Invandring inte längre väljarnas viktigaste fråga enligt Sifo och det råder delade meningar om vad man får när man röstar på SD!

Efter att ha skummat igenom svensk medias huvudrubriker konstaterar jag att man i vanlig ordning strävar efter att påverka väljarna att inte rösta på något nytt.

I Svenska Dagbladet toppar man med att Sifo nu genom telefonintervjuer kommit fram till att väljarnas viktigaste fråga just nu är vården och skolan medan invandring knuffats ner till en tredje plats, med klimatfrågan tätt efter och enligt Sifo engagerar klimatet allt fler svenskar. Med tanke på att Sifo friserar opinionssiffrorna för de olika partierna, så tror jag inte att man ska lägga för mycket vikt vid denna undersökning heller. Nu för tiden pratar alla om en sak och det är sannerligen inte klimatet!

Vid sitt sommartal i Sölvesborg tidigare idag, pratade även Jimmie Åkesson om klimatet, men han har precis som många andra synat bluffen och uttalade bland annat att ”det inte är seriöst att göra politik av vädret en enskild sommar” – något som Aftonbladet givetvis gjorde stora rubriker av så att man kan utmåla partiet som ”klimatförnekare”.

I samma blaska skriver Daniel Suhonen i dagens ledare att han förstår varför människor röstar på SD – att det handlar om väljare som är trötta på ”en ekonomi och ett samhälle som är riggat för någon annan” och att det handlar om att man ger fingret åt etablissemanget som bara genererat besvikelse. I slutklämmen menar han att alla dessa väljare kommer att bli grymt besvikna i höst när de upptäcker att de blivit blåsta på konfekten eftersom ”Sveriges Direktörsparti” avser att stödja en M-regering vilket kommer att medföra sänkta skatter, försämrad a-kassa, borttagen avdragsrätt för fackavgiften, att man återinför stupstocken i sjukförsäkringen samt behåller fritt vinstuttag i vård och skola.

Jag tycker det är rätt fascinerande att både det röda och blå blocket använder sig av skrämseltaktik. När jag pratar med höginkomsttagare som röstar på Moderaterna så höjer de ett varnande finger för att SD är ett socialkonservativt parti med allt för mycket inslag av S-politik och i vissa fall drag av vänsterorienterad inriktning.

När sossar däremot uttalar sig så är det tvärtom, då får man en högerpolitik á la Moderaterna med allt usla som det innebär när det kommer till privatiseringar och återkommande fokus på att höginkomsttagare skall få det bättre.

Så vad representerar egentligen Sverigedemokraternas politik? Det får man ta reda på genom att läsa partiprogrammet och bilda sig en egen uppfattning – något som man kan fråga sig om deras motståndare överhuvudtaget har gjort! Jag ser Sverigedemokraterna som ett mittenparti med högerinriktning, men de kan lika gärna samarbeta med S om det krävs. Medborgerlig Samling är ett annat parti som kan samarbeta med alla från vänster till höger och det är precis denna inställning som saknas hos de andra partierna – samarbetsförmågan, som är en otroligt viktig egenskap för att kunna styra ett land!

Det man kan konstatera är att media kör på med sin skrämseltaktik och sina vinklade reportage, men istället för att köra snyftreportage med avvisningshotade afghaner eller andra öppna era hjärtan-artiklar som man gjort tidigare, så är det nu klimatet som är i fokus. Man har väl insett att det inte fungerar med rasistkortet längre och att majoriteten av befolkningen har fått nog av att öppna sina hjärtan.

Fyra veckor till med denna indoktrineringstaktik från mediehåll känns olidligt och det gäller att hålla huvudet kallt samt sålla bland de ”fakta” som vi matas med. Stay strong out there – the election will be here before you know it!

head

Annonser

3 reaktioner till “Invandring inte längre väljarnas viktigaste fråga enligt Sifo och det råder delade meningar om vad man får när man röstar på SD!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s