En liten kvällsspaning!

En liten kvällsspaning om inrikespolitik, Saudiarabiens diss av Muslimska Brödraskapet och ännu en plump i protokollet när nyheten om att en muslimsk kvinna som vägrade ta i hand och får kompensation, nu har nått utländsk media.

Min äldsta son brås på sin mor och är rätt så intresserad av politik trots sin ringa ålder. Han brukar ibland fråga om olika saker eftersom han vet att jag skriver mycket om nyheter på bloggen och Facebook. Idag på stranden ville han veta bakgrunden till att det nu har blivit så dåligt i Sverige som jag indikerat och han lyssnade uppmärksamt när jag berättade om hur S krattade manegen, Reinfeldt slog i de första spikarna i kistan och den rödgröna sörjan S+MP slutförde jobbet. Han tyckte för övrigt att det väldigt skojigt att Reinfeldt kallas Ruinfeldt i folkmun.

Barn har en fantastisk fattningsförmåga och ser väldigt klart på saker så den spontana frågan från hans sida blev givetvis varför någon överhuvudtaget röstar på dessa partier om det är de som är bovarna i dramat. Det var däremot svårare att förklara!

Partiledardebatterna avlöser varandra och ikväll är det dags igen, men själv har jag som tradition att inte titta eftersom det bara är ett spel från politikernas sida, där den som ljuger bäst får flest röster. Men för den som inte får högt blodtryck av att höra politikerna utbyta floskler och bygga upp luftslott, så är det bara att knäppa på TV:n.

Ingen har väl för övrigt missat att en 24-årig muslimsk kvinna i Uppsala som vägrade skaka hand under en arbetsintervju, vann i domstol och nu får 40.000 kr i kompensation. För att bättre på vårt rykte lite till har nu denna nyhet fått internationell uppmärksamhet ibland annat brittiska Independent.

I Saudiarabien höll idag ministern för islamiska angelägenheter, Abdullatif bin Abdulaziz al-Sheikh, en presskonferens, där han uttalade att det Muslimska Brödraskapet har åsamkat orättvisa och skadat islam samt muslimer, vilket bevisas genom förstörelse och förödelse i några av grannländerna.
-”Det Muslimska Brödraskapet har försökt ta sig in i Saudiarabien och starta uppvigling, men gud har skyddat oss och som medborgare har man kunnat känna de onda förtalarna som vilseleder människor. Våra forskare har tillsammans med ledarskapet och medborgarna kunnat upprätthålla stabilitet och enighet. Vi har lidit mycket i det förgångna när de försökt uppmuntra människor genom olika plattformarna och vidarebefordrat extremistiska idéer, såväl som de radikala propositionerna till Koranen och Sunnah, men Saudiarabien tillåter inte detta. En attack mot Saudiarabien är en attack på islam.”

Ministern förklarade även att man ämnar introducera teknologi i alla sina aktiviteter och till exempel kommer övervakningskameror att installeras i moskéer för att kontrollera och skydda människor från extremism.

Det var länge sedan jag skrev något positivt om Saudiarabien, men att de med hela handen visar att de tar avstånd från extremism och i synnerhet från Muslimska Brödraskapet är glädjande. Mindre glädjande är att Muslimska Brödraskapet, som har som mål att införa ett nytt kalifat, är väletablerade i Sverige sedan flera år tillbaks och innästlade i regeringen. Vissa källor indikerar att man till och med har statsministerns öra.

Ännu en anledning till att rösta bort den skadliga regeringen om några veckor! Även om uppförsbacken är gigantisk så går det fortfarande att påverka utvecklingen åt rätt håll om vi börjar nu. Låter vi däremot denna extremism breda ut sig i fyra år till så vill jag inte ens tänka på mina barns framtid!

Vill ni läsa mer om Muslimska Brödraskapets kopplingar till regeringen så rekommenderar jag ett besök på Ledarsidorna, där Johan Westerholm har stenkoll.

http://english.alarabiya.net/en/News/gulf/2018/08/16/Saudi-minister-Abdullatif-Al-Sheikh-Muslim-Brotherhood-harmed-Islam-.html

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/muslim-woman-sweden-farah-alhajeh-refuse-shake-hands-employment-interview-uppsala-a8494821.html

saudi minister

Annonser

8 reaktioner till “En liten kvällsspaning!

  1. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Att muslimer inte har hängt med i det globala kunskapssamhället är det nog endast vissa vänsterkrafter som förnekar. De strider inbördes och det bör vi vara tacksamma för. Det gäller i MENA-länder men också på svensk mark. Att frukta att islam kommer att få herravälde över ett överlägset sekulärt demokratiskt samhälle är endast möjligt med veka politiker. Tyvärr är det våra politiker som är en Akilleshäl som vi bör vara noga med att ha under uppsikt. och att försöka att begränsa de skador som de naiva politikerna kan åstadkomma.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s