Sverige betalar ut ersättning till muslimsk kvinna som vägrar ta i hand, medan Schweiz å sin sida avslår ansökan om medborgarskap för muslimskt par som vägrar skaka hand!

Medan vi i Sverige betalar ersättning till muslimer som vägrar ta i hand, tar man i andra länder i med hårdhandskarna när människor inte vill ta seden dit man kommer, vilket Schweiz är ett bra exempel på.

I den schweiziska staden Lausanne har nämligen ett muslimskt par hindrats från att bli schweiziska medborgare efter att de vägrat att skaka hand med personer av det motsatta könet. Myndigheterna meddelar att man avslagit parets ansökan om medborgarskap på grund av deras brist på respekt för jämställdhet mellan könen. Paret hade dessutom frågats ut flera månader innan beslutet och då haft mycket svårt att svara på frågor som ställdes av personer av det motsatta könet.

Vissa menar att muslimer argumenterar för att islam inte tillåter fysisk kontakt med en person av det motsatta könet, förutom med de närmaste familjemedlemmarna. Lausannes borgmästare Gregoire Junod menar att de har lagar om religionsfrihet, men religionsutövande faller inte utanför lagen.

Vice borgmästaren Pierre-Antoine Hildbrand, deklarerade att ”Konstitutionen och jämställdheten mellan män och kvinnor råder över bigotteri (skenhelighet).”

Paret har nu 30 dagar på sig att överklaga beslutet.

Det här är inte första gången som Schweiz har stått upp för jämställdheten när det kommer till att hälsa genom att ta i hand. År 2016 rådde det nationell kalabalik i landet efter att det framkommit att en grundskola i den norra delen av landet hade tillåtit två syriska bröder att inte behöva skaka hand med sin lärarinna eftersom de opponerade sig mot att hon var kvinna och det var emot deras religiösa tro. Detta strider mot en djupt förankrad schweizisk tradition där elever skakar sina lärares händer som ett tecken på respekt och de regionala myndigheterna körde snabbt över skolans beslut.

Hatten av för Schweiz! Nu har jag tre favoritländer som står upp för sina egna värderingar främst – Österrike, Danmark och Schweiz! Blir det läge att flytta i framtiden, så är det bra att ha lite alternativ.

Sverige – ni är en skamfläck för allt som har med jämställdhet och allas lika värde att göra! Hyckleriet vet inga gränser i det lilla kungadömet i norr där man påstår sig värna om allas lika rättigheter, men när det väl kommer till kritan så krälar vi i stoftet för radikal islam dagarna i ända!

Vad sänder det för signaler när vi betalar ut 40.000 kr till en muslimsk kvinna som vägrat skaka hand under en arbetsintervju? Jag skäms innerligt för att vara svensk numera! Vi måste kräva att människor som kommer hit accepterar att leva efter våra värderingar och börjar leva sekulariserat, annars får de se sig om efter ett annat land.

Vad ska det bli av nästa generation i ett land där man värnar alla utom det egna folket? Det här årtiondet kommer att gå till historien som ett mycket mörkt kapitel och om svenska folket inte säger ifrån nu så är det svårt att skönja något ljus i tunneln för en lång tid framöver!

https://www.theguardian.com/world/2018/aug/18/muslim-couple-denied-swiss-citizenship-over-handshake-refusal

hand

 

Annonser

13 reaktioner till “Sverige betalar ut ersättning till muslimsk kvinna som vägrar ta i hand, medan Schweiz å sin sida avslår ansökan om medborgarskap för muslimskt par som vägrar skaka hand!

 1. Min dattor som bor i Zürich sedan mera än 25 år och var hon tog en master i ekonomi på Zürich universitet och var hon har jobbat sedan dess, hon är gift med en schweizer och har två barn – hon blev schweizisk medborgar för et PR sedan – även allt detta föra skulle hon till språkpröv – pröv på schweizisk politik och historie – polisen kom och ringde på deras dör, för att säkre att hon verkligen bodde där – där var uppslag i den lokale tidning om någon hade opposition – BRAVO SCHWEIZ ,🇨🇭🇨🇭🇨🇭🇨🇭🇨🇭

  Gillad av 1 person

 2. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Ett handslag visat på att man är positivt inställs och har fredliga avsikter.
  Att sakna den kontaktskapande attityden som vissa kulturer och religioner tycks göra innebär endast att de är svårintegrerade i den nya kontext som de så gärna vill dra fördelar av.

  Gilla

 3. ”Det finns bara 1 sorts muslimer” påstår Erdogan, vilket bör vara tillräcklig information för att Sverige ska stänga sina gränser för detta sällskap.
  Utöver detta, tacka för lånet för de som redan kommit.
  Svensken klarar sig mycket bättre och tryggare, än att ha nån vettvilling flåsande i nacken, dygnet runt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s