Det är ingen dans på rosor som väntar det närmaste decenniet!

Dagens största nyheter internationellt verkar vara broraset i italienska Genua där minst 20 personer har omkommit och 16 personer skadats, bilkraschen i London där ingen blev allvarligt skadad men som anses vara terrorrelaterad och en 29-årig brittisk medborgare med utländskt påbrå är gripen för förberedelse till terrorhandling samt bilbränderna i Sverige.

Internationell media skriver att sommarens skogsbränder hade satt fokus på miljöfrågan inför valet, men att detta nu omkullkastats i och med dagens koordinerade bilbrandsattacker i Västsverige. Polisen har identifierat personer i Trollhättan som var under 15 år och de två personer som anhölls i Göteborg är 16 respektive 21 år gamla samt greps misstänkta för försök till mordbrand, men polisen räknar med att gripa flera.

Enligt Dagens Nyheter misstänker polisen att bilbränderna är en reaktion från kriminella gäng efter flera polisaktioner under sommaren samt att bränderna kan vara koordinerade via sociala medier. Man uttrycker att det inte är ovanligt med bilbränder före skolan startar och sommarlovet tar slut – ”man vill återtaga kontroll över sitt territorium och visa vem som bestämmer”. Men det som är ovanligt den här gången är att det var så många bilar som blev skadade och att det var ett hastigt förlopp i flera städer. Polisen befarar att det här kan fortsätta i flera dagar.

Det är intressant att polisen pratar i termer som indikerar att detta är vardag när de säger att det brukar ske sådana här saker före skolstart – ungefär som att vi helt enkelt ska acceptera det och sopa det under mattan!

Dessa händelser kommer så klart väldigt lägligt inför valet för Moderaterna och Sverigedemokraterna, särskilt de sistnämnda ”äger” i princip dessa frågor. Nästa partiledardebatt lär därför bli livad när man ska älta gängkriminaliteten.

Jag vet så klart lika bra som någon annan att Sverigedemokraterna är det enda riksdagsparti som har genomtänkta lösningar på många av problemen – under riksdagsspärren häckar Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige som också innehar många bra förslag. Även om Moderaterna har kläckt ur sig en del förslag i rätt riktning den senaste tiden så är den markanta skillnaderna mellan SD och M att M aldrig kommer att kunna genomföra sina förslag tack vare sitt Allianssamarbete, medan SD har alla möjligheter i världen så länge de inte blir kollektivt uteslutna igen (DÖ 2.0).

Problemet som jag ser det är att det just nu är en sorts masshysteri runt Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna, där många ser Åkesson som en sorts Messias som ska rädda Sverige från allt ont bara han får makten den 9 september. Nu är det ju inte riktigt så flådigt för i realiteten kommer inte mycket att hända oavsett vem som sitter som vinnare efter valet. Bara för att vi stramar åt migrationspolitiken så trollar vi inte bort de laglösa ungdomarna i våra problemtyngda förorter och uppförsbacken är lång även när det kommer till andra problemtyngda områden som vård och skola.

Landets problem är så pass stora att jag skulle vilja påstå att många till och med är oövervinnliga. Det kommer att ta minst två mandatperioder att få till de förändringar som vi så väl behöver i Sverige, men det gamla Sverige som många suktar efter kommer vi aldrig att få tillbaka. Detta måste folk börja förstå, annars blir det en rejäl kalldusch i höst!

Jag skulle vilja sammanfatta det så här – det samhälle vi har nu är här för att stanna och vi får leva med det. Det man kan göra är att se till att det inte blir värre och att vi inte skapar ännu fler problem. När det väl är gjort, så kan man börja bearbeta de problemen vi redan står upp över öronen i och det kommer att ta lång tid.

Dessutom ska man betänka att det är valtider och alla partier – inklusive Sverigedemokraterna lovar mer än de kan hålla! Det är lätt att berätta vad man vill göra, men en helt annan sak att sedan genomföra dem eftersom man måste kohandla med andra och det är inte lätt när en majoritet av motparterna är ovilliga så till den grad att de hellre sover med fienden.

Denna text dryper antagligen av pessimism i mångas ögon, men det är viktigt att alla förstår förutsättningarna så att man inte bygger upp alldeles för stora förväntningar som sedan inte infrias. Vi ska givetvis rösta efter våra egna tycken och välja det parti som vi anser bäst kan hjälpa landet på fötter igen så att vi har något land kvar att lämna över till våra barn och barnbarn när den tiden kommer – men det är ingen dans på rosor som väntar de närmaste 10 åren det måste man vara medveten om!

pessimist

Annonser

2 reaktioner till “Det är ingen dans på rosor som väntar det närmaste decenniet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s