Vi verkar ha kört fast!

Efter en förkovring i dagens inrikesnyheter kan man sammanfatta läget som stillastående.

Enligt bettingbolagen tror de flesta på att Sverigedemokraterna vinner valet, men enligt dåvarande lagmannen Per Westerberg har det ingen betydelse om SD blir största parti när det gäller regeringsbildningen, eftersom övriga partier även fortsättningsvis kommer att känna ovilja mot att ta aktivt stöd av SD. Detta sandlådebeteende betyder för övrigt enligt svenska mått mätt att man tar ansvar för landet!

Enligt Statistiska Centralbyrån fortsätter statens utgifter för det sociala skyddsnätet att skena och mellan år 2015 och 2016 steg utgifterna med 5,2%. Kostnader som ingår i det sociala skyddsnätet är bland annat sjukvård, barnomsorg, boende för asylsökande, bidrag, pensioner och a-kassa. Mellan åren 2015 och 2016 ökade de totala utgifterna för socialt skydd med 63,9 miljarder kronor. Men som finansminister Andersson så gärna påpekar: Sverige går som tåget (käpprätt åt helvete)!

När vi ändå pratar om Socialdemokraterna så lovar man idag 11,5 miljarder till skolan. Pengarna ska bland annat användas till lärarassistenter och utveckling av fritidsverksamheten.
Finansminister Magdalena Andersson:
”-Grammatik lär man sig av lärare, inte av sänkta skatter!”

Ett tankeväckande uttalande av Andersson med tanke på att regeringen under fyra år inte har varit i närheten av att försöka fixa problemen med skolan, utan istället utökat dem. Men nu, tre veckor innan valet, har man helt plötsligt tänkt till och lyckats skrapa ihop över 11 miljarder kronor till ändamålet – inte alls skenheligt!

Alliansen är inte mycket sämre – idag lovar man i en gemensam vårdsatsning att ”köerna måste minska”! Vårdköerna har behövt minska de senaste tolv åren, men av någon märklig anledning fortsätter den bara att växa. Kan det bero på att både Alliansen och den rödgröna sörjan satsar fel om och om igen samt att det är dags för något nytt?

Annie Lööf frågades tidigare idag ut i P1 Morgon och förklarade då sin syn på migrationspolitiken. Summan av kardemumman är att Lööf vill riva upp viktiga delar av den tillfälliga asyllagen som bland annat innebär att tillfälliga uppehållstillstånd delas ut och att familjeåterförening kraftigt inskränks. Hon förklarade också att hon tror att Alliansen kan göra upp med Socialdemokraterna och Miljöpartiet om invandringen efter valet genom en gemensam parlamentarisk utredning. Så var det med den saken! Om någon tvivlade på Lööfs intentioner kring migrationen så fick vi det nu svart på vitt – en röst på Alliansen innebär således fyra år till av en ytterst oansvarig migrationspolitik och det är antagligen den sista knuffen som Sverige behöver för att falla ned i avgrunden! Därför är det helt obegripligt för mig att Moderaterna väljer att gå till val i en allians med Centerpartiet. Ett mer motsägelsefullt beslut får man leta efter och Moderaternas påtalade löften om en stramare migrationspolitik kommer således på skam rätt omgående!

På den kommunala Broängsskolan i Botkyrka, en av Sveriges mest invandrartäta kommuner, har man inför höstterminen beslutat att könsuppdela högstadieelevernas simundervisning. Skolans rektor Magdalena Eberhardsson menar att beslutet grundar sig i att vissa elever (främst flickor) inte känt sig bekväma med att visa sig inför andra i simhallen och efter könsuppdelningen ska fler flickor ha sagt ja till att deltaga i simundervisningen – men på bekostnad av den jämställdhet som många kvinnor före oss kämpat sig till här i landet och återigen är det vi som böjer oss för islamiseringen! I Sverige år 2018, med världens första feministiska regering vid rodret och ett motto som lyder att vi står upp för allas lika värde – har vi alltså könsuppdelad simundervisning! Det är verkligen dags att tänka nytt och spräcka sjuklöverns maktövertag en gång för alla – in med fräscht blod som vågar sätta ned foten där det behövs!

Med 20 dagar kvar till valet konstaterar jag torrt att Ystads centrum är helt tomt på valarbetare – här förlitar man sig tydligen på att det räcker för folk att läsa de informationsbroschyrer som de olika partierna skickat ut med posten. Att vi väljare kan ha frågor som vi kräver svar på är helt irrelevant!

moment

Annonser

3 reaktioner till “Vi verkar ha kört fast!

  1. Lyssnade lite på Runars intervju med Jimmy😘 synd att jag inte möter dig imorgon. Son vanligt klockrent…om inte förr så står jag på stortorget den 31 augusti kl 16.00🤗🤗🤗

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s