Ungern dissar Sverige – med all rätt!

Så var vi återigen på kartan – det lilla dumma kungadömet uppe i norr!

Den här gången handlar det om att Ungern nu kommenterat Sveriges ställningstagande mot Ungern i och med att Sverige ställde sig bakom EU-kommissionens beslut att dra Ungern inför EU-domstolen på grund av landets nya lagar om civila organisationer som finansieras från utlandet. En ungersk myndighetsrepresentant säger nu att det ”är allmänt känt att Sveriges politiska ledarskap är på migranternas sida”.

Pál Völner, parlamentarisk statssekreterare på justitieministeriet, deklarerade att Ungerns regering kommer att fortsätta att insistera på att Ungern inte ska bli ett land ”överfyllt” av migranter.

Han tillade också att det var välkänt att utländskfinansierade migrationsorganisationer har bedrivit lobbyverksamhet hos Sveriges ambassadör i Ungern.

Han påpekade vidare att regeringen alltid sätter det ungerska folkets säkerhet i första rummet och refererade till George Soros och hans nätverk, där den ungerska lagen om öppenhet i utländska finansierade organisationer var välgrundad samt att en stor majoritet av ungerska folket stödjer regeringsbeslutet.

Völner pekade särskilt på att EU-medlemsstaterna har rätt att ha tillkännage sina åsikter i EU-domstolen, men när det kommer till överträdelseförfaranden initierade av EU-kommissionen brukar länder i allmänhet inte lägga sig i. Den svenska regeringens ingripande är överraskande med tanke på deras rykte som ”ledare i öppenhet” och den ungerska lagen tillser att just detta verkställs.

Ja, vad ska man säga? Snälla Danmark ta tillbaka Skåne… är min spontana känsla!

Men det är bara att konstatera att vårt rykte utomlands har fått sig en del törnar det senaste året, även om det är något som varken regeringen eller det mediala etablissemanget vill kännas vid. De försöker konstant trycka på att Sverige fortfarande är det bästa landet att leva i enligt diverse undersökningar, men jag tror att de flesta har börjat genomskåda dessa dimridåer.

Om fyra veckor vet vi och min förhoppning är att Viktor Orbán ska ge tummen upp när valresultatet presenteras så att vi kan återtaga vår heder och vårt rykte i Europa!

https://dailynewshungary.com/orbans-cabinet-swedens-leader…/

ungernsve

Annonser

3 reaktioner till “Ungern dissar Sverige – med all rätt!

  1. Tyvärr Jenny det Skåne som finns i dagens läge – med alla era kulturberigare och deras moskéer och imamer, inte minst i Malmö, har ingen interessant för oss i Danmark 😳❤️🇩🇰

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s