Indonesisk förskola lät barnen gå i parad med låtsasvapen och jihadistdräkter!

En förskola i Indonesien har kritiserats för att man klätt upp flickor i svarta IS-dräkter och låtsasgevär under en parad för att fira självständighetsdagen. Fotografier från den ”kulturella” paraden som hölls i staden Probolinggo på östra Java i lördags, visar hur rader av flickor marscherar på gatorna iklädda niqab-liknande svarta slöjor medan de bär på vapen i form av utklippta pappersgevär.

Den ansvarige för TK Kartika-förskolan ber om ursäkt för tilltaget och säger att man inte ville uppmuntra barnen till våld.
-”Vi tog upp temat om profetens kamp för att öka tron och hängivenheten mot Allah. Anledningen till att vi valde dessa kostymer är för att vi återanvände rekvisita från tidigare års parader för att spara pengar Vi tänkte inte på hur det skulle påverka. Det viktigaste var att deltaga i paraden och att barnen var lyckliga.”

Den ansvarige för förskolan erbjöd ingen förklaring till varför jihadistdräkter hade använts tidigare år.

På en presskonferens som följde uttalade överstelöjtnant Kav Depri Rio Saransi att paraden enbart var till för att utbilda elever om ”kampen för islam” och att det inte var tänkt att man skulle promota religiös radikalisering.

Inte undra på att världen ser ut som den gör när barn på många håll i världen indoktrineras från dag ett – samma sak sker till exempel på Västbanken.

https://www.theguardian.com/…/kindergarten-dresses-children…

jihadists.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s