Sverige – landet där makthavarna har slutat att bry sig om sitt eget folk!

Efter att länge ha gått och grämt mig över att jag inte vet vem jag ska rösta på, så har jag insett att det nu kommer i andra hand. Mitt största aber just nu är istället att vi inte har något stabilt regeringsunderlag överhuvudtaget och att många inte verkar förstå konsekvenserna av det.

Jimmie Åkesson (SD) tog igår sitt ansvar för landet genom att indikera att ett regeringsalternativ skulle kunna bestå av ett konservativt block med Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Detta hade enligt mitt tycke varit ett utmärkt scenario med klara och tydliga besked om vad som gäller. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson avfärdade däremot tanken på detta omgående – han vill bara regera med sin lilla Allians. Med lilla menar jag att de inte har tillräckligt med väljarunderlag för att kunna bilda regering och många är dessutom väldigt oroliga för hur extremistpartiet Centern ska påverka denna svaga allians.

Förslaget med ett konservativt block faller sig på något sätt helt naturligt, särskilt eftersom man har liknande regeringskonstellationer i våra grannländer. Österrike, Ungern och Tyskland är exempel på andra länder där folket också röstat fram en mer konservativ regering.

I Sverige är detta dock helt omöjligt. Varför då frågar sig många? Svaret är givetvis att vi har politiker utan råg i ryggen som inte vågar göra det som krävs! Istället böjer man sig för en majoritet från vänsterlobbyn som under allt för lång tid har styrt landet med järnhand – detta mönster måste brytas om vi vill vända skutan och bevara ett land som vi kan lämna över till våra barn och barnbarn utan att skämmas!

Sedan har vi alla dessa inbitna Moderatväljare som inte ser vad som håller på att ske – de intalar sig att i och med att Kristersson har deklarerat att vi inte kommer att medverka till en ny S-regering hur det än går, så tycker man att M har gett klara och tydliga besked om att det finns tre block i Sverige: Alliansen, SD och de röd-gröna samt att M inte kommer att stödja S.

Dessvärre missar M-supportrarna den detaljen att i och med att man vägrar samarbeta med SD, så skänker man indirekt makten till Socialdemokraterna. Men de rödgröna kommer inte heller att få majoritet säger en del, helt rätt – men alternativet är en regering där S allierar sig med C och L, vilket definitivt inte är att föredraga med tanke på Centerpartiets tankegångar.

Hade Kristersson istället stått för sina allvarsamma ord att han tar ansvar för Sverige så hade han så klart tyckt att ett konservativt block vore det bästa för att kunna styra landet under de närmaste fyra åren – särskilt eftersom M och SD tycker lika i många frågor. Men tyvärr är M så blinda av sin rädsla för SD att man hellre sänker landet fullständigt genom att låta den rödgröna sörjan styra oss käpprätt åt skogen!

Media målar upp Löfvén och Kristersson som de två statsministerkandidaterna som svenska folket har att välja på – eller i annat fall står Annie Lööf redo i kulisserna! Pest eller kolera säger jag! Anna Kinberg Batra var rena rama drömmen i jämförelse med vad som nu serveras! Om man redan nu innan valet har inställningen att man inte tänker samarbeta och att fokus istället för att hjälpa landet framåt ska ligga på att utestänga ett folkvalt parti från makten, så inser man rätt omgående vad som väntar om man tänker steget längre.

Det mest sunda hade varit om Alliansen hade dött i våras och att Moderaterna hade gott till val på sin egen politik – villiga att samarbeta med SD och KD om man inte får egen majoritet. Det finns dock inget sunt förnuft kvar i detta land – det har man kan kastat på soptippen för många år sedan.

Detta är vad som rör sig i min hjärna just nu – denna totala och förlamande ovilja att ta rodret! Att lägga sin tilltro i svenska folkets händer och hoppas att de ska ta sitt förnuft till fånga genom att inte rösta på lögnarna i dessa sju partier samt visa hela det politiska etablissemanget att man har fått nog och kräver ändring genom att tvinga fram ett samarbete – är likvärdigt med att kasta sig ut från ett flygplan utan fallskärm. En utopi helt enkelt.

Åh arma land – vad ska det bli av Dig och framförallt vad ska det bli av mina barn när de växer upp i ett land där makthavarna har slutat att bry sig om sitt eget folk!

våg

Annonser

2 reaktioner till “Sverige – landet där makthavarna har slutat att bry sig om sitt eget folk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s