Skådespelerska som anklagade Weinstein för sexuella övergrepp i samband med #MeToo, har själv haft sexuellt umgänge med minderårig!

Tidningen The New York Times har mottagit dokument som påvisar att den italienska skådespelerskan och instruktören Asia Argento, som var en av de första att offentligt anklaga producenten Harvey Weinstein för sexuella övergrepp, själv ska ha haft sex med Jimmy Bennett på ett hotellrum i Kalifornien när han var 17 år gammal och hon var 37. Enligt kalifornisk lag måste man vara 18 år för att få ha sex.

Asia Argento och Jimmy Bennett spelade mot varandra i filmen ”The Heart Is Deceitful Above All Things” år 2003, då Bennett var sju år gammal. Efter det har de haft lite av ett mor-och-son-förhållande.

År 2013 möttes de så på ett hotell i Kalifornien, där Argento ska ha börjat kyssa Bennett, vartefter de hade sex med varandra. Argento ska också ha tagit flera bilder av de två tillsammans.

I de dokument som NYT tagit del av framgår det att Bennett efteråt ska ha känt sig extremt förvirrad, kränkt och upprörd. Senare samma månad skickade han dock ett meddelande till Argento på Twitter: ”Miss you momma”.

Argento ingick så ett avtal om betalning med Bennett i oktober förra året, då beskyllningarna på allvar började hagla mot Harvey Weinstein i samband med den så kallade #MeToo-rörelsen. Avtalet innebar att Argento under ett och ett halvt år ska betala 380.000 USD till Bennett och den första betalningen på 200.000 USD skedde i april i år.

Betalningen skulle inte ses som ett sekretessavtal, men det innebar till exempel att Bennett inte skulle publicera känsliga bilder av de två. NYT har försökt nå Argento för en kommentar utan att lyckas.

Det finns nog fler kvinnor än Argento som passar på att ta för sig när tillfälle ges, men detta talas det så klart inte lika högt om eftersom det alltid är den vita mannen som är syndabocken.

Visst är #MeToo-rörelsen bra, men den för även med sig många olyckliga anklagelser. I Sverige har vi haft flera fall, till exempel Lasse Kronér som blev oskyldigt anklagad och fick sitta på de skyldigas bänk totalt uthängd i pressen, men värst av allt så klart teaterdirektören Benny Fredriksson som tog sitt liv efter att ha blivit oskyldigt anklagad och uthängd.

https://www.b.dk/…/new-york-times-metoo-frontkvinde-anklage…

metoo

Annonser

En reaktion till “Skådespelerska som anklagade Weinstein för sexuella övergrepp i samband med #MeToo, har själv haft sexuellt umgänge med minderårig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s