En morgonspaning bland nyheterna ger oss inblick i händelser i Tyskland, Saudiarabien, Egypten och så klart Sverige!

Det är väl ingen som har undgått att det nu officiellt konstaterats att majoriteten av sexualbrotten i Sverige begås av män med utländsk bakgrund och efter att Uppdrag Granskning sänts igår kväll har debatten gått varm om vems fel det är att siffrorna mörkats i så många år. Tomas Tobé (M) anklagar regeringen för att medvetet ha fört svenska folket bakom ljuset i flera år, medan justitieminister Morgan Johansson (S) slår tillbaka och menar att Tobé har fått ”valfeber” samt att anklagelserna om att regeringen fört människor bakom ljuset är helt osant och gripet ur luften. Moderaterna passar givetvis på att få lite politiska poäng eftersom de lovat hårdare tag och fler utvisningar av kriminella som inte är svenska medborgare.

Det väsentliga i sammanhanget är dock att Sverigedemokraterna har påpekat dessa fakta de senaste 12 åren och krävt en ny BRÅ-utredning sedan långt tillbaka samt propsat på att grovt kriminella individer som inte är svenska medborgare skall utvisas och i vissa fall – som med de återvändande jihadisterna – ska man dra in medborgarskap. Detta hart alltid slutat med att övriga partier röstat ned förslaget – även Moderaterna. Det är först det senaste året, när vi närmat oss valet som M helt plötsligt börjat pressa regeringen om att göra en ny BRÅ-utredning.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kritiserade i ett uttalande båda dessa partier och säger att kvällens program visade på ”behovet av en rak och ärlig debatt” när det gäller invandring och brottslighet, något som partiet länge förespråkat.
”Både den nu Socialdemokratiska och den tidigare Alliansregeringen har svikit de som har fallit offer för många av de sexualbrott som ikväll belystes. Stefan Löfvén har aktivt förnekat kopplingen mellan invandring och sexualbrott, att det finns en överrepresentation bland invandrare. Står han fortfarande fast vid det efter ikväll?”

Svenska folket måste börja se igenom dessa dimridåer från båda hållen!

https://www.aftonbladet.se/…/ministern-slar-tillbaka-mot-to…
—————————————

En 31-årig rysk man anhölls under gårdagen i Berlin, misstänkt för att ha planlagt ett omfattande bombangrepp riktat mot en okänd stad i Tyskland. Polisens elitstyrka stormade mannens lägenhet i den tyska huvudstaden och han anklagas nu även för att ha kopplingar till en likande händelse i Frankrike.

Enligt den tyska åklagarmyndigheten är han misstänkt för att ha planlagt ett terrorangrepp som skulle riktas mot eller drabba så många människor som möjligt. Man har också uttalat att det är sannolikt att mannen har radikala islamistiska motiv. Han har länge varit känd av polisen som ett möjligt hot.

https://www.b.dk/…/russisk-mand-anholdt-i-berlin-mistaenkt-…
————————————-

I Saudiarabien pågår just nu Hajj, den muslimska pilgrimsfärden till Mecka som varje frisk vuxen muslim som har råd är förpliktigad att göra. I samband med detta har Saudiarabien beslutat att hålla kvar en prominent imam och präst vid den stora moskén i Mecka samt stänga hans twitterkonto efter att han utfört en ceremoni där han kritiserade allmänna sammankomster med blandad könstillhörighet. Han fördömde bland annat att man tillåter en mix av kvinnor och män som inte har någon relation till varandra vid till exempel konserter och andra underhållningsevenemang.

Det är dessa radikala imamer som är det stora problemet till mycket ont som är relaterat till islam – det ser man både utomlands och i Sverige. I grund och botten vill alla leva i frihet, men dessa bokstavstrogna extremister tvingar människor – främst kvinnor – att leva i förtryck.

Det är inte första gången Saudiarabien agerar när imamer uppviglar, det framstår därför som att Saudiarabien agerar mer rättframt än vad Sverige gör i dessa frågor. I hur många moskéer runt om i landet har det inte rapporterats om hatpredikanter? Ändå stänger man inte dessa moskéer utan man bara fördömer det lite och vänder blad. Detsamma gäller flera fall av internationella muslimska konferenser som man haft ibland annat Stockholm och kända predikanter har tillåtits få sprida sina hatsalvor mot bland annat judar och homosexuella, trots det blir det bara lite allmänna fördömanden, varpå det islamiska förbundet lovar bot och bättring – ändå upprepar sig historien igen året efter.

Sverige – hyckleriets högborg där ingen har kurage nog att sätta ned foten för att stå upp för demokrati och frihet!

https://www.aljazeera.com/…/saudi-detains-mecca-imam-challe…
—————————–

I Egypten har det varit mycket debatt kring sexuella övergrepp i kölvattnet efter #Metoo. På tapeten just nu pågår en debatt som tagit en oväntad vändning. Det handlar om en kvinna som blev sexuellt trakasserad av en man på gatan när hon väntade på bussen. Hon avvisade hans inviter artigt till en början, men när mannen återkom gång på gång – till och med när hon gått in i en närliggande affär för att bli av med honom och han ändå kom fram till henne när hon gick ut igen, tog kvinnan fram sin mobil och började filma. Då gav mannen med sig och försvann. När denna video lades upp på Facebook tog dock de flesta – inklusive kvinnorna – mannens parti och menade att han artigt frågat om hon ville ta en kaffe och att det var en oskyldig flört. Man började istället ifrågasätta vad kvinnan hade på sig vid tillfället och indikerar att det var oanständiga kläder efter att ha tittat på kvinnans Facebookprofil.

Återigen ser man tecknen på hur man i dessa länder ser ner på kvinnor och anser att om man uppför sig eller klär sig på ett ”oanständigt” sätt så får man skylla sig själv. Tragiskt!

Ser ni kopplingarna till vår skrämmande statistik över sexuella övergrepp? Tack Morgan Johansson för Din omtanke om svenska kvinnor och flickor!

https://www.aljazeera.com/…/egypt-video-unwanted-advance-st…

nyheter

3 reaktioner till “En morgonspaning bland nyheterna ger oss inblick i händelser i Tyskland, Saudiarabien, Egypten och så klart Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s