Person som väntade på utvisning fritogs från förvar i Kållered!

Tidigt i morse slog personal på Migrationsverket i Kållered larm om ett fritagningsförsök på förvaret i Kållered, söder om Göteborg, där personer som väntar på att utvisas från Sverige förvaras.

Två utomstående personer ska tagit sig fram till byggnaden, slagit sönder en ruta med yxa och fört med sig en person därifrån. Ytterligare två personer passade på att smita i samband med tumultet som uppstod. Det är oklart om rymlingarna försvunnit i någon bil som väntade på utsidan. Polisen sökte under morgonen med spårhund i skogen utan att påträffa några rymlingar.

I april i år lyckades 14 personer rymma från Migrationsverkets förvar i Kållered, genom att ta sig ut genom ett uppbrutet fönster i en datasal i en av förvarets lokaler.

Hur kan man kalla det för ett förvar om man helt sonika kan slå sönder en ruta och bara gå därifrån? Om det dessutom lyckades rymma 14 personer i april så borde man väl ha reagerat över att säkerheten inte var tillräckligt bra och sett till att uppgradera den?

Sverige i ett nötskal – det är därför vi aldrig lyckats utvisa någon för det finns alltid hinder. Är det inte så att vi inte kan utvisa personen av humanitära skäl, eller att mottagarlandet inte vill ta emot vederbörande, eller att aktivister förhindrar att avvisningen genomförs, så lyckas de smita och hålla sig gömda.

Kling och Klang är min förta tanke! Men det är väl inte polisernas eller kriminaldårarnas fel att vi saknar resurser, manskap och ledarskap. När inte ens Säpo kan hålla reda på hur många extremister vi har i landet, vilka utgör en stor fara för rikets säkerhet, så ska man väl inte förvånas över att vi inte kan klara av att se till att människor som ska utvisas hålls i säkert förvar fram tills utvisning sker!

Sveriges migrations- och integrationspolitik är som ett enda stort skämt och vi måste nog vara bland de ledande länderna i världen när det kommer till att misslyckas med utvisningar av icke svenska medborgare i allt från grova brottslingar till personer som fått avslag för att de saknar skyddsskäl.

Men av någon märklig anledning så lyckas vi ALLTID genomföra avvisningar av de stackars personer eller familjer som gjort allting rätt samt till och med bidrager till samhället genom att jobba, bara för att de fyllt i ett papper fel eller missat att ta ut sin semester!

#onlyinsweden

https://www.expressen.se/gt/tre-personer-rymde-fran-migrationsverkets-forvar/

förvar

Annonser

En reaktion till “Person som väntade på utvisning fritogs från förvar i Kållered!

  1. Varför kallar man det förvar när det med en yxa går att slå sönder ett fönster och rymma.
    Detta för att sen springa åt varsitt håll, och polisen kan inte fånga in dom, trots sökhundar.
    Jag tar mig för pannan och inser att vi lever i absurd verklighet.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s