Några mil bort ser världen annorlunda ut!

Befinner mig just nu på Den blå planeten i Köpenhamn. Eftersom det fortfarande är turistsäsong så samlas människor från hela världen under ett och samma tak med ett sorl av språk från världens olika hörn.

Trots det har jag ändå inte sett en enda kvinna eller flicka iförd slöja, hijab eller heltäckande klädsel! Varför är det så stor skillnad på samhällsbilden bara man åker över en bro?!

Man slås direkt av hur lätt det är att få människor att anpassa sig bara genom att ha klara och tydliga regler om vad som gäller. Föregångslandet Danmark har stramat åt sin migration- och integrationspolitik rejält de senaste åren, vilket medfört att många migranter har lämnat Danmark de senaste 12 månaderna. De har dock inte rest hem, utan istället sökt sig vidare till länder med större ”tolerans” för islam med dess extremism och kvinnoförtryck – troligtvis Sverige, Nordens skamfläck!

Häromdagen pratade jag med en dansk polis som hade röstat på Danskt Folkeparti (Danmarks motsvarighet till SD) i det senaste valet och han förstod direkt vad den röda tråden var när jag förklarade att jag gärna hade flyttat från Sverige om jag inte hade haft barn och i sådant fall ställt kosan mot Danmark, Österrike, Schweiz, Ungern eller Tjeckien.

När vi började tala om burkaförbudet så gick våra meningar dock isär. Han är precis som jag helt emot kvinnoförtrycket som denna religiösa klädsel symboliserar, men han trodde inte att han skulle kunna ge böter till en niqab- eller burkaklädd kvinna eftersom det i princip skulle straffa henne för något som inte hon har skuld i. Jag däremot tycker att det är det enda sättet att få människor att ta seden dit de kommer och passar det inte kan man alltid flytta.

Slöjförbud, burkaförbud och hederskultur är svåra frågor som behöver komma högst upp på agendan och diskuteras – att tiga ihjäl problemen som vi gör i Sverige leder ingen vart! Vi måste skärpa regler och lagstifta precis som i många andra nordiska och europeiska länder.

Nu framstår vi istället som förespråkare för kvinnoförtryck, vilket jag definitivt inte vill vara en del av!

#krossahederskulturen
#stoppakvinnoförtrycket

20180819_121147

Annonser

5 reaktioner till “Några mil bort ser världen annorlunda ut!

 1. Var i Köpenhamn igår på Pride festivalen med min fru, detta är återkommande årlig tradition för oss och mina vänner, då många av dem sen långt tillbaka är hbqt personer.
  Inget politiskt trams bara glada trevliga människor i en mångfald av olika sexuell läggning.
  Min reflektion av kvinnor i slöja var bar ett fåtal, efter vad jag kunde se, och det var fullt av människor hela dagen och kvällen.
  En mycket stor kontrast till Sverige och alla slöjor, burka och heltäckande klädsel.
  Vid hemresan med tåg över Öresundsbron fanns inget stopp vid Hyllinge station för gränskontroll, så gränsen är vidöppen till Sverige, skrämmande.
  Önskar dig en fantastisk fin dag.
  Rebloggar på micaelsblogspot

  Gillad av 3 personer

 2. Inte heller alltid koll vid båtarna i Helsingborg!
  Resurs/pengabrist, alla våra skattepengar går till att smörja invandrare med bidrag, så cirkeln är sluten!
  Jag vill ha en lya i Helsingør!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s