Dags att sälja sin röst?

Enligt Novus opinionsmätning som publicerades tidigare idag så är Sverigedemokraterna inte längre landets näst största parti – man ska istället ha sprungits om av Moderaterna. Samtidigt publiceras även Yougovs augustimätning och där är Sverigedemokraterna fortfarande landets största parti. Med facit i handen från förra valet så vet vi att Yougovs opinionsmätningar speglade valresultatet på ett klart bättre sätt än Novus, så jag tar den första undersökningen med en nypa salt och tror starkt på att SD är största eller näst största parti i landet just nu.

Intressant att notera är att övriga partier ökar marginellt från 4,7% till 4,8% och det inkluderar inte Feministiskt initiativ som får 2,1%. Tyvärr kan man inte se hur det har gått för Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

När väljarundersökningarna kraftigt pekar åt samma håll – det vill säga att Sverigedemokraterna kommer att göra ett kanonval, så är det en fullständig gåta för mig varför övriga riksdagspartier envetet står fast vid devisen att man INTE kommer att samarbeta med SD. Det är totalt orimligt! Kristdemokraterna i Sölvesborg hade tagit sitt förnuft till fånga och insett att om vi vill kunna regera kommunen så bör vi samarbeta istället för att motarbeta varandra och man öppnade således upp för ett samarbete med SD. Detta sågs dock inte med blida ögon från partiledningen och Ebba Busch Thor svingade med partipiskan, vilket föranlett att KD i Sölvesborg nu backar.

Det är uppenbart att de sju riksdagspartiernas företrädare ute i landet är redo att samarbeta med SD efter valet, det har vi sett färska exempel på från bland annat Moderaterna, medans partiledarna själva är livrädda! Vad är det som är så farligt? Jag skulle gärna vilja veta vad det är som en stor del av befolkningen har missat, men som partiledarna har vetskap om? Kommer Sverige att gå under som nation? Kommer kvinnor och barn brännas på bål? Eller är det snarare så att man är rädd för att gå miste om makt, inflytande och pengar? Om man ändå hade haft ett vettigt belägg för sin rädsla! Nu framstår det bara som fånigt!

Oavsett är det fullkomligt galet och ett mycket oansvarigt beteende! De vet att Sverige har gigantiska problem, men ändå vill de öka på med ännu fler tack vare att de sätter sitt ego före folkets välbefinnande och landets framtid.

Som jag ser det finns det två läger i det här valet – de som kommer att rösta på SD och de som kommer att rösta mot partiet. De sistnämnda kommer att lägga sina röster på de sju partier som inte är beredda att ta sitt ansvar för landet och som hellre sätter sprätt på skattebetalarnas pengar i fyra år till utan en tanke på vilka konsekvenser det får för våra barn och barnbarn.

Det rapporteras också om fortsatt vandalisering av val-skyltar och valaffischsabotage. Eftersom det drabbar alla partier så tycker jag att det tyder på ett oerhört politikerförakt – måttet är helt enkelt rågat hos folk och hos vissa rinner det över. Detta borde skicka signaler till våra makthavare att ta sig i kragen nu inför valspurten och börja bete sig som vuxna människor istället för en drös fyraåringar, men tyvärr lyser självinsikten med sin frånvaro hos samtliga!

Just nu verkar inte heller fokus ligga på att lyfta fram partiernas politik utan media letar istället upp politiska representanter som gjort övertramp. Först var det en riksdagsledamot för Moderaterna som nu utreds för bedrägeri, sedan var det en riksdagsledamot för Kristdemokraterna som låtit skattebetalarna bekosta hennes privata resor och som nu avgår samt nu senast en högt uppsatt företrädare för Centerpartiet som utesluts efter samröre med turkiska högerextremister. Nu väntar vi med spänning på vad de kan hitta om S, MP, L och V! Jag vet att Vänsterpartiet har flera representanter som skulle behöva granskas, men frågan är vilken tidning som vågar ta tag i saken.

En positiv nyhet från Vänsterpartiet kunde ha varit att Jonas Sjöstedt öppnar för en Swexit och skulle rösta för ett utträde ur EU om det skulle bli en omröstning, men eftersom partiet inte röstar ja om förslaget läggs fram av Sverigedemokraterna så framstår hela utspelet som löjeväckande!

Häromdagen läste jag om någon som sålde sin ”röst” på Blocket till högstbjudande. Just nu känns det inte som en dum idé, med tanke på denna sörja där kandidaterna är oerhört onyanserade och allt för lite fokus ligger på att föra fram sin egen politik samt förklara för väljarna hur man ämnar genomföra den!

vote

Annonser

16 reaktioner till “Dags att sälja sin röst?

 1. Alltid den där värdegrunden, tröttsamt oidentifierbar och smaklös.
  Och att sälja sin röst, aldrig att jag skulle sälja min medborgliga rätt att röst själv.
  Rebloggar på micaelsblogspot

  Gillad av 2 personer

 2. I både Danmark och Norge ingår motsvarande partier i deras riksdagar/regeringar och båda länderna klarar alltså av att samregera.
  Varför, varför går det inte i detta rigida land!

  Gillad av 2 personer

 3. Vad spelar det för roll? Alla partier, inklusive SD stöder storföretagens makt. SD har ingen plan för att begränsa globalisternas världsherravälde. Det enda dom gör är att fokusera om vanligt folks ilska över försämrad trygghet och välfärd mot folk annan etnicitet, istället för att anklaga storföretagen som är dom verkligt skyldiga.
  Dom som tjänar på globalismen är samma personer som tjänar på nationalismen, dvs. överheten, både vår egen och den internationella. Nationalismen som alternativ till globalismen är rent bedrägeri.

  SD;s fokus på etnicitet ger också synnerligen skrämmande historiska vibbar. Att inget vettigt alternativ finns i valet är inget skäl att rösta på potentiella nazistkramare. SD gör allt för att verka rumsrena nu, men många av deras väljare finns på den yttersta högerkanten och dom lär vädra morgonluft om SD blir tillräckligt stora. Risken för en svensk variant av SA som klampar fram på våra gator och skrämmer folk till tystnad är överhängande.

  Gilla

   1. Där fick du mig! Röstande i Sverige framstår mest som en traditionell symbolhandling och den inbördes skillnaden mellan riksdagens 8-klöver är inte större än att dom borde kunna samsas i ett parti. Kanske blev kongresserna lite tjatigare än vanligt, men så bra betalt som dom har så fixar dom nog det med.

    Det jag vänder mig mot är att SD har lyckats kapa både nätet och mainstream media och framställa sig som ett alternativ, fast dom står för precis samma som dom andra. Nyliberalism, privatiseringar, krossande av fackföreningar, nedskärningar för vanligt folk både i stan och på landet och ständigt ökande inkomstklyftor har dom alla gemensamt, t.om V i all praktisk mening. Vad SD har tillfört är ett lögnaktigt fokus på folk av annan etnicitet, men även där är snart dom andra ikapp.

    Åkessons pöjk tycker säkert precis som dom andra att det är skönt med 50 000 i månaden för att sitta och ljuga i TV, men det är inget som jag tycker att vi skall hjälpa honom med.

    Problemet i vårt land är avsaknaden av dubbelmakt. Sådan fanns delvis innan sossarna fördärvade arbetarrörelsen. Konkurrerande maktcentra är sannolikt, i längden, en nödvändig förutsättning för demokrati. Vanliga människor organiserade på ett sätt som ger möjlighet att sätta överhet och politiker på pottan måste till för att inte politiken skall smälta ihop med den ekonomiska makten så som nu sker.
    Starka ledare däremot är själva grunden för framtida diktatur.

    Eftersom varken socialismen eller den råa kapitalismen tycks fungera för folkflertalet så framstår en hårt tyglad marknadsekonomi, med verkligt folkligt inflytande, som det kvarvarande alternativet.
    Dessvärre finns det idag inga partier som står för detta, så vad fan gör man?
    Jag vet inte, men jag tror jag skall rösta på Gudrun och FI bara för att hon är den enda politiker i riksdagsvalet som gått emot den vansinniga krigshetsen mot Ryssland och för att metoo rörelsen visade hur mycket som återstår att göra även i vårt land.

    Gilla

 4. Jag tycker inte heller att SD är det ultimata partiet, därav att jag fortfarande inte bestämt mig. Men vill man ha stopp på migrationen o kvinnoförtryck så är det enda alternativet förutom MED och AfS som är små.

  Hade man haft det som förr, när politiker hade det som fritidssysselsättning och knappt fick betalt, hade vi sett ngt helt annat.

  Gilla

  1. Vi är alla migranter Jenny. Vill man förhindra flyktingströmmar skall man agera mot dom som skapar dom. Vilka är det då? Jo till 90% USA. USA är den värsta massmördarnation världen skådat sedan andra världskriget. USA tar sig rätten att åka runt hela jordklotet och bomba sönder fattiga länder. Den stora flyktingströmmen från Syrien 2015 är helt orsakad av USA;s försök att genom stöd till muslimska terroristorganisationer destabilisera Assad regimen.
   Alla svenska partier, med tveksam reservation för V, vill att vi skall öka vårt samarbete med dessa massmördare. SD skiljer sig inte på den punkten. Dessutom bidrar dom till den mest vansinniga krigshets mot Ryssland, som inte hotar oss på något sätt. Ryssland borde istället vara en av våra naturligaste handelspartners, med goda möjligheter för svenska företag.
   Istället för att kasta bort pengar på att bygga ut försvaret mot ett icke existerande hot borde dessa pengar gå till en mycket nödvändig utbyggnad av vård, skola och omsorg och således skapa nya jobb, även för invandrarkvinnor, där.

   SD och AFS är ättlingar till den värsta ondskan i mänsklighetens historia och att ens ge sådana krafter lillfingret kan visa sig katastrofalt. Deras kvinnosyn är dessutom snarast utdaterad.

   Gilla

   1. Det görs också, men där har vi överfulla flyktingläger med oftast eländiga förhållanden.
    Sedan kan man fråga sig varför dom redan fattiga länderna i närområdena skall ta hela smällen. Vad tror du folk i dessa länder tycker om det? Räknas inte deras åsikter?

    Den rika världen skall naturligtvis bistå länderna i närområdet, men vi har också ett medmänskligt ansvar mot dom flyktingar som kommer hit.

    Gilla

 5. Och ändå uppmanar flera internationella experter och forskare EU:s ledare att tillföra pengar och resurser på plats i migranternas länder för att de inte ska ha behovet att söka lyckan i Europa.

  Konstigt! 🤔

  Gilla

  1. Nu tror jag vi jämför vi äpplen med päron här. Migranterna inom EU är inte flyktingar, dom är ett resultat av den sk. fria rörligheten i EU. Det är i praktiken ett system för import av billig arbetskraft som även jag är emot.
   Fick jag bestämma så gick vi ur EU och återetablerade Sverige som en suverän stat, dock utan nationalistiska dumheter i övrigt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s