En morgonspaning bland nyheterna genererade lite smått och gott!

Upptrappningen inför valet fortsätter och igår var det partiledarutfrågning av Kristdemokraternas Ebba Busch Thor och jag hade hoppats på att hon skulle leverera klara besked om att partiet är villiga att samarbeta med Sverigedemokraterna eftersom hon en gång i tiden öppnat upp för samtal med partiet, detta skedde dock inte utan alla följer Alliansens ”linje”, vilket innebär att ingen av Allianspartierna är villiga att varken samarbeta eller förhandla med SD. Däremot vill Alliansen gärna ha partiets stöd och kan därför tänka sig att enbart ”prata” med SD. Det är ju fullkomligt skrattretande! Har Alliansen koll på sitt stöd? Det är lite magstarkt att gå ut och agera som om de redan vunnit valet och indikera att SD ska stödja deras budget, då passar det, men i övrigt kommer man inte ge SD något inflytande överhuvudtaget.

Förstår ni varför jag inte känner för att rösta på någon?! Det är en rejäl soppa som väntar oss den 10 september och fokus kommer att ligga på att få så mycket makt som möjligt oavsett vem man allierar sig med – så länge partiet inte styrs av en viss herr Åkesson. Det är så sjuklövern tar ansvar för Sverige!

När det väl kommer till kritan så är det ingen av dessa politiker som representerar de sju partierna som egentligen bryr sig om folket – de vill bara åt makten, pengarna och härligheten! Jag blir smått illamående över tanken! I en diktatur hymlar man inte med budskapet i alla fall, men här dukar man upp vallöfte eller vallöfte, det ena mer sockrat än det andra och låtsas att man verkligen vill rädda landet – usch för detta hyckleri!

Min kommun Ystad är ett bra lokalt exempel – idag lovar Socialdemokraterna i lokaltidningen att anställa 100 personer till Ystad Lasarett om man vinner valet. Tänk så många blåögda Ystadbor som kommer att svälja det med hull och hår, utan att tänka steget längre och se till vad partiet gjort de senaste fyra åren och vad de ämnar göra nästa mandatperiod samt hur det ska finansieras. Socialdemokraterna fortsätter att gå i bräschen för en utbyggnad av hamnen, trots att det kommer att skuldsätta kommunen ännu mer. De vill inte heller lyssna på Moderaternas förslag om att ta in privata aktörer som hjälper till med finansieringen. En röst på S i Ystad är således likvärdigt med höjda skatter!

I norska Aftenposten intervjuar man idag en pensionär, Aldo Kadric, som fått sin bil uppbränd på torget i Västra Frölunda. Han och hans fru såg på från balkongen när den brann upp. Han menar att Sverige är ett perfekt land för normalt folk – om man bortser från invandringspolitiken. Kadric anser som så många andra svenskar att Sverige släpper in alltför många människor från länder utanför Europa. Han funderar nu på vad han ska rösta på och Sverigedemokraterna är för långt till höger enligt honom, men han funderar starkt på Moderaterna.

Det är intressant i sammanhanget att Aftonbladet idag rapporterar att Moderaterna köpt sökordet ”bilbränder” hos Google, vilket innebär att om man googlar bilbränder så dirigeras man till partiets hemsida. I vanlig ordning är det de partier med störst ekonomiska muskler som tar till alla medel för att värva väljare. Inte konstigt att små partier som Medborgerlig Samling inte når ut till den breda massan, utan måste tigga allmosor för att få ihop pengar till sin valkampanj. Det är sannerligen synd att partiet inte bildades för två år sedan och således haft tid att etablera sig hos svenska folket, nu är jag osäker på om ens alla känner till partiets existens.

Imorgon lär det bli livat i Finland, då är det nämligen årsdagen av terrorattentatet i Åbo och Nordiska motståndsrörelsen (NMR) demonstrerar i staden samtidigt som ”Motdemonstration i Åbo utan nazister”. Hade det här skett i Sverige så hade vi kunnat vänta oss skandalartade scener och tumult, men den finländska polisen kanske arbetar på ett annat sätt och klarar av att hantera två stökiga demonstrationer i samma stad. Det återstår att se.

Inte en natt utan skottlossning som det numera heter och igår kväll sköts det i Helsingborg, där en ung man vårdas för skottskador och polisen utreder händelsen som mordförsök. Det var även oroligt i Brandbergens centrum natten mot onsdagen, där en 23-årig mördades på öppen gata framför sin storasyster, som senare kunde peka ut två personer i 20- respektive 25-årsåldern som nu är anhållna misstänkta för mord.

Jimmie Åkesson är just nu på valturné i norra Sverige och enligt Aftonbladet har Sverigedemokraterna börjat ta röster i Norrland. En kvinna i 60-årsåldern säger till exempel att hon aldrig kommer att rösta på S igen. Det är sannerligen inte lätt att spräcka det röda fästet i norr, så bra jobbat av SD! Är det någonstans som Socialdemokraternas inflytande behöver luckras upp så är det i Norrland.

En positiv nyhet enligt mitt tycke är att man i Rosengård, med start imorgon, ska anordna en politikfestival – Malmedalen – i samma anda som Almedalsveckan, där politiker som Margot Wallström (S) och Mattias Karlsson (SD) under nio dagar ska tala inför invånarna mitt i bostadsområdet Herrgården, i en park omgiven av bostäder. Målet är att höja valdeltagandet i Herrgården och andra områden i Malmö där de röstberättigade inte alls är lika benägna att gå till valurnan som genomsnittssvensken. Utmärkt idé – hoppas att det får genomslag så att människorna som bor i området kan se att det finns fler partier än Socialdemokraterna att rösta på. Nog för att alltför många är bidragstagare och så klart inte vill bita den hand som föder dem, men det finns även vanliga människor i Rosengård som inte kan flytta därifrån och även invandrare som har fått nog av hur det land de valt att starta nya liv i helt plötsligt är på väg ned i avgrunden – dessa människor vill se ett regeringsskifte.

hyckleri

Annonser

5 reaktioner till “En morgonspaning bland nyheterna genererade lite smått och gott!

 1. Jag har länge sagt att block politiken är förödande för landet. Grannländerna håller inte på med sådan idioti. Samarbete heter det.
  Att blockera bort en stor del av röstande befolkningen är i sig obegripligt. Skulle vara kriminellt. I

  Gillad av 2 personer

 2. En mycket bra och klarsynt artikel.
  Jag har bott i Ystad i många år och är där regelbundet, och följer vad som händer där.
  Tycker det är hemskt av sossarna att lova så mycket, och som du skriver tex ang sjukhuset så plockar dom säkert en del röster på detta utspel. Skamligt.
  Rebloggar på micaelsblogspot

  Gillad av 1 person

 3. Jag sitter med samma dilemma som du vad gäller valet.
  Funderade på att utebli helt.
  Har försökt hitta något som i stor del stämmer med mina värderingar, men är också trött på alla löften, skönmålningar och undanhållanden av fakta.

  Läste ett inlägg från Direktdemokraterna som visst förespråkar en systemförändring i valförfarandet till det likt Schweiz.
  Alltså skulle man kunna rösta på ett parti men även rösta emot ”sitt” parti i sakfråga man har avvikande åsikt i.
  Känns vettigt.

  Självklart kan man inte räkna med många röster alls, men om alternativet står mellan blankröst och Direktdemokraterna så kör jag nog på de med nya idéer.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s