En svensk tiger – men det är dags att ändra på det nu!

Nu börjar det! Tiden när vänskaper avslutas, man pratar bakom ryggen på varandra och tvekar inte att sticka kniven i ryggen på någon. Jag talar om slutskedet fram till valet när de starka och modiga personerna som vågar stå rakryggade för sina åsikter, blir måltavlor för de inskränkta människorna som fortfarande lever i sina små rosa bubblor och absolut inte vill ta till sig varken fakta eller se verkligheten som den är. Jag hör det dagligen från Facebookvänner som kämpar på fast de får ta mycket skit från sin omgivning och jag fick själv en släng av sleven tidigare idag när någon väns vän kallade mig kommunist för att jag ville att de skulle motivera varför de valde att lägga sin röst på ett visst parti.

Det är en smutsig valrörelse både bland våra politiker såväl som bland väljarna. Det ser vi inte minst på valaffischer som rivs ned och valstugor som vandaliseras. Dock har det aldrig varit viktigare att stå på sig än nu! Verklighetsförnekarna kämpar bara för sig själva och struntar blankt i nästa generation, därför behövs vår röst för att normalisera debatten.

Något som jag noterat i diskussioner med andra i olika trådar, är att det är slående hur de mer välbärgade områdena runt om i landet inbitet håller fast vid Moderaterna och Centerpartiet. De är fullkomligt livrädda för att Sverigedemokraterna ska få makt och de slår vilt omkring sig med motiveringar som ”så här började det på 1930-talet”, ”SD är ett kvinnofientligt parti som tvingar kvinnorna tillbaka till spisen”, ”jag tror på demokrati och SD är inte demokrati för mig”, ”jag kan aldrig rösta på SD för det är ett parti som bygger på främlingsfientlighet”, ”se bara på Trump, alla som röstade på honom i USA är idioter” etc. Det handlar om ett djupt förakt för människor som tycker annorlunda och utmanar deras världsbild. De sitter på sina höga hästar och röstar på sina borgerliga partier, samtidigt som de ser ner på vanliga arbetare som röstar på SD. Man kan nästan se vad de tänker – ”den där arbetarklassen, det lågutbildade patrasket som inte vet något alls”. Det är faktiskt fullkomligt vedervärdigt att de är så fyrkantiga i sitt tänkande och inte kan ta in vad som händer runt omkring dem. Man kan faktiskt säga precis detsamma om våra politiker som också lever i sin fyrkantiga lilla box utan att kunna ta in intryck från omvärlden och faktiskt komma till insikt om att allt inte är svart eller vitt.

Vi medborgare har möjlighet att förändra landets öde om vi vill – det gäller bara att väcka så många som möjligt och få dem att förstå att det är nu eller aldrig som de måste våga ta steget ut ur ledet med dönickar! Algoritmer och PK-media sätter käppar i hjulet dag och natt, men det gäller att informera alla i vår omgivning så gott det bara går – särskilt de som inte har sociala medier och det är många! Skolorna har startat igen efter sommarlovet och de lär göra sitt till för att vilseleda samt påverka, men där kan vi föräldrar göra en insats. Det gäller bara att våga ta bladet från munnen och inte sitta tyst. En svensk tiger har det alltid hetat i folkmun – men det är dags att ändra på det nu!

Kämpa på där ute – en dag kommer våra barn och barnbarn att tacka oss för att vi slet som djur för att upplysa människor! Oavsett om vi stöper på mållinjen så kan vi efteråt luta oss tillbaka och känna att vi i alla fall gjorde vårt yttersta och det kan ingen ta ifrån oss.

evil

Annonser

3 reaktioner till “En svensk tiger – men det är dags att ändra på det nu!

 1. Mycken bra skrivet igen Jenny.
  Jag försöker påverka så mycket jag kan i mitt vardagliga liv.
  Båda utanför och på nätet.
  Rebloggar på micaelsblogspot.

  Gilla

 2. Jag önskar jag kunde rösta på mp som jag gjort så många gånger, men deras mig politik kan jag inte stå upp för.
  Därför blir det SD eller kanske t o m AfS!
  Kanske något jag får ångra…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s