Sverige är i trängande behov av en starkt ledare!

Efter att ha skannat igenom nyheterna konstaterar jag att Sverige befinner sig i en riktig rötmånad – närmare bestämt avstampet för valspurten och de politiska utspelen avlöser varandra!

Efter Tobias Billströms uttalande i gårdagens intervju i DI, där han indikerade att Moderaterna öppnade för samarbete med Sverigedemokraterna, har han nu pudlat på Facebook och förklarat att han bara beskrev hur det parlamentariska arbetet går till. Mattias Karlsson (SD) i sin tur kontrar med att Moderaterna försöker köpa partiets stöd, men menar att SD inte tänker stödja någon som inte ger dem inflytande.

Samtidigt genererade Sifo:s senaste väljarbarometer stora rubriker eftersom SD backade (vad oväntat?!), medan MP gått framåt och klarar sig över riksdagsspärren – något som tydligen ska ha med bränderna att göra. Att Sifo har en lång historik med resultat som inte lever upp till verklighetens siffror verkar inte bekomma PK-journalisterna som lägger fram det som om segern är nära förestående. Men låt dem hållas – de stackars små liven, det blir ändå ett hårt uppvaknande för dem på valnatten!

I det stora hela kan man konstatera att det har varit extremt mycket nyheter om klimatet den senaste tiden – varje dag ser man braskande rubriker om klimathotet. Enligt SVT Nyheter har årets extremsommar bidragit till att klimatfrågan seglat upp som nummer fem bland väljarnas viktigaste frågor – så lämpligt när Miljöpartiet håller på att åka ur riksdagen! Miljöpartiet kontrar med att man vill satsa 50 miljarder på klimatet och enligt Lövin står vi inför ”mänsklighetens största utmaning”! Beware…

Man kan också läsa att Socialdemokraterna har råkat ut för två riktade överbelastningsattacker under veckan där partiets hemsida slogs ut – i onsdags låg den tydligen nere i sju timmar. Enligt DN har driftsleverantören spårat attackerna till bl.a. Ryssland och Nordkorea. Låter ju helt befängt! Varför skulle Nordkorea eller Ryssland bry sig om Socialdemokraternas hemsida – om man vill orsaka skada så borde man väl rikta in sig på mål som slår ut civilsamhället eller?!

Det man kan konstatera är att allt bara är en enda sörja och man turas om att kasta dynga på varandra varvat med ett spel där partierna vänder kappan efter vinden för att försöka vinna väljarnas gunst. Om till och med vi som är insatta i alla turer upplever allt som väldigt ostrukturerat just nu, så kan man tänka sig vad vanliga väljare tycker…

Det är nu vi hade behövt en stark ledare likt Vladimir Putin och Donald Trump samt faktiskt Göran Persson (även om jag aldrig gillat honom) – med all den pondus och kurage som behövs för att styra upp i hönsgården, som går in och styr med hela handen! Tyvärr ser jag inte att någon av statsministerkandidaterna besitter den potentialen som krävs och om fyra veckor är det val…. det är bara att börja be till en högre makt och hoppas på det bästa!

savious

Annonser

4 reaktioner till “Sverige är i trängande behov av en starkt ledare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s