Fallande skolresultat i Tyskland till följd av misslyckad integration av migrantbarn!

Det är så mycket valfläsk inför det kommande valet att det står en upp i halsen och tack vare bilbränderna i Västsverige de senaste dagarna har det spillt över även på utländska medier, så även där ser man rubriker om Sverigedemokraterna, blockpolitiken och bilbrandsattacker. Tur att det är över om mindre än en månad!

Ett land som liknar oss på många sätt är Tyskland, som precis som Sverige har tagit emot stora mänger migranter på kort tid och nu kommer det rapporter om att landets studieresultat har fallit markant samt att lärarförbundet ser enorma brister i integrationen av invandrarbarn – dessutom finns det en överhängande risk att det kommer att bli ännu sämre. Man har också problem med brist på digitalisering i många skolor.

Enligt studien har utbildningskvaliteten i Tyskland försämrats i jämförelse med tidigare år i princip samtliga federala stater förutom Berlin och Schleswig-Holstein. Enligt INSM-Bildungsmonitor som presenterades idag, är det en signifikant nedgång inom skolkvalitet, integration och minskning av kunskapsbrist. Man mätte bland annat antal elever som hoppade av skolan, resultatet av jämförbara utbildningstester och antalet elever som fick gå om skolan ett år.

Fjärdeklassare har haft sämre resultat i matematik och i tyska språket än föregående år och antalet avhoppade elever i allmänhet bland de med utländsk bakgrund ökar markant, vilket anses bero på att pressen på barn som inte förstår språket ordentligt blir för stor. Samtidigt har lärarna inte möjlighet att se till allas behov och många av lärarna har inte lärt sig att lära ut tyska som andraspråk.

Sett till det stora antalet elever med utländsk bakgrund, är det skolmyndigheterna som bör få skulden eftersom de passivt betraktat hur segregationen passerat genom skolsystemet. Man befarar att framtida skolresultat kan bli ännu värre eftersom den nuvarande lärarbristen inte syns i denna studie.

Man kan lätt dra paralleller till Sveriges undermåliga skolsystem efter att läst detta. Vi har också stor lärarbrist, fallande skolresultat och ett högt antal elever med utländsk bakgrund där alltför många inte behärskar det svenska språket ordentligt.

Även i Sverige har man låtit detta fortgå år efter år, trots alla röda varningsflaggor som höjts. Jag kan ärligt säga att jag är orolig för mina barns framtid. Nu går de bara i småskolan, men tids nog när det blir mer allvar så förväntar man sig att kunskapsnivån och resurserna skall finnas där, men med tanke på den negativa samhällsutvecklingen och PISA-undersökningarna där Sverige hela tiden fortsätter att falla, så ser det mörkt ut.

Det här är ändå nästa generation vi talar om, som ska ta över och leda landet i kommande generationer och det är viktigt att barnen får adekvat utbildning. Det är en grundläggande förutsättning att man kan förstå, tala och skriva språket i det land man bor i – det är skandalöst att ingen har ställt några språkkrav på de som kommer hit under så många år! Vad kan man förvänta sig när man placerat alla nyanlända i samma bostadsområde, försett dem med bidrag utan några krav på motprestationer samt vurmat för hemspråksundervisning? Sedan är man förvånad att det nu bildats parallella samhällen…

Nu skördar vi frukterna av de frön som Socialdemokraterna och borgarna sådde under 1980- och 1990-talet, men ändå har de inte kurage nog att axla sitt ansvar och åtgärda den skada de åsamkat genom sin passivitet!

Jag blir upprörd när jag tänker på hur våra politiker hellre ser till sitt eget bästa istället för att ta det ansvar som faktiskt kommer med det ämbete som man har valt! Vågar man inte fatta obekväma beslut, släppa på prestigen och förhandla över blockgränserna med det parti som har fått folkets stöd, så kanske man ska överväga att lämna över ledartröjan till någon annan!

https://www.welt.de/politik/deutschland/article181194094/Bildungsmonitor-Lehrerverband-beklagt-Integrationsprobleme-an-Schulen.html

WELT

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s