Två lesbiska kvinnor i Malaysia döms till prygling enligt sharialag!

Igår kväll läste jag en bok för barnen där det indikerades att flickan i boken kanske var kär i en annan flicka i klassen. Det blev så klart en diskussion om huruvida pojkar kan vara kära i pojkar och vice versa. Det framstod som konstigt i barnens värld, men jag förklarade så klart hur det låg till och att det faktiskt kan bli så.

Jag undrar hur det går till i andra familjer som tillber en religion där man inte tillåter homosexualitet – exempelvis islam – när barnen frågar om detta? Då får de väl höra att det är äckligt, förbjudet, onormalt och förknippat med hårda straff – en stor synd helt enkelt.

I dagens Independent skriver man om två kvinnor, 30 respektive 22 år, i Malaysia som upptäcktes när de vänslades i en bil på allmän plats och de döms nu enligt sharialag till prygling samt böter för sitt ”vidriga” beteende.

Enligt shariadomaren måste adekvata straff bli utmätta så att det här blir en läxa och påminnelse både för de skyldiga och samhällsinvånarna.

Enligt Malaysias shariadomstolar utdöms fängelse på upp till 20 år, prygel och böter för de som har oralsex eller analsex med någon av samma kön.

I Sverige, som befolkas av ett väldigt stor antal muslimer, många med radikal religiös inriktning, ser dock HBTQ-organisationerna de ”högerextrema” som det stora hotet mot homosexuella personer och man tillät därför inte exempelvis Sverigedemokraterna eller Medborgerlig Samling att deltaga i Pride-tåget nyligen – trots att dessa partier lyfter frågan och pekar på vikten av att muslimer i Sverige måste leva sekulariserat. När man inte vill prata om eller se det faktiska problemet så får man vara beredd på att som man bäddar får man ligga.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia/malaysia-caning-sentenced-lesbian-sex-gay-lgbtq-court-case-a8491696.html

malaysia

 

Annonser

En reaktion till “Två lesbiska kvinnor i Malaysia döms till prygling enligt sharialag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s