Ibland måste man röra om i grytan även på hemmaplan!

Idag publicerar Ystads Allehanda min insändare där jag ger partier som inte syns inför valet en känga, ifrågasätter den kostsamma utbyggnaden av hamnen samt förespråkar att kommunen ska arbeta för att införa slöjförbud på barn under 18 år.

Antingen blir det kraftiga motreaktioner, eller så tigs det ihjäl. Jag tror på det sistnämnda.

”Om mindre än en månad är det val och på riksnivå är det enklare att bestämma sig för vad man ska rösta på, men när det kommer till kommunvalet har jag ingen aning om vilket parti jag ska lägga min röst på, vilket jag nog inte är ensam om.

Visserligen har det varit sommar, men borde inte de lokala partierna vara mer aktiva och intresserade av att locka till sig väljare?

Jag fick en broschyr från Socialdemokraterna med posten i juli, men i övrigt har det inte kommit någon valinformation från de olika partierna. Jag har sett Sverigedemokraternas valbord, men inget annat parti som värvar röster.

Så vad ska man välja som Ystadsbo? Det faktum att Ystad är landets näst mest skuldsatta kommun efter Örebro inger föga förtroende för Socialdemokraterna som har haft makten under den senaste mandatperioden. Vilka jag för övrigt röstade på förra året.

Bygget av Ystad Arena kostade så klart en bra slant och har inte genererat de intäkter som man hade förväntat sig.

Beslutet att genomföra hamnbygget ser ut att bli en riktig förlustaffär och kommer antagligen att knuffa upp Ystad i topp bland de mest skuldsatta kommunerna i Sverige, så man får hoppas att några av partierna tar sig i kragen och river upp beslutet om man har Ystadsbornas bästa för sina ögon.

Jag tror nog att Ystadborna vill att skattepengarna ska gå till lite viktigare saker den närmaste mandatperioden, till exempel den krisande vården, skolan, barnomsorg samt brottsbekämpning.

Moderaterna i Ystads kommun kanske kan få lite inspiration från sina kollegor i Staffanstorp, där man verkligen tar bladet från munnen och bland annat lovar flyktingstopp, fler kameror och fokus på kunskap istället för genuspedagogik.

För mig, som är en stark motståndare till kvinnoförtryck, är det ytterst beklagligt att se hur Ystad fullkomligt exploderat av slöjbeklädda kvinnor och flickor de senaste månaderna. Tyvärr stannar det inte vid en huvudduk, utan många går i heltäckande kläder/tjocka rockar och hijab.

Dessvärre är detta ett fenomen som även kan ses på små flickor. Jag hade därför önskat att kommunen kunde arbeta för att införa ett förbud mot slöja på barn under 18 år. Som det anstår en sann demokrati som förespråkar alla individers rätt till frihet, bör vi istället för att skola in barn i kvinnoförtryck, bekämpa det å det grövsta!

Jag hoppas att samtliga partier börjar visa framfötterna så att väljarna inte behöver leva i ovisshet om vilka alternativ som föreligger och vilka frågor man önskar fokusera på. Alla läser inte YA så vill ni nå ut med ert budskap så är det dags att börja jobba!”

rösta

Annonser

8 reaktioner till “Ibland måste man röra om i grytan även på hemmaplan!

 1. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Om nu din artikel tigs ihjäl lokalt, så kommer den nu att spridas både nationellt och internationellt. WordPress som plattform är fantastiskt om man vill sprida sina idéer. De mer betydande händelserna för individen sker lokalt och bör belysas mer och också delges i de större sammanhangen. Lokala politikers beslut är inte endast betydande i närområdet utan kan åstadkomma både negativa och positiva effekter långt bort utanför kommunens gränser.

  Gillad av 1 person

 2. ”Den som tiger samtycker” heter det, och rör man om för mycket i grytan, så kanske man mister förtroende och inte minst lönen, för sin ”hobby”.

  För det flesta politiker i Kommun och Landsting tycks vara att komma på ”valbar plats”, så man förhoppningsvis kan fortsätta med sitt trygga ansvarslösa liv.

  Det är utformningen av valsedlarna som är det stor arbetet inför ett val, så man inte ”trampar nån på tårna”, inte vilken politik man vill föra.

  Gillad av 4 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s