Jag vacklar i min övertygelse!

Med risk för att göra många besvikna så måste jag erkänna en sak – jag är inte längre helt säker vad jag ska rösta på i riksdagsvalet den 9 september!

Med snart 2.500 vänner och följare på Facebook samt ett ökat intresse för min blogg, så är det många som läser vad man skriver och det innebär att man indirekt påverkar andra, vilket ibland känns som ett ok.

Det har varit mycket fokus på Sverigedemokraterna från min sida den senaste tiden eftersom de har känts som det parti som bäst kan uppfylla mina önskningar när det kommer till mina kärnfrågor, men jag vill inte vara något språkrör för SD! Jag står fast vid att jag är partipolitiskt obunden.

Idag blev jag påmind om en sak som rör SD och som jag har haft väldigt svårt att smälta, vilket kombinerat med det faktum att partiet har blivit lite för slätstrukna i vissa frågor gör att jag vacklar i min övertygelse.

Det ultimata partiet finns tyvärr inte, lika lite som drömprinsen finns i verkligheten – det är bara att inse! Att vi har en gigantiskt uppförsbacke framför oss underlättar inte saken.

Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige är uppstickare som man inte kan negligera även om partierna inte är så stora – saken är den att de inte har något bagage i form av inkompetenta företrädare, mygel, lögner, korruption och maktkåthet som övriga partier har gott om. De är ärliga och har som mål att skaka om det politiska etablissemanget rejält – precis det som behövs istället för fyra år till med menlöst dravel och floskler som inte leder någon vart.

Ja, jag vet att de är för små för att kunna påverka och att det är en ”röst i sjön”, men det är åtminstone en ärlig röst.

Jag kan säga så mycket som att samtliga riksdagspartier förutom Sverigedemokraterna har försatt sina chanser – det kan vi nog skriva under på allihop om vi ska särskåda deras agerande de senaste tolv åren! Således står valet mellan Sverigedemokraterna, Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige. Jag själv vet som sagt inte i dagsläget, men jag hoppas att det utkristalliserar sig de närmaste veckorna.

Jag vill uppmana er alla att läsa på noga om partierna och bilda er en egen uppfattning innan ni lägger er röst på valdagen. Det är ett ödesval och alternativen är ytterst begränsade!

vackla

Annonser

13 reaktioner till “Jag vacklar i min övertygelse!

 1. Hej Jenny
  Du ska veta att det är fler än du som har dessa tvivel. MBS känns som ett bra alternativ men det där med en bortkastad röst känns inte heller bra. Jag tycker att SD glider lite i många viktiga frågor och det känns inte bra.
  Det behövs klarläggande före valdag.

  Gillad av 2 personer

  1. PROS AND CONS

   AfS: Burkaförbud, lämna EU, inte lika slätstrukna som SD. Men tveksam inställning till Israel.

   MED: Vettiga och välutbildade partiföreträdare, bra politik vad gäller mina kärnfrågor. Men vill gå med i Nato o stanna i EU.

   SD: Bra politik för mina kärnfrågor. Men problem med vissa partiföreträdare historiskt sett och det går att ligga sig till en plats på riksdagslistan.

   Sjuklövern är lika med pest och övriga är lika med kolera. *suck* Kanske ska slå ett öga på Direktdemokraterna trots allt…🤔

   Dags att sova på saken!

   Gillad av 1 person

 2. Jag som är partipolitiskt obunden har samma tankar i nuläget.
  SD som egentligen för min del är det rätta partiet, gör inget stadigt intryck nu, vilket är tråkigt i min ögon nu när dom känns som ” vilket ” parti som helst känns det som.
  Lutar mer och mer åt Afs, men som sagt, det är svårt det också då dom är för ” små ” .

  Gillad av 1 person

   1. Docent Jan Tullberg säger att för att rädda svensk ekonomi i framtiden krävs det ett omfattande återvandringsprogram. Idag finns enbart ett parti som kräver detta och det är AfS. Men allt är inte svart och vitt som när man var ung. För mig som tidigare var SD känns AfS stabilt med klara och tydliga besked. MED går bort då de är för EU och NATO.

    Gillad av 2 personer

   2. Jag anser att AFS lyfter den allra viktigaste frågan med sin ”hårda attityd”. Detta behöver vi tala om. Sverige har fått in mängder med folk som inte vill och aldrig kommer bli en del av vårat samhälle. Dessa behöver åka hem. Jag för min del kommer rösta AFS!

    Gillad av 1 person

 3. Du skall inte vela, det sköter KD så bra jag vet det finns bara ett parti för våra barnbarn Jenny!
  Jag har tänkt färdigt redan 2010 har röstat på C i 2 val M i 2 val Sjöbopartiet sen resten SD värdiga min röst jag tänker på mina 3 barn de skall ha pension på ålderdomen en den äldsta blir 50 år 2019 de andra är yngre men mina 6 barnbarn skall de gå heltäckande efter den 9/9 2018??

  Gillad av 1 person

 4. En röst är inte bortkastad för att den går till ett parti som inte kommer in i riksdagen. I sådana fall vore alla röster bortkastade. Chansen att just din röst ska påverka riksdagsvalet, påverka i bemärkelsen ändra något i mandatfördelningen, är 0,005%. Tänker man så finns det ingen som helst anledning att gå och rösta.

  Man kan till och med hävda att det är mer nytta med att rösta på små partier, rent procentuellt ger det större effekt, ens röst märks mer i ett parti med tusen röster än i ett med en miljon röster. Dessutom finns det fler spärrar än 4%-spärren. Att få över 4% av rösterna och komma in i riksdagen är givetvis ett genombrott för ett litet parti, men ett nästan lika stort genombrott är att komma över 1% och få sina valsedlar utplacerade i samtliga vallokaler i nästa val.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s