du gemensamt med många av dom som försöker göra invandrarna till syndabockar. Ett aura av psykopati vilar över hela denna rörelse, även om en del, som Åkesson och andra jobbar hårt för att dölja det.

  Jag försöker så gott jag kan att avslöja globalisternas bedrägeri, men alla är tyvärr inte nåbara med logiska argument.
  Uppgiften är dock fortfarande lika viktig. Folk måste organisera sig till försvar mot globalisternas plundrande och Sverige behöver återupprättas som en självständig demokratisk nation. Om vi begränsar oss till meningslöst tjafs om etnicitet så har globalisterna vunnit och plundringen kan fortsätta.

  Gilla

  1. En klok man sa en gång att enda sättet att besegra globalisterna är att världens befolkning står enade som ett folk i fred med varandra. På så vis har globalisterna ingen makt längre. De lever på människors konflikter.

   Detta är dock en utopi – iallafall under vår livstid!

   Gilla

   1. Ja det var klokt sagt. Ingen vet om det är möjligt, men globalisterna är den starkaste organiserade kraften i dagens värld och den kan bara mötas med folklig motorganisation. Val som i Sverige där alla partierna i grund och botten tycker samma sak är betydelselösa i det scenariot.
    Demokrati kommer underifrån, men folklig organisering som kan utmana globalismen kommer att bli jättesvår att genomföra. Alla stora köpta media kommer att gå emot och alla etablerade partier kommer att känna sig hotade och dom gamla ideologierna verkar vara förbrukade allihop.
    Likafullt är det den enda vägen framåt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s