Två terrorrelaterade attacker skedde under dagen i Barcelona respektive Tjetjenien!

Bara några dagar efter årsdagen av IS-terrordådet i Barcelonas populära kvarter Las Ramblas, då en man körde in sin van rakt i en folkmassa och dödade 16 personer samt skadade över 120 personer – samtidigt som en separat knivattack skedde på en närliggade resort lite längre söderut med två dödsoffer som följd – utreder spansk polis nu en ny terrorattack, efter att en polis sköt ihjäl en knivbeväpnad man tidigare ikväll.
Mannen försökte attackera en polisstation i staden Cornella, tio km från Barcelona och en poliskvinna var tvungen att använda sin pistol för att rädda sitt eget liv. Det finns i dagsläget inga bevis som är kopplade till någon specifik terroristcell, men man har funnit dokument som påvisar att mannen var en 29-årig algerisk man som bodde i närheten.

I den ryska republiken Tjetjenien skedde tidigare idag en rad attacker mot säkerhetsstyrkor, där ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant) tagit på sig ansvaret. Enligt informationsministern Dzhambulat Umarov, ska minst fem angripare som var mellan 11 och 16 år gamla ha dödats. Enligt Umarov har ISIL ökat sitt fokus på tonåringar när det gäller att rekrytera nya supportrar och enligt Al Jazeera’s reporter ska attackerna ha varit ovanligt sofistikerade samt effektiva med flera skadade polismän som följd.

Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov, som befinner sig i Saudiarabien på ett statsbesök, sade i ett pressmeddelande att extremistpropagandan som förvirrar unga män bär skulden till dådet och att attackerna var tänkta att förmörka festligheterna kring den muslimska högtiden Eid al-Adha.

https://www.aljazeera.com/…/spain-police-shoot-dead-knife-a…
https://www.aljazeera.com/…/isil-claims-attacks-security-fo…

terrorist spain

Annonser

En reaktion till “Två terrorrelaterade attacker skedde under dagen i Barcelona respektive Tjetjenien!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s