Kommer de svenska väljarna att vara naiva ännu en gång?

De senaste fem månaderna har jag åkt över Öresundsbron fyra gånger och varje gång har det varit en obevakad fil vid gränskontrollen för oss som har brobizz, där man inte kontrollerar pass. Jag har frågat om detta varje gång men alltid fått till svar att de har kontroll ändå, men igår fick jag för första gången ett ärligt svar – nämligen att man har personalbrist. Jag har sett liknande scenarion vid gränskontrollerna i våra färjelägen. Våra gränskontroller är således ett stort skämt från början till slut!

Vad är det som säger att det skulle bli ändring på detta i höst bara för att Löfvén och Kristersson lovar guld och gröna skogar? Samma fråga ska man ställa sig vad gäller även andra samhällsfunktioner. Det är naivt att tro att Löfvén och Kristersson kommer att fixa vården, skolan, migrationen, integrationen och rättsväsendet när man inte lyckats de senaste 12 åren!

Ta det här med kriminella icke svenska medborgare – något som Sverigedemokraterna lagt flera förslag kring i syfte att sluta dalta med grovt kriminella personer som inte har i landet att göra och bör utvisas, trots det har de övriga sju partierna inte velat lyssna utan istället röstat emot. Att nu i samband med valet börja prata om att kriminella invandrare ska utvisas och att vi ska bli ”tuffare” är inget annat än hyckleri! Samma sak gäller höjda straff och att se över möjligheterna att dra in medborgarskap – saker som också funnits på riksdagens agenda de senaste åren tack vare SD men röstats ned av en majoritet varje gång på grund av att partiet ifråga anses ha ”fel värdegrund”.

Precis samma scenario har utspelat sig när det handlar om skolan, vården, polisen och så klart migrations- och integrationspolitiken. Sverigedemokraterna har krävt språktest och mindre bidrag samt krav på motprestationer i flera långa år utan att bli åhörda. De varnade redan för över tio år sedan för hur landet skulle förstöras om man fortsatte driva en oansvarig migrationspolitik och se hur rätt de fick!

Om övriga partier hade gjort som våra grannländer och lyssnat på vad SD faktiskt sagt och tagit till sig fakta, så hade vi idag inte haft moskéer med radikal inriktning, böneutrop, kvinnoförtryckande klädsel på våra gator och torg, så många extremister att Säpo inte har kontroll, återvändande jihadister, en väldigt stor grupp som inte behärskar svenska språket trots att de bott åratal i landet, en grov brottslighet i form av främst gängkriminalitet och våldtäktsbrott som polisen tappat kontrollen över, för stora klasser och för få lärare med sjunkande studieresultat, en vård som inte klarar av att leva upp till kraven på grund av sjuksköterskebrist och en polisbrist samt ledarskapsbrist som gör att vi står på gränsen till anarki och så klart de bortglömda förorterna där man hellre stoppat huvudet i sanden än tagit tag i problemen direkt. Även där har SD haft förslag i rätt riktning som ingen ämnade lyssna på och nu låtsas man vara upprörda och chockerade över hur dessa no-go-zoner exploderar framför näsan på dem.

Detta var bara ett axplock, men det går inte att bortse från det faktum att våra sju övriga partier totalt brustit i ansvar i sin iver att framstå som ”humana”, när man i själva verket inte varit annat än naiva och rädda! Nu lagom till valet vill man återigen ha förortsbornas förtroende trots att man inte gjort annat än att negligera problemen i årtionden – det är verkligen inte konstigt att till och med invandrarna själva sätter sitt hopp till Jimmie Åkesson.

Att till exempel Moderaterna som lovar hårdare tag över hela linjen i fyra år slagit dövörat till vad SD sagt, men nu kopierar deras förslag utan att skämmas är inget annat än en parodi! Deras partiledare Ulf Kristersson är ett kapitel för sig – att han gång på gång deklarerar att partiet inte kommer att samarbeta med SD trots att man delar uppfattning om hur landet ska komma på rätt köl igen är ytterst anmärkningsvärt och väldigt oansvarigt!

Det som sker nu är att vi har sju riksdagspartier som under flera mandatperioder suttit tysta som möss och inte vågat göra något som innebär att man stöter sig med vissa grupperingar i samhället och det enda parti som har försökt har svartmålats å det grövsta, men nu tre veckor innan valet har man plötsligt återfått talförmågan samt lovar både det enda och det andra som man aldrig kommer att kunna uppfylla.

Det är varje enskild individs ansvar att ta reda på fakta och sätta sig in i det politiska spelet inför valet, för att således rakryggat kunna motivera varför man lägger sin värdefulla röst på just det partiet som man bestämt sig för – om så inte sker är man inget annat än en egoist som inte tänker på nästa generation som ska leva under de villkor som vi har bestämt åt dem!

naiva

8 reaktioner till “Kommer de svenska väljarna att vara naiva ännu en gång?

 1. Utmärkt avslöjande, Jenny!!!
  När jag pratat med många om bristen av kontroll vid gränserna har de sagt att Löfven har ju sagt att de skall strama åt kontrollen – det du säger här visar hur falskt detta uttalande från Löfven är!
  Vill svenska folket ha en förändring så måste de rösta på det enda parti som aldrig har medverkat till detta vårt kaos som vi idag har när det gäller migrationspolitiken!

  Gillad av 3 personer

 2. Det är alldeles uppenbart att enda målet svenska politiker har, är att hålla SD utanför!
  Hur det går för landet i övrigt, skiter man fullkomligt i!
  Ställ dessa politiker till svars för vad dom, medvetet, har gjort med Sverige!

  Gillad av 2 personer

 3. Åkte över Öresundsbron i lördags, på hemvägen till Sverige, runt kl 23.00 fanns inget stopp vid Hyllinge Station,
  vilket dom det skall vara, är det sagt.
  Vid två resor över bron i fjol, fanns det bara kontroll en gång.
  Skrämmande.
  Rebloggar på micaelsblogspot.

  Gillad av 1 person

 4. Fina jenny. .just nu kämpar jag för att jag ej lärt mig hålla tyst. …ingen. . Ska få mig att Inte säga vad jag tycker och tänker. .var i helskotta blev vår svenska yttrandefrihet av.. kramisar

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s