Vad sänder det för signaler när lärare i hijab undervisar i svenska skolor?

Idag hittade jag hör och häpna – Moderaternas tält på ett torg i Ystad! Det första tecknet på flera veckor att det snart stundar val i landet. Det var tydligen premiär idag på grund av att det var första dagen för att förtidsrösta. Jag fick veta att M i Ystad till skillnad från S vill bygga ut hamnen i mer maklig takt och ordna finansieringen med privata aktörer, istället för att kommunen ska stå för hela kostnaden själv. Vad gäller slöjförbud på barn så anser partiet att religiös klädsel inte hör hemma i skolan och att man arbetar för detta på sikt. Valarbetaren lämnade för övrigt mycket kvar att önska – det var jag som var på och ställde frågorna men sedan dog samtalet ut och det var inte så att han försökte sälja in sitt parti direkt. Jag vet fortfarande inte vad jag ska rösta på i riksdagsvalet – däremot vet jag att jag INTE ska rösta på sjuklövern. När det kommer till lokalvalet i kommunen står jag och väger mellan Moderaterna och Kristdemokraterna.

På tal om religiös klädsel, så har det kommit till min kännedom att en av lärarna i matematik på Ystads Gymnasium är en muslimsk kvinna som bär hijab. Detta hade varit fullständigt normalt om vi hade bott i ett land i Mellanöstern eller haft islam som statsreligion. Nu är det inte fallet och jag blir upprörd över tanken att vi normaliserar kvinnoförtrycket mer och mer. Vad sänder det för signaler när vi låter lärare iförda kvinnoförtryckande kläder undervisa våra barn? Eleverna får inte bära keps inomhus, men läraren bär huvudduk! Att lärarna dessutom gör allt för att svartmåla Sverigedemokraterna gör inte saken bättre. Inte undra på att många skolval röstat fram SD som vinnare – eleverna kan läsa och ta reda på fakta själva och sväljer inte allt som lärarna försöker tuta i dem!

Jag hoppas föräldrarna på skolan har kurage nog att föra fram klagomål till rektorn, det hade i alla fall jag gjort om jag haft barn på den skolan. Samtidigt är det svårt för vad ska rektorn göra? Man kan inte avskeda henne för att hon bär hijab, då lär det bli ett nytt fall för DO. Dessutom är det bra att även muslimska kvinnor kommer ut i arbetslivet, men det tvetydiga budskapet gör att jag har svårt att acceptera det, särskilt i skolmiljö där man arbetar med att påverka barn.

När dessa frågor inte hamnar på bordet och tas upp till diskussion i samhället, så leder det till att vi tvingas acceptera kvinnoförtrycket i vardagen och ju längre man låter det fortgå ju svårare blir det att bryta trenden. Det är väl det som man räknar med – att svenska folket tyst ska svälja förtreten och acceptera situationen för att bana väg för ett globalt kalifat. Svenskar är inte direkt kända för att ha råg i ryggen och protestera.

truten.jpg

Annonser

9 reaktioner till “Vad sänder det för signaler när lärare i hijab undervisar i svenska skolor?

  1. Tänker man (regeringen) på att många av importerna är grava rasister; de accepterar inte västerländsk kultur och vill döda alla icke muslimer. Snacka om rasism!
    Jag håller med om att islamiseringen av vårt land redan gått för långt, men hur kunna stoppa den!? SD är ett borgerligt parti med sympatier långt till höger och jag är vänster, så hur f*n ska jag rösta?

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s